Register
Or


A password will be e-mailed to you.
Asrock

Diaries of a Spaceport Janitor Review
Poveste6
Gameplay7.5
Grafică și sunet5
6.2Scor
Reader Rating: (1 Vote)
3.0

Săptămâna trecută m-am uitat la un serial SF destul pe bizar și complicat pe Netflix și m-a atras în mod ciudat. M-am gândit că poate s-a găsit cineva să facă și un joculeț mai ciudat în aceași temă așa că am căutat pe Google și am văzut că multe lume cataloghează în această categoriei jocul celor de la TinyBuild – Diaries of a Spaceport Janitor. Așa că m-am decis să-l încerc pentru a vedea ceva nou și să văd dacă acesta mă va atrage în aceași măsură ca serialul respectiv.

Poveste

Personajul principal din Diaries of a Spaceport Janitor este Sanidrone, un angajat cu salariul minim pe economie care lucrează pentru Alaensee Girlbeast și al cărui principală ocupație este să adune gunoiul de pe baza spațială, să-l mănânce, să-l păstreze sau să-l ardă. Scopul jocului îți este prezentat chiar la început: vrei să scapi de pe planetă/stație, dar alte detalii nu primești.

Gameplay

Scopul jocului este cel prezentat în poveste și mare majoritate din timpul petrecut în joc îți faci doar munca. Diaries of a Spaceport Janitor te duce însă mai departe, permitându-ți să intri în pielea personajului și dorind poate să te identifici cu el într-o oarecare măsură. De aceea, îți vei alege zeul preferat, vei explora locurile, curățindu-le în același timp și vei studia împrejurimile, personajele și vei discuta cu localnicii.

Jocul vrea ca tu să urmezi rutina și să nu ieși din ea, așa cum spune și pagina de magazin Steam, iar în mare parte chiar asta faci. Aduni în fiecare zi gunoaie, îți mănânci vitaminele, te duci acasă, te rogi la zeul tău pentru un viitor mai bun, îți inventariezi gunoaiele găsite și păstrate, dormi, te trezești și o iei de la capăt. Dacă ești rebel din fire poți să mai schimbi rutina, iar în momentul în care faci acest lucru, lumea banală pe care o știai se transformă în una nbună. Îți poți folosi creditele primite drept salariu de la primărie pentru a juca la loterie, cine știe, poate într-o zi vei deveni milionar și nu va mai trebui să aduni gunoaie. Există și o mașină care îți permite să-ți schimbi sexul, că doar suntem în viitor și sunt astfel de tehnologii disponibile.

Există chiar și un loc magin în canale, unde intri, iei ceva drog și te plimbi printr-o lume colorată în care ești urmărit de un cap de schelet și niște „vânători”. Jocul se schimbă într-un fel de first person ciudat în care trebuie să fugi să te ascunzi, iar într-un final ești prins de urmăritori și te trezești în patul tău începând o nouă zi. Numai că de acum e ceva schimbat. Observi că îți apare un mesaj „Ești Blestemat!” și din acest punct al jocului, capu lde schelet pe care l-ai văzut în canal te urmărește peste tot și urlă la tine din motive total necunoscute.

 

Jocul este ciudat, prin prisma faptului că nu ai prea multe indicii despre ce trebuie să faci, iar eu am încercat să fac bani în speranța că voi elucida misterul, însă până în acest moment nu am reușit să fac lucrul acesta. Totuși rutina jocului este destul de obositoare, fapt care m-a făcut să ies din joc de multe ori și să revin altă dată. Am adunat cam 8 ore în joc, timp de o săptămână. Joculețul este ciudat, plin de mistere, care au rămas neelucidate de mine până în acest moment, dar am ajuns într-un punct în care nu-mi prea mai vine să continui. Descopăr lucruri mărunte noi de fiecare dată când intru în joc, dar fiecare încercare se rezumă la spargerea rutinei. Dacă îl voi termina într-o zi am să vin să vă spun ce se întâmplă…

Grafică și sunet

Diaries of a Spaceport Janitor ne aduce un motor grafic 2D, creat pe tehnologii noi dar folosind elemente vechi și clasice. Inițial am fost atras de această grafică simplă, dar complexă în același timp, însă după un timp am ajuns să nu mai fiu fanul ei. Grafica contribuie și ea al monotonia din joc. Efectele vizuale sunt bunicele, dar în ton cu grafica învechită, iar animațile își fac treaba dar nu aduc nimic spectaculos și totul seamănă cu Minecraft. Muzica este și ea ciudată, parcă compusă din tonuri modificate să pară electronice, iar monotonia este spartă de urletele inexplicabile și la un volum mult crescut ale scheletului care mă urmărește.

Concluzie

Chiar dacă sunt multe lucruri care nu-mi plac la Diaries of a Spaceport Janitor nu pot zice că jocul este rău. Jocul este într-adevăr ciudat și va atrage doar o anumită categorie de gameri. Produsul nu este pentru oricine și nici nu știu cum să-l definesc. E ca și cum ai juca un RPG, dar tu ești în rolul unui NPC pe care toată lumea îl ignoră. Gameplayul este obositor de multe ori și repetitiv, dar ăsta e scopul jocului. Grafica se aseamănă cu Minecraft, joc care pe mine nu mă atrage, iar sunetul este enervant de cele mai multe ori. Recomand Diaries of a Spaceport Janitor celor care vor să încerce ceva nou și amatorilor de lucruri ciudate sau mistere greu de rezolvat, însă nu îl recomand nici unui gamer care joacă să se distreze și caută un scop în jocurile lui.

 

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte