Divinity: Original Sin - Enhanced Edition Review
Povestea8
Gameplay9.5
Grafică și sunet10
Performanță10
9.4Overall Score
Reader Rating: (1 Vote)
9.0

Divinity: Original Sin – Enhanced Edition este variantă reînnoită și îmbunătățită a jocului RPG care a fost desemnat cel mai bun pe anul 2014. Creat de Larian Studios, jocul este varianta „tunată” a unui titlu care a revitalizat genul cRPG și care a adunat milioane de fani în întreaga lume. Varianta nouă, nu numai că modernizează grafica și suportul pentru periferice, dar aduce și o mulțime de lucruri noi în D:OS, precum dialoguri interpretate pe voce actoricească, suport pentru modul co-op, posibilitatea de a alege nivelul de dificultate, arme și abilități noi, dar și o nouă poveste în joc.

Povestea

Personajul principal este un tânăr vânător de vrăjitori, al cărui misiune este să stârpească lumea de vrăjitorii care folosesc magia în scopuri necurate. Povestea începe cu o simplă investigație de crimă, care însă devine extrem de încurcată, iar acțiunea îți dezvăluie o situație care amenință să distrugă inclusiv axa temporară. Te vei îmbarca într-o călătorie care te va duce în tărâmuri necunoscute și variate, de la plaje liniștite, la vulcani încinși, la tărâmuri înghețate sau păduri întunecate.

DOSEE_PS4_01

Gameplay

Larian Studios au luat tot ceea ce a fost bun în jocul original, adică aproape tot și au încercat să aducă lucruri noi și să dezvolte mai mult modul de joc. Practic, Divinity: Original Sin – Enhanced Edition aduce multe misiuni noi, îmbunătățind, în acelați timp, sistemul de control, de luptă, posibilitatea de a juca în co-op și multe altele.

DOSEE_PS4_08

Dialogurile și interacțiunile dintre personaje sunt mult mai bine gândite decât în versiunea originală, iar fiecare NPC pe care îl întâlnești are o personalitate aparte, care va răspunde acțiunilor tale în joc. În modul co-op, dialogurile sunt independente, iar în timp ce un jucător discută cu un shopkeeper, de exemplu, celălalt se poate mișca liber. De asemenea, acțiunile și răspunsul primit de un jucător nu influențează pe al doilea. De asemenea, jucătorii pot acționa împreună, iar dacă dorești să furi ceva, poți ține vânzătorul de povești cu unul dintre personaje, iar celălalt jucător poate acționa fără să fie observat.

DOSEE_PS4_21

Un lucru care mi-a plăcut mult la modul co-op a fost independența cu care poate fi jucat. Nu ești obligat să stai aproape de celălalt jucător, iar dacă tu vrei să mergi într-o parte și celălalt în alta, ecranul se va împărți în două, permițând ambilor să facă ce vor. Acest „liber arbitru” definește practic jocul. În Divinity: Original Sin – Enhanced Edition poți face orice. Dacă vrei poți ataca sau ucide personajul care îți dă un quest, iar mai apoi să finalizezi questul fără probleme.

DOSEE_PS4_Split07

Un element important s-a modificat în joc de la versiunea originală: sistemul de luptă. orice tip de personaj ți-ai alege, îl poți dezvolta cum vrei și nu ești blocat pe o anumită clasă pe care va trebui să o urmezi, iar dacă nu îți place, să fii forțat să reîncepi jocul cu o altă clasă. Poți începe cu un vrăjitor, iar apoi să îl transformi în barbar sau arcaș, fără probleme. Jocul are 8 clase de abilități diferite, pe care le poți dezvolta, iar cu cât ajungi mai avansat într-o anumită direcție, ți se vor debloca puteri noi. Sistemul de luptă este asemănător unui joc RPG pe hârtie, iar adaptarea sa pe PC este foarte bună. Fiecare statistică a personajului joacă un rol esențial în luptă, iar sistemul permite orice adaptare.

DOSEE_PS4_Split03

Luptele se duc în natură, iar natura sau vremea pot lucra în favoarea ta. De exemplu, dacă lupta are loc pe ploaie și adversarii stau într-o baltă, poți folosi o vrajă care produce curent și să o dai în apă, curentând astfel pe toți care stau în balta respectivă. Dacă nu ai abilitatea de a arunca curent în apă, o poți îngheța,blocându-i pe toți acolo. Odată blocați poți folosi o vrajă de foc, făcându-le ieșirea în viață din situația creată, imposibilă inamicilor. Dacu nu vrei să joci folosind magia, îți poți crea grenade pe care să le arunci în mijlocul inamicilor. personajele beneficiază de sisteme diferite, care adaptate corect, te pot face invulnerabil la unele vrăji sau poți întoarce în avantajul tău unele vrăji cu care ai fost atacat.

Cea mai mare îmbunătățire nu este însă în gameplay. Aceasta este pe sectorul de performanță. Divinity: Original Sin – Enhanced Edition a fost optimizat astfel încât acum este extrem de prietenos cu resursele sistemului tău. Nu ai nevoie de o „bestie” să-l rulezi decent, iar consumul de memorie este insesizabil.

Grafică și sunet

După cum am menționat anterior, jocul de duce în diverse locații, una mai diferită de alta. Fiecare din aceste locații are un „aer” propriu, culorile sunt vii și frumos adaptate, iar diferența între diferite zone este extrem de evidentă și pune bine în valoare acest aspect al jocului. Fiecare zonă e diferită de alta și oriunde ai merge vei găsi lucruri noi. Decorul nu este unul static, iar fiecare colț ascunde un puzzle, o capcană, inamici sau secrete și misiuni suplimentare. Animațile sunt bine lucrate și adaptate, iar probleme existente în versiunile anterioare au fost eliminate.

DOSEE_PS4_Split02

Fundalul sonor este același ca în jocul precedent, iar asta nu e un lucru rău. Un lucru nou pe secțiunea de sunet este dialogul, care acum nu mai este doar un simplu scris, ci este complet însoțit de voce.

Concluzie

Divinity: Original Sin – Enhanced Edition este varianta îmbunătățiă a unui joc aclamat. Ce putem spune rău despre el? Nimic. Poate prețul este cam piperat pentru unii, jocul fiind disponibil pentru suma de 39,99€, dar își face toți banii pentru fanii RPG.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte