La sfarsitul anului trecut am vorbit despre un joc, Democracy 3 si i-am facut un review. Pe 6 februarie, a aparut primul DLC creat de Positech pentru el, denumit Social Engineering.
Democracy 3 este un simulator politic complex, iar jocul original iti ofera o serie detaliata de resurse si actiuni guvernamentale, prezentate pe larg de noi in review-ul pe care vi l-am scris in noiembrie. Intre timp, din ce in ce mai multi jucatori au testat joscul, iar multi s-au plans ca actiunile disponibile in momentul de fata sunt mult prea dure si inflexibile si nu-ti prea lasa portite de scapare. Multi nu au resit sa se adapteze jocului si sa-si faca o cariera politica infloritoare, pentru ca ori au pierdut mandatul prin nemultumirea populatiei, ori au ajuns sa fie asasinati sau indepartati de la putere de terte forte.
[bd_youtube id=540w8vbBJ5k#t ]
In sprijinul acestora, Positech a lansat primul DLC pentru joc, Democracy 3: Social Engineering. Acesta aduce in joc un set nou de 26 de politici si 8 noi dileme. Lucrul cel mai interesant este ca aceste noi politici sunt de impact redus si iti permite sa iei deciziile necesare pentru a multimi in mare parte populatia fara a te transforma intr-un dictator si a-ti face prea multi dusmani. De exemplu, in loc sa impui taxe suplimentare pentru mancaruri nesanatoase, lucru care ar supara majoritatea populatiei, care nu are un venit ridicat, poti impune campanii TV pentru a modifica subtil perceptia populatiei, ca de exemplu campanie pentru mancare sanatoasa sau ferme la oras. De asemenea, de exemplu, in loc sa impui o varsta minima de consum al alcoolului peste 21 de ani sau sa adaugi taxe marite pentru bauturi, poti folosi o campanie de informare publica in care sa avertizezi populatia cu privire la riscurile la care se supune.
Dilemele noi adaugate includ masuri antifrauda pentru doctori, modificarea bancnotelor, care sa includa personaje marcante ale istoriei tarii (sau fata ta, daca vrei sa devii un nou Stalin sau Hitler), masuri anti-hacking sau politici pentru adoptii. Aceste politici si dileme, dau mai multa substanta jocului si, chiar daca pare ca jocul, deja destul de complex, devine aproape imposibil, lucrurile nu stau asa, jocul chiar se simplifica.
Hotarat sa incerc noile facilitati, m-am decis sa joc Democracy 3 si am facut ceva teste. La incercarile anterioare, in primele ture, nu am reusit sa am o viata prea lunga la carma tarii, caci am ajuns ori asasinat ori abdicat. Dupa ce am prins unele „smecherii” am reusit sa ma impun, dar totul devine mult mai greu, iar factorii trebuie controlati. Cu Democracy 3: Social Engineering am adoptat prima data o politica agresiva, care m-a dus la asasinat in prima incercare, insa cu ajutorul politicilor noi. De data aceasta am reusit sa evit atentatul de stat, sa rezist cu un mandat in plus la carma tarii si am pierdut in cele din urma in urma unor alegeri democratice.
La a doua incercare, am incecat din nou o politica distructiva, care mi-a adus abdicarea in jocul original, iar de data aceasta am reusit sa supravietuiesc unui al doilea mandat. Lucru care m-a imbucurat enorm. Odata cu Social Engineering, Democracy 3 a devenit practic un joc care poate fi „jucat”, nu doar gandit. Se mai puteau adauga ceva realizari Steam odata cu acest DLC, insa nu a fost asa, dar lucrul acesta nu ma deranjeaza prea mult.
Un lucru extrem de bun pe care l-am observat la Democracy 3, odata cu rejucarea a fost atelierul Steam ,care a devenit chiar popular, iar acum pe langa cele 6 optiuni pe care le ai pentru alegerea tarii cu care vrei sa joci, poti adauga alte tari disponibile pe Atelier, dar si politici noi, sau dezastre naturale, spre exemplu.
Initial, am notat Democracy 3 cu 8/10 in primul review, insa imbunatatirile clare aduse de Democracy 3: Social Engineering, indreptateste jocul celor de la Positech pentru un scor de 9/10.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.