Devils & Demons Review
Povestea8
Gameplay6.5
Grafică și sunet9
7.8Overall Score
Reader Rating: (3 Votes)
6.3

HandyGames™ și Headup Games au lansat pe Steam jocului de strategie RPG Devils & Demons, despre care am vorbit zilele trecute într-un articol. După cum v-am promis, l-am testat și a venit timpul să vorbim puțin despre joc.

Povestea

În epoca de aur a magiei, când dragonii stăpâneau lumea și Desola era în culmea gloriei, un portal demonic se deschide. Tărâmul odată de vis, a fost invadat de Demoni (de unde și numele jocului). Lupta între omenire și diavoli începe, iar populația este decimată. Aici intră în acțiune personajul nostru, care trebuie să adune eroi și să se îmbarce într-o aventură fantastică pentru a ajuta Ordinul Luminii să învingă forțele răului. Povestea pare interesantă și te duce cu gândul la jocuri de genul celor din Diablo.

DevilsAndDemons_05_1920x1080

Gameplay

Odată intrat în joc, atmosfera pare cunoscută, prea familiară parcă, iar impresia inițială este persistentă. Jocul pare o combinație între Diablo și jocuri de tip turn-based de strategie. Jocul are elemente originale, dar nu par a fi foarte atent lucrate. Să luăm însă lucrurile pe rând și să discutăm de fiecare parte a jocului.

DevilsAndDemons_Screenshot_01

Sistemul de joc este asemănător cu cel din Heroes, spre exemplu, unde te vei mișca pe o hartă mare, având un număr limitat de spații pe care le poți parcurge până când trebuie să pasezi tura adversarului. Luptele în sine se duc între multe personaje, tu având control asupra tuturor eroilor tăi, din nou asemănător cu Heroes. Fiecare personaj dispune de un set propriu de vrăji care îl ajută să distrugă inamicii. Cu cât înaintezi mai mult în joc, vei debloca noi personaje, dar ai și posibilitatea de a-ti cumpăra anumite clase. Acest aspect este preluat de către HandyGames™ de la jocurile lor pe platforme mobile, iar impactul sistemului de plăți fizice nu cred că va fi prea plăcut jucătorului de Steam.

DevilsAndDemons_02_1920x1080

Și mai enervant este faptul că inamicii sunt din ce în ce mai puternici, iar ca să îi poți învinge fără să cumperi este foarte greu. Poți strica și aurul adunat în joc, dar acesta se va termina destul de repede, așa că, dacă vrei să joci Devils & Demons la adevăratul potențial si fără să te enervezi prea tare ai două variante: ori devii un guru al jocurilor RPG (dacă nu ești deja) ori dai atac la card.

DevilsAndDemons_04_1920x1080

Tot legat de gameplay, trebuie să menționăm că după fiecare rundă veți avea de-a face cu un ecran de încărcare. Acesta nu durează mult, câteva secunde, dar devine extrem de enervant după un timp.

Harta jocului este plină de surprize, din nou asemănător cu Heroes (îmi cer scuze că mă repet, dar gândul tot acolo îmi sare). Cutiile de comori pe care le vei găsi vor conține poțiuni sau aur, dar, pe drum vei găsi și inamici, care, chiar dacă nu sunt atât de puternici, îți pot pune probleme.

DevilsAndDemons_Screenshot_04

Per total, gameplay-ul este bun, îmi amintește de Heroes of Might and Magic 3 (!) și, dacă nu ar fi tranzacțiile, Devils & Demons ar fi un RPG extrem de bun.

Grafica și sunet

Impactul grafic al orașelor în flăcări te vor duce cu gândul la Diablo. Vei întâlni dragoni, demoni, scheleți peste tot, iar forțele răului stau la pândă în umbre. Designul nu e înfricoșător, mă așteptam să fie mai întunecat datorită titlului, dar nu este rău nici așa. Elementele grafice inspirate din jocurile de pe mobil sunt foarte vizibile, lucru care poate îi va deranja pe unii, însă mie mi-au plăcut.

DevilsAndDemons_Screenshot_03

Animația caracterelor este asemănătoare jocurilor mobile, iar pe ecran mare se vor vedea minusurile. Există o mică pixelație și mici scăpări pe ici pe colo, dar dacă vă deranjează puteți oricând să treceți de pe ecran complet în modul fereastră și să vă jucați fără să observați aceste mici neajunsuri.

Pe partea de audio, producătorii au făcut o treabă bună, atmosfera creată fiind specifică jocurilor RPG.

Concluzie

Devils & Demons este un joc cu o poveste bună, cu o grafică decentă și modernă, dar cu un gameplay care nu aduce nimic nou și forțează nota cu economia specifică jocurilor de mobil, ceea ce îl face să pară mai mult o portare decât un titlu nou. Amatorii genului vor îndrăgi acest joc, însă restul nu știu dacă vor parcurge mai mult de 30% din joc.

Câștigă un exemplar din jocul Devils & Demons pe grupul de steam JOCURI MOCA!

Lasa un comentariu

2 Responses

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte