Asrock

Democracy 3 Africa Review
Povestea8
Gameplay7.5
Grafică și sunet8.5
Raport preț/calitate5
7.3Scor
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

În noiembrie 2013 am jucat un titlu de strategie numit Democracy 3, căruia i-am făcut și o recenzie și ne-a plăcut destul de mult conceptul. Producătorul Positech a lansat și 3 DLC-uri pentru joc în perioada imediat următoare, iar acum am crezut că a apărut cel de-al patrulea, numit Democracy 3 Africa, însă spre surprinderea mea nu este un DLC, ci un produs independent. Am vrut să-l încercăm pentru a vedea ce este nou, iar acum vă vom spune câteva cuvinte despre el.

Povestea

Ai visat vreodată să fii președinte sau prim-ministru? Crezi cu tărie că dacă ai avea o funcție de conducere ai face mai multe decât liderii actuali și ți-ai duce țara la un alt nivel politic și economic? Democracy 3 Africa te pune în această poziție, de această dată pe continentul African, iar misiunea ta este să reziști cât mai mult timp la putere, să aduci un nivel de trai mai bun populației tale și să pui roțile în mișcare în toate segmentele populației.

ss_1844099067f3d6b6fe9d0f289177a024a8e59f29

Gameplay

La fel ca predecesorul, Democracy 3 Africa este un simulator politic, iar tu, ca jucator, intri in pielea unui Prim Ministru sau a unui Presedinte, in functie de natiunea pe care alegi sa o reprezinti. Până aici totul este la fel ca în Democracy 3, însă la acela aveai la dispoziție state stabile din punct de vedere politic și economic. Continentul African este însă mult diferit. Aici ai de înfruntat probleme legate de inegalitatea de șanse, tensiuni interne, războaie și răzvrătiri, piață economică instabilă și multe probleme medicale grave, iar nivelul criminalității este foarte ridicat. Având aceste puncte în vedere, doresc să evidențiez faptul că Democracy 3 Africa este un joc dificil, care pune mult mai multe probleme jucătorilor și necesită decizii strategice mai greu de luat și care necesită analiză amănunțită.

ss_f9da9e9da4c1c3c858409ac406380f7ee56114df

În mare, în Democracy 3 Africa vei găsi aceleași opțiuni și politici care erau și în Democracy 3, dar apar și unele noi, specifice regiunilor. Ai 10 țări la dispoziție pentru a încerca jocul, fiecare cu probleme specifice. Acestea sunt: Botswana, Egipt, Ghana, Kenya, Mauritius, Nigeria, Senegal, Tunisia, Zambia și Africa de Sud. Trebuie să lupți cu factori economici majori, să combați sărăcia, nivelul scăzut de trai, corupția, inegalitatea și durata scurtă de viață a populației, generată în special de sistemul medical deficitar și lipsa condiților de viață. mai mult trebuie să faci toate acestea ținând cont de nivelul criminalității și acoperindu-ți spatele la fiecatre mișcare, pentru că riscul de asasinate este mare.

ss_a51cc37b449e9c37f209ca02324aa9f88146d8a3

Mi-a plăcut mult felul în care este prezentată regiunea, fiecare țară fiind ilustrată corect din punct de vedere economic. Presupun că datele de pornire sunt preluate din rapoartele de țară fiind conforme cu realitatea, însă sunt și elemente în joc care mi s-au părut ciudate. De exemplu, doar unele partide politice se opun discriminării și multilării, în general a femeilor, iar dacă pe partea de discriminare am înțeles de ce ar fi așa, mutilările par o alegere cel puțin ciudată. Altă problemă majoră a jocului este sistemul de vot, care a rămas neschimbat de la Democracy 3, chiar dacă cerințele sunt altele. Adică reușești să-ți atingi scopurile, ai o strategie buă, supraviețuiești, conduci în sondaje, iar apoi la alegeri pierzi ușor.

ss_92be3d32df4901a3eab7a7bab756ed04ad499357

Per total, aș spune că Democracy 3 Africa este o variantă remastered, sau îmbunătățită din punct de vedere vizual al jocului original, însă nu aduce multe lucruri noi. Putea fi lansat cu ușurință ca și DLC pentru Democracy 3, dar atunci nu-și justifica prețul, iar dacă ai deja primul joc, investiția nu merită, pentru că primești același produs, cu mici îmbunătățiri, cu misiuni noi și nivel de dificultate mai ridicat, nu un joc nou.

ss_db60a5c432f2e7ce57f1b08e8406955f11a0faae

Grafică și sunet

Democracy 3 Africa are aproape aceași interfață ca jocul lansat acum 2 ani. Au apărut ceva noi elemente de interfață, dar designul simplu, modern și elegant a rămas în mare parte la fel. Interacțiunea jucătorului cu elementele este intuitivă și ușor de realizat, iar procesul de învățare a jocului este relativ simplu. Fereastra este statică și folosești doar mouse-ul. Cerculețele de pe hartă au rămas aceleași, simbolurile sunt în mare parte la fel, cu mici schimbări la calitatea desenelor, pentru a aduce elemente ceva mai moderne.

ss_7c26f77c9709d97b7c573b49b7f884b86cd51e73

Pe partea de sunet avem o coloană sonoră nouă, cu elemente inspirate din cultura africană, dar care nu iese în evidență. După ceva timp de joc începi să ignori total muzica și efectele sonore, iar jocul poate fi jucat lejer chiar și fără căști sau boxe.

Concluzie

Ideea din spatele Democracy 3 Africa nu este rea, chiar din contră este una care mi s-a părut foarte bună, însă jocul pare mai mult un DLC decât un produs de sine stătător. Dacă era lansat ca și DLC probabil îi acordam o notă mai mare, pentru că gameplayul, povestea, grafica, toate sunt bune, însă prețul este nejustificat de mare. 14,99€ este cu 10 € mai mult decât un DLC pentru Democracy 3 și poate merită, dar eu cred că mai repede ar fi dat utilizatorii acei 10 euro pe un addon, decât să cumpere un joc anunțat ca nou ș icare să nu aducă foarte mult conținut original.

 

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte