Asrock

In ultima vreme au aparut multe jocuri cu Zombi, lansate probabil cu gandul la posibila apocalipsa de care se tem americanii. Nu am vazut insa, pana acum, nici unul in stil retro. A aparut insa Deadly 30 si sectorul acesta a fost acoperit. Dezvoltat de catre 2 peroane, Ignatus Zuk si Gonzalo Villagomez si distribuit de Headup GamesDeadly 30 este  un joc de supravietuire horror in stil retro.

Deadly30

Povestea

Nu este o poveste mare in spatele Deadly 30. Practic intri in pielea unui soldat american care trebuie sa supravietuiasca 30 de zile si nopti intr-o lume infectata de zombii. Trebuie sa-ti strangi parteneri de lupta, sa-ti fortifici casa, sa iti upgradezi armele si sa te lupti cu multimea de morti vii, care vor sa vina pe tine si sa-ti manance creierul.

deadly_thirty

Gameplay

Deadly 30 este o combinatie intre un shooter retro si un joc de gen tower-defense si se desfasoara pe doua planuri: ziua si noaptea. Scopul jocului este sa supravietuiesti 30 de zile si nopti, construindu-ti o baraca unde sa te ascunzi, protejand generatoru lde electricitate si omorand cat mai multi zombi cu putinta. jocul este un scroller 2D si vei folosi tastatura sa te deplasezi in stanga si dreapta si mouse-ul sa ochesti si sa tragi.

Ziua scopul tau este sa iesi din ascunzatoare si sa te duci la vanatoare de zombi cu scopul de a aduna resurse, care se traduc in metal. Esti practic ca un fel de cetatean roman, de etnie colorata, somer, cu cazier si fara educatie, care strange fier vechi cu scopul de a hrani puradeii. Scuzati gluma, dar nu ma puteam abtine. Fierul adunat trebuie returnat pana seara in ascunzatoare pentru a fi folosit la construirea apararii peste noapte si echiparea soldatului cu gloante sau arme noi. Aduni metal prin doua modalitati diferite: ori ucigandi zombi, care i mod surprinzator care metale dupa ei, ori dezmembrand vehicule intalnite pe camp (masini, tancuri, etc). De asemenea vei gasi anumite cufere, lazi, care lovite scot si ele ceva metal afara. Ai o capacitate de munitie limitata, iar daca aceasta se epuizeaza, va trebui sa-ti folosesti sabia din dotare sa te aperi. Cand se apropie seara va trebui sa fugi inspre adapost, caci am incercat sa ma bat cu armata de zombi noaptea si am reusit sa supravietuiesc doar o noapte.

screenshot_1

Noaptea jocul se transforma intr-un tower defense, si, dupa cum am spus mai devreme, va trebui sa folosesti metalul adunat ziua si sa-ti upgradezi buncarul. Poti construi diverse garduri si fortificatii, poti plasa chiar si baterii de artilerie si poti sa-ti upgradezi armele si abilitatile. Scopul principal este protejarea generatorului, care este esential. pierderea acestuia duce la pierderea implicita si a jocului. Sistemul de fortificatie e bunicel, iar jocul devine mai greu in fiecare noapte, deci misiunea ta de a supravietui 30 de zile si nopti nu va fi una usoara.

Am jucat Deadly 30 in mod ful lscreen si am avut ceva dificultati. Are unele bug-uri, cateodata nu raspunde la toate comenzile, dar am primit avertisment in privinta asta, deci era de asteptat. Recomandarea meas este sa jucati jocul default, cum se deschide si nu veti avea probleme.

ss_5db9c9317d9f68a70b42c48a0f1e2feaa74b1a85.1920x1080

Pe Steam, Deadly 30 dispune de 25 de realizari si carti de schimb pentru jucatorii pasionati in a le colecta/schimba.

Grafica si sunet

Grafica nu este complicata. Este 2D clasic, pare un joc care il poti juca lejer pe aparatele de jocuri, prezente ofinioara prin baruri. Ce il da de gol insa, sunt scenele intermediare, care sunt bine lucrate. nu e nevoie de un sistem performant pentru a juca Deadly 30 la capacitate maxima si merge atat pe sisteme Windows, de la XP in sus, cat si pe Linux si Mac. Chiar daca jocul a fost facut de 2 persoane si cu buget redus, sunetul este bine realizat, nu impresioneaza, dar nici nu supara. Per total, Deadly 30 are tot ce are nevoie pentru un joc de tip retro, nu exceleaza prin elemente inovative, dar nici nu dezamageste, promitand mai mult decat poate produsul final.

ss_7a09efbfe59db4400d0bf6ffb2655ddb089e70e1.1920x1080

Concluzie

Deadly 30 este un joc cu zombi modern facut sa arate ca un titlu retro, clasic. Nu exceleaza, dar nici nu deamageste, mai ales ca este disponibil al un pret modic de 5 euro. Jocul are ceva buguri, dar nu poti acuza producatorii, intrucat nu este o intreaga echipa in spatele acestuia, ci doar 2 oameni care au reusit sa conceapa ceva frumos. Bravo!

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte