Enermax Squa RGB

Turneul DreamHack ZOWIE Open 2016 începe astăzi în București, iar lista participanților include opt dintre cele mai bune echipe de CS:GO din lume, oferind premii totale de 100.000 de dolari. 6 echipe au primit invitații la turneu, iar 2 s-au calificat în turnee secundare pentru eveniment. Cele 8 echipe sunt:

Cele două echipe calificate sunt Heroic și Gambit. La DreamHack ZOWIE Open 2016 participă 7 echipe care au fost prezente luna trecută la SL i-League StarSeries Season 2 Finals, singura echipă care nu a fost prezentă fiind Gambit, ceea ce n epermite să analizăm echipele luând în considerare forma arătată într-un turneu LAN desfășurat recent. Grupele pentru DreamHack ZOWIE Open 2016 arată în felul următor:

6669926-openbkr-660

Grupa A cuprinde 4 echipe: Virtus.Pro, Heroic, EnvyUs și Gambit.

Virtus.Pro vine cu următorul line-up la București:

Virtus.pro
Janusz „Snax” Pogorzelski
Paweł „byali” Bieliński
Jarosław „pashaBiceps” Jarząbkowski
Wiktor „TaZ” Wojtas
Filip „NEO” Kubski
Jakub „kuben” Gurczynski (antrenor)

Teoretic, luând în considerare componența echipei, adversarii și structura turneului, Virtus.Pro ar trebui să fie favoriți cerți. Însă acum o săptămână, la SL i-League StarSeries Season 2 Finals polonezii au arătat o formă foarte slabă, pierzând cu semi-anonimii de la VG.CyberZen și apoi cu EnvyUs și nu numiai că au pierdut, dar au pierdut pe două hărți pe care erau favoriți cerți, Mirage ș iCobblestone, hărți pe care nu mai pierduseră nici un meci în LAN de 5 luni. Rămâne de văzut dacă își pot reveni din aceste înfrângeri, iar grupa în care au fost plasați nu este una foarte ușoară, întâlnind din nou francezii de la EnvyUs, echipa daneză Heroic, aflată în plină așcensiune și o echipă imprevizibilă, Gambit.

Heroic vine cu următorul line-up la București:

Valdemar „valde” Bjørn Vangså
Andreas „MODDII” Fridh
Lukas „gla1ve” Rossander
Michael „Friis” Jørgensen
Marco „Snappi” Pfeiffer
Frederik „LOMME” Nielsen (antrenor)

Chiar dacă nu erau considerați o echipă cu pretenții înainte de SL i-League StarSeries Season 2 Finals, danezii de la Heroic au reușit să-și atragă un număr mare de fani în urma rezultatelor obținute. Fiind plasați într-o grupă extrem de grea cu Astralis, Na’Vi șy Tyloo, aceștia au reușit să o câștige după două meciuri în care au învins pe Astralis cu 16-13 pe Train și TyLoo cu 16-13 pe Cobblestone. În sferturi au întâlnit o altă echipă daneză, dignitas meci pe care l-au pierdut cu scorul general de 2-1. Componenții Heroic nu au neaparat nume foarte sonore, dar în trecut fiecare din aceștia au fost rezerve la unele dintre cele mai puternice echipe din lume. Echipa este în plină așcensiune, dar harta lor preferată este Nuke, hartă care va fi probabil eliminată însă de ceilalți participanți, iar rezultatul meciurilor depinde foarte mult de forma de moment. Nu i-aș numi favoriți în grupă sau în turneu, dar echipa este una pe care va trebui neaparat să o urmărim.

EnvyUs vine cu următorul line-up la București:

Kenny „kennyS” Schrub
Vincent „Happy” Schopenhauer
Nathan „NBK-” Schmitt
Dan „apEX” Madesclaire
Timothée „DEVIL” Démolon

EnvyUs este în opinia mea una dintre cele mai puternice echipe, la nivel mondial, însă forma lor este neconcludentă. Pot juca impecabil într-un meci, ca apoi să piardă inexplicabil în următorul. Componența echipei cuprinde nume sonore, precum kennyS, considerat unul dintre cei mai buni jucători cu AWP din lume, Happy, un conducător de joc excelent sau NBK- și apEX, jucători cu aim extraordinar. La ultimul turneu LAN, EnvyUs au pierdut surprinzător primul meci cu Cloud9, dar au reușit să treacă mai departe de pe locul 2 din grupă după ce au câștigat cu VG.CyberZen și apoi cu Virtus.Pro. În sferturi au fost opriți însă de conaționalii lor de la G2. Ne putem aștepta să îi vedem trecând de grupe, dar rămâne de văzut dacă EnvyUs va reuși să treacă și de semifinale, meciurile eliminatorii fiind punctul lor de oprire în ultima perioadă.

Gambit vine cu următorul line-up la București:

Dauren „AdreN” Kystaubayev
Rustem „mou” Telepov
Ivan „spaze” Obrezhan
Mihail „Dosia” Stolyarov
Dmitry „hooch” Bogdanov

Gambit este una din echipele extrem de inconsistente și de la care nu știi de la ce să te aștepți. Chiar dacă au statut de „Legende” în următorul Major, ei n uau reușit să se califice pentru turneul SL i-League StarSeries Season 2 Finals, fiind eliminați destul de rapid din calificările Europene. mai mult decât atât, la București sunt într-o grupă extrem de grea, având ca și adversari pe polonezii de la Virtus.Pro, care i-au bătutpeste tot pe unde i-au întâlnit și, mai mult decât atât, modul în care au pierdut a fost unul destul de rușinos, singurul meci strâns fiind unul pe Dust2, terminat după prelungiri. EnvyUs pare pe hârtie un adversar mai potrivit pentru ei, din prisma rezultatelor directe, într-ucât cele două echipe s-au întâlnit doar de două ori în componența actuală scorul general fiind de 1-1. Nu vreau să fiu rău sau să-i disconsider, dar părerea mea este că ei vor fi prima echipă care va părăsi competiția.

Acestea fiind spuse despre prima grupă, haideți să analizăm meciurile acestei grupe din prima zi de la București. De la ora 15:00 avem primul meci de astăzi care pune față în față pe polonezii de la Virtus.pro și rușii de la Gambit.

virtus-pro-gambit

Acest meci va fi, în opinia mea unul foarte dezechilibrat, iar rezultatul va fi probabil în favoarea celor de la Virtus.Pro. În ultimul an, cele două echipe au jucat 6 meciuri directe, iar din acestea, Gambit a reușit să câștige doar unul pe Nuke, iar pe Dust2 au ajuns în prelungiri. Celelalte meciuri s-au închiat cu scoruri în care rușii au reușit să ia doar 6-7 runde. Chiar dacă Virtus.Pro nu este în cea mai bună formă, nu cred că vor avea prea mari probleme în acest meci.

Al doilea meci al grupei va începe la ora 18:00 și va pune față în față pe Heroic și EnvyUs:

heroic-envyus

Chiar dacă numele jucătorilor indică un favorit cert în EnvyUs, acest meci va fi cât se poate de strâns, în opinia mea. Heroic este o echipă în plină expansiune care poate pune probleme oricărei echipe. Dacă ar fi să dau un pronostic aș merge la o victorie la limită pentru EnvyUs, pentru că francezii sunt dornici de afirmare, însă meciul va fi probabil unul dintre cele mai disputate de astăzi și îl vom urmări cu interes.

Tot în grupa A, de la ora 21 vom avea meciul câștigătorilor celor două jocuri prezentate mai sus, meci care va determina câștigătoarea grupei și prima echipă calificată în semifinale. Vom reveni la acest meci după încheierea acestora.

Grupa B cuprinde 4 echipe: Cloud9, Dignitas, FaZe și Flipsid3.

Cloud9 vine cu următorul line-up la București:

Jake „Stewie2K” Yip
Mike „shroud” Grzesiek
Timothy „autimatic” Ta
Jordan „n0thing” Gilbert
Tyler „Skadoodle” Latham

Americanii de la Cloud9 au făcut schimbări majore în ultimul an iar primul lor test a venit în Kiev, la SL i-League StarSeries Season 2 Finals, unde au arătat o formă de invidiat. În grupă au câștigat la pas primele două meciuri cu EnvyUs și VG.CyberZen, calificându-se de pe primul loc în sferturi. Acolo au întâlnit pe FlipSid3, echipă cu care vor avea și primul meci astăzi și de care au trecut cu scorul general de 2-1, pierzând pe Train și câștigând pe Overpass și Mirage. În semifinale au dat de NIP, o echipă aflată într-o formă extraordinară, care i-au învins clar în primele două hărți, americanii nereușind să treacă de 10 runde pe nici una din aceste două hărți. Cloud9 are în acest moment un line-up foarte ofensiv care va pune probabil probleme celorlalte echipe, dar rămâne de văzut cât de departe vor ajunge, având o grupă grea în față.

Dignitas vine cu următorul line-up la București:

Kristian „k0nfig” Wienecke
Emil „Magiskb0Y” Reif
René „cajunb” Borg
Ruben „RUBINO” Villarroel
Mathias „MSL” Lauridsen
Casper „ruggah” Due (antrenor)

Dignitas au început cu stângul turneul SL i-League StarSeries Season 2 Finals, pierzând primul meci din grupă cu GODSENT, dar și-au revenit repede, câștigând cu HellRaisers, iar în meciul decisiv s-au reîntâlnit cu suedezii de la GODSENT luându-și revanșa în două hărți jucate impecabil. În sferturi au întâlnit pe Heroic pe care i-au pus repede la respect, însă au fost decimați în semifinale de către G2. Actuala componență Dignitas conține nume importante, jucători care au jucat în anumite perioade ca și rezerve sau chiar jucători de bază pentru echipe importante precum NIP sau fnatic, dar jucători inconsistenți. Ne putem aștepta la orice de la ei, însă părerea mea este că au șanse să treacă de grupe, poate chiar să ajungă în finală.

FaZe vine cu următorul line-up la București:

Aleksi „allu” Jalli
Håvard „rain” Nygaard
Joakim „jkaem” Myrbostad
Philip „aizy” Aistrup
Fabien „kioShiMa” Fiey
Robert „RobbaN” Dahlström (antrenor)

FaZe are în prezent o componență de invidiat. Jucătorii actuali au activat anul trecut în unele dintre cele mai importante competiții, la echipe puternice, kioShiMa făcând parte din echipa EnvyUs care a câștigat turneul de la Cluj, iar în aceași perioadă, allu era membru titular la NIP. Cu toate acestea, echipa nu pare încă închegată. Au început extrem de puternic la SL i-League StarSeries Season 2 Finals, distrugând practic pe FlipSid3 cu un scor de 16-2, însă au pierdut al doilea meci cu G2, iar în meciul decisiv au întâlnit din nou echipa ucraineană, iar când toate lucrurile mergeau perfect, după o victorie pe Train și un scor de 11-4 pe Nuke, FaZe a clacat ș ia pierdut meciul. Evoluțile dezamăgitoare și inconsistența în meciuri fac din această echipă una cu surprize și ne putem aștepta de la ei fie la victorii foarte clare fie la greșeli de amatori.

În final, Flipsid3 vine cu următorul line-up la București:

Georgi „WorldEdit” Yaskin
Yegor „markeloff” Markelov
Aleksandr „Shara” Gordeev
Jan „wayLander” Rahkonen
Andrey „B1ad3” Gorodenskiy

Total opus evoluției celor de la FaZe, Flipsid3 are prostul obicei de a începe prost fiecare turneu în ultima perioadă. La SL i-League StarSeries Season 2 Finals au pierdut rău primul meci, cum am spus mai devreme și și-au revenit greu, dar au reușit să treacă de grupe când nimeni nu credea că acest lucru mai este posibil. Echipa este formată din jucători cu renume, mai ales markeloff, care se află însă într-o formă mai slabă. WorldEdit și wayLander sunt însă în formă și mă aștept ca ei să facă diferența și la București. Grupa în care se află este una foarte grea și dacă ar fi să-mi dau cu părerea, nu cred că vor mai avea aceași șansă ca în Kiev.

Acestea fiind spuse despre grupa B, haideți să analizăm meciurile acestei grupe din prima zi de la București. De la ora 16:30 avem primul meci de astăzi care pune față în față pe americanii de la Cloud9 și ucrainienii de la Flipsid3.

cloud9-vs-flipsid3

Având în vedere rezultatele recente, forma echipelor și startul de turneu al celor implicați, părerea mea este că învingători din această confruntare vor ieși americanii. Cloud9 vor intra în meci foarte agresiv, iar Flipsid3 are obiceiul de a porni încet, iar dacă lucrurile se păstrează la fel nu îi văd pe ucrainieni având vreo șansă. Meciul va fi interesant de urmărit prin prisma dinamicii echipelor și ne putem aștepta la multă acțiune rapidă, rushuri rapide și runde încheiate repede. În ceea ce privește șansele celor două echipe de a merge mai departe, acestea nu cred că sunt prea mari pentru nici una, însă totul depinde de forma arătată de celelalte combatante din turneu.

Al doilea meci al grupei va începe la ora 19:30 și va pune față în față pe Dignitas și FaZe:

dignitas-vs-faze

În opinia mea acesta este unul dintre cele mai interesante meciuri de astăzi. Ambele echpe sunt extrem de puternice și vom avea o luptă pe viață și pe moarte, iar instinctul meu îi vede câștigători pe cei de la FaZe. După ce am urmărit meciurile recente, am observat că dignitas duce lipsă de agresivitate la început și pornesc mai încet, în timp ce FaZe sunt dornici de afirmare și vor veni extrem de motivați la București. Dacă meciurile se încheie cum am intuit, ar trebui să vedem un meci decisiv între Cloud9 și FaZe în această seară, meci în care favoriți sunt cei de la FaZe, iar pentru meciul pierzătorilor Flipsid3 vor trebui să dea piept cu dignitas, echipă care nu le va permite prea mult. Despre meciurile următoare vom reveni mai târziu și vom discuta mai în detaliu.

Toate meciurile vor putea fi urmărite în direct pe Twitch: http://www.twitch.tv/dreamhackcs sau pe site-ul oficial Deamhack http://www.dreamhack.tv/. Noi vom asigura acoperire completă a acestui turneu și vă vom actualiza zilnic rezultatele meciurilor, vă vom pune la dispoziție streamuri și vom difuza conținut media propriu realizat în cadrul festivalului DreamHack Bucharest 2016. Suntem prezenți la București, iar în public vă veți putea întâlni cu „șeful” de la JocuriMOCA, St4rL1gh7.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte