Enermax Squa RGB

DoDonPachi Resurrection Review
Gameplay6.5
Grafică5
Sunet6.5
6Overall Score
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

DoDonPachi 1

DoDonPachi Resurrection este produs de CAVE Interactive CO.,LTD. și distribuit de Degica. Pe Steam îl găsiți la prețul de 27.99 euro. E mult? E puțin? Rămâne să decidem împreună după ce parcurgeți toată recenzia.

Trecutul a fost afectat. Un android cunoscut ca și Next EXY a călătorit o mie de ani în timp. Misiunea ta este să-l oprești pe NEXY și pe celelalte fiice elementare care au fost construite în imaginea păpușilor elementare care în trecut protejau umanitatea. Ce intenționează NEXY? Trebuie să ataci ceva ce nu înțelegi? Ordinele sunt ordine, iar colonelul Godwin Longhener nu trebuie ignorat. Legendara serie a venit acum pe Steam cu titlul DoDonPachi Resurrection produs de CAVE, cei care sunt în spatele unor shootere venerate precum Mushihimesama și Deathsmiles.

DoDonPachi 2

Istoric

Format de foști membri Toaplan, CAVE este un dezvoltator japonez care s-a specializat în jocuri încă din 1995. Deși CAVE a produs jocuri de mai multe genuri și pentru mai multe platforme, ele sunt cunoscute ca veteranele din sub-genul de shootere, „bullet hell”. Cele mai cunoscute jocuri produse de CAVE sunt Mushihimesama, Deathsmiles, și seria DonPachi.

DoDonPachi 3

Gameplay

Știind că este un joc japonez, nu aveam așteptări prea mari, însă de când am deschis jocul m-au atacat toate caracterele limbii japoneze. Totuși, dezvoltatorul s-a gândit și la cei care nu cunosc limba japoneză și a lăsat meniul jocului în limba engleză. După ce am pornit jocul am primit multe casete de dialog în limba japoneză la care trebuia să răspund prin tastele Z și X, am răspuns, vă dați seama, doar că nu știu ce. Lăsând problema limbii la o parte, jocul este foarte interesant. Trebuie să controlați un avion care este atacat de mulți inamici. Înainte de a începe jocul vă puteți alege unul din trei avioane diferite, fiecare cu tipul lui de armă. Pe lână asta, aveți și trei tipuri de arme secundare dintre care puteți alege tot una pentru a intra în luptă. Inamicii sunt foarte numeroși, „gloantele” lor sunt foarte multe. Uneori mi-a dat impresia că sunt degeaeba, deși mă atingeau eu nu muream. Desigur, sunt mai multe tipuri de inamici, fiecare având „gloanțe” de diferite mărimi și culori, probabil și impactul era diferit. La sfârșitul fiecărui nivel există un „boss” greu de bătut, dar cu puțin efort treceți peste el și vă veți bucura de noii adversari. Avionul se controlează destul de ușor, din săgeți, arma principală fiind pe Z iar cea secundară pe X. După ce avionul este distrus aveți 10 secunde să confirmați că vreți să continuați jocul de acolo. Dacă descoperiți tasta vă rog să mi-o spuneți și mie. Am apăsat toate butoanele de pe tastatură și 2-3 de pe alte device-uri, poate-poate… nimic! Iar unele taste daca erau apăsate, ajutau acel timp de 10 secunde să scadă drastic. Încă un lucru pe care l-am descoperit a fost că uneori avionul nu prea răspunde la comenzile din săgeți în timp ce trageți cu armele, poate e bug, poate… nu știu.

DoDonPachi 4

Grafică

Bănuiesc că mulți știu genul de grafică japoneză, așa e și aici, multe tipe desenate și grafica jocului puțin în urmă. Problemuța a fost că jocul rulează într-o fereastră din joc. Adică deși îl jucați pe ecran complet. O să fie o poză pe tot ecranul, dar jocul o să fie pe modul potret doar pe mijlocul ecranului. Avionul și inamicii sunt realizați ok, armele și proiectilele acestora sunt drăguțe și colorate, chiar și exploziile care se dezlănțuie pe tot ecranul și distrug tot ce-au în cale arată foarte bine.

DoDonPachi 5

Sunet

Fundalul sonor este foarte bun în acest joc. Jucătorul are parte de o muzică antrenantă care menține ridicat nivelul competitivității și atenției la joc.

Concluzie

Per total, după ce-am analizat toate aspectele, personal, prețul de 27.99 euro mi se pare enorm de mult, nu știu dac-aș da nici 5 euro. Cum vi se pare jocul?

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte