Pe 12 aprilie a fost lansat pe Steam un joc SF indie pentru dispozitivele VR, Dawn of the Robot Empire. Este primul joc pentru realitate virtuală realizat de oeFun și este un shooter optimizat pentru HTC Vive. Am făcut rost și noi de o cască pentru a testa jocul care se află deocamdată în stadiul de Early Access și ne vom spune în cele ce urmează părerile despre el.

ss_090586933ff621ba926337b5c7fb58c5cf0d80f8

În primul rând, aș dori să menționez că acest joc este primul titlu dezvoltat pentru VR pe care l-am testat, iar înainte de el am mai cochetat cu teste VR pe platformele NVidia, dar doar pe segmente de test, nu pe jocuri întregi. În Dawn of the Robot Empire primești un pistol laser care îți permite să ucizi adversarii înpușcându-i sau lovindu-i. Conceptul este simplu, asemănător cu un joc vechi care îl jucam toți copii fiind pe consolete „Terminator”, Duck hunter, unde foloseai un pistol în fața televizorului să împuști niște rațe. Spre deosebire de acela, Dawn of the Robot Empire este 3D și pe poți învârti din stânga în dreapta pentru a împușca adversarii, dar ai și alte opțiuni, de apărare, când vin obiecte înspre tine.

Personajul principal stă în centru pe o platformă și împușcă roboțeii care vin înspre el. Practic, trebuie să te învârți de jur împrejur cu casca pe cap și să împuști roboții care vin înspre tine. Jocul este nefinalizat încă și în acest moment nu este prea diferit de testele de VR oferite de Intel și NVidia. În general mecanica jocului este bună, dar grafica este simplistă. Lăsând la o parte efectele VR, designul inamicilor și a lumii seamănă cu o combinație de design din anii 90 și Minecraft, cu elemente pătrățoase și slab definite. Coloana sonoră este și ea simplă și are rol pur demonstrativ, în opinia mea.

ss_77ac24e1401bf5c94902e4d4425d65772966e3e2

Jocul costă 9,99€ pe Steam și este necesar un kit de VR pentru a fi jucat. În acest moment nu ne oferă prea mult și vă recomand să-l cumpărați doar dacă doriți să susțineți dezvoltatorul pentru producerea jocului final. Dawn of the Robot Empire se află într-un stadiu incipient, nu are mult de oferit, dar oferă o perspectivă asupra modului în care vor arăta jocurile indie pentru SteamVR. Deocamdată singurul kit VR compatibil cu jocul este HTC Vive și nu există suport pentru Oculus Rift.

ss_1af5a8844eb973954412208cd3014ded89ca9f58

A fost o experiență interesantă să încerc un joc pe VR, dar am rămas totuși cu un gust relativ amar, mai ales pe partea grafică. Mă așteptam la o grafică mult superioară, mă așteptam să văd îmbunătățiri față de testele de acum un an pe platforme VR, dar se pare că este greu să ajungi până în punctul unde speram eu că se va ajunge. Eu aștept un joc ca Tom Clancy’s the Division pe o platformă VR, la un nivel de grafică modernă. Dinamica jocului este foarte OK, nu asta e problema mea, problema mea este legată de grafică și nu vine ca o critică la adresa  oeFun, ci asupra industriei în general. Este complicat să creezi o grafică avansată, mai ales în universul VR, iar asta mă face să cred că nu voi ajunge să joc ceva produs cu grafică ultra modernă și realistă în viitorul apropiat, iar datorită acestui fapt, o investiție majoră din punct de vedere financiar nu mi se pare necesară în acest moment.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte