Asrock

S-a încheiat prima zi din cadrul turneului DreamHack ZOWIE Open 2016 de la București, iar spectatorii din sală și cei de acasă au avut o zi plină de meciuri de Counter-Strike:Global Offensive de calitate.

Pentru cei care nu au urmărit astăzi meciurile vă prezentăm rezultatele oficiale:

Grupa A Virtus.Pro    Gambit 16 – 12  Cobblestone
 Grupa B Cloud9    Flipsid3 16 – 4  Train
 Grupa A Heroic    EnVyUs 34 – 31  Mirage
 Grupa B Dignitas    FaZe 11 – 16  Dust 2
 Grupa A Virtus.Pro    Heroic 16 – 6  Train
 Grupa B Cloud9    FaZe 16 – 8 Train

8 echipe s-au calificat pentru turneu și au avut astăzi primele meciuri. Cele mai puternice două dintre acestea și-au câștigat deja locurile în semifinale și nu vor participa mâine în cadrul turneului. Este vorba despre polonezii de la Virtus.pro și americanii de la Cloud9. Aceștia au reușit să-și câștige ambele meciuri disputate în grupele lor astăzi și au făcut acest lucru într-o manieră clară. Mai întâi Virtus.Pro a trecut destul de lent de Gambit pentru ca mai apoi să joace împotriva câștigătorilor celui de-al doilea meci din grupă, Heroic, meci care s-a terminat mult mai repede cu un 16-6 aplicat pe Train. În cealaltă grupă, Cloud9 au început în forță, distrugând practic pe Flipsid3 pe train cu un scor final de 16-4, iar mai apoi au trecut ușor pe aceași hartă de FaZe, o echipă care a arătat foarte bine în primul ei meci.

vp

cloud9

Cele două echipe vor urmări meciurile de mâine pentru a-și afla adversarii din semifinale. Mâine vom avea parte tot de 4 meciuri, dar, de această adată, ele se vor desfășura în format BO3 (cel mai bun din 3 hărți). În grupa A se vor înfrunta mai întâi cele două echipe pierzătoare din meciurile de astăzi, Gambit și EnVyUs.

gambit

envyus

Heroic a produs probabil surpriza zilei astăzi, învingând EnvyUs, una din echipele favorite ale turneului într-un meci care a mers în 6 reprize de prelungire. Meciul a fost unul dramatic, iar la pauză scorul era de 12-3 pentru danezi, dar francezii au reușit să ducă meciul în prelungiri revenind spectaculos. De aici a început o luptă crâncenă și s-au jucat 6 reprize de prelungiri la finalul cărora scorul arăta 34-31 pentru Heroic. EnvyUs este forțată astfel șă lupte pentru locul doi în grupă, dar pentru a reuși acest lucru va trebui să treacă două obstacole destul de grele. Mai întâi este meciul cu Gambit, o echipă care nu a pus prea mari probleme celor de la Virtus.Pro, iar câștigătorul acelui meci va trebui să înfrunte pe Heroic pentru un loc în semifinale.

heroic

Heroic a arătat multă voință și putere de joc astăzi, însă Train s-a dovedit a fi o hartă prea dificilă pentru ei în lupta cu Virtus.Pro, care au dat impresia că se simt foarte bine și că ei controlează totul astăzi. Rămâne de văzut dacă își vor păstra această forță și sâmbătă.

Grupa B ne-a oferit astăzi un câștigător care a arătat că are o formă de zile mari, Cloud9. Americanii au măturat practic pe joc cu ce idoi adversari de astăzi, Flipsid3 și Faze. Faze au avut o evoiluție foarte bună împotriva celor de la dignitas dar pur și simplu nu au putut face față nivelului de agresivitate arătat de Cloud9. Primul meci din grupa B de mâine pune față în față primii pierzători de astăzi: Flipsid3 și dignitas.

flipsid3

dignitas

Flipsid3 încep greu turneele, dar, de obicei își revin în al doilea meci. Problema la București este că adversarul lor de mâine este dignitas, o echipă care nu-și permite să fie eliminată de pe ultimul loc în grupă și care va căuta probabil răzbunare, așa că părerea mea este că aceștia vor căuta să încheie repede meciul cu Flipsid3 și nu vor sta prea mult la taclale. Meciul decisiv se va desfășura între FaZe și câștigătorul acestui prim meci.

faze

FaZe a arătat un joc bun cu dignitas, au început puternic, dar au dat impresia că li s-a cam terminat carburantul spre final, lucru care s-a văzut și în meciul cu Cloud9. Aceștia nu sunt însă niște jucători care se dau bătuți prea ușor așa că mâine vom vedea cu siguranță meciuri interesante.

Puteți revedea toate meciurile de astăzi mai jos:

Astăzi am urmărit niște meciuri bune, iar în concluzie unele lucruri au ieșit în evidență. În primul rând, pe lângă performanțele echipelor, unii jucători s-au evidențiat de restul prin jocul lor de astăzi. În primul rând a ieșit în evidență byali, jucătorul celor de la Virtus.Pro care a făcut diferența astăzi, fiind prezent în multe momente cheie ale meciurilor, reușind un rating combinat de 1.52, mult peste media echipei sale 1.21. De asemenea, jocul agresiv al celor de la Cloud9 a putut fi posibil datorită formei de excepție a doi dintre jucători: n0thing și Stewie2K care au reușit să strângă un rating de 1.44. Totuși, cel ce a ieșit cu adevărat în evidență astăzi a fost rain, de la FaZe, care în primul meci de astăzi cu dignitas a avut un rating de 2.00, rating care nu s-a mai înregistrat la un jucător în cadrul unui astfel de turneu de aproape 1 an. Oboseala probabil și-a spus cuvântul asupra sa pentru că în al doilea meci a avut o evoluție mult mai slabă având la finalul zilei un rating combinat de 1.43.

Ratingurile ne dau practic forma jucătorilor, iar dacă ar fi să ne luăm după ele, favorite la calificare mâine ar fi EnvyUs și dignitas, însă am văzut astăzi cum forma unui jucător poate influența un meci așa că nu ne putem pronunța până nu vedem meciurile de mâine. În ceea ce privește hărțile alese am văzut astăzi o afinitate pentru train, hartă care începe în sfârșit să fie aleasă pentru ă tot mai mulți jucători s-au perfecționat pe ea, iar harta cea mai evitată, după cum era de așteptat, a fost Nuke. Mâine vom avea meciuri BO3, deci vom vedea acțiune mai diversificată și eu sper să văd măcar o dată Nuke, dar sunt sigur că vom vedea alte hărți care nu au fost jucate astăzi, mai ales Overpass.

Mâine acțiunea începe la ora 10:00, iar noi vă vom pune la dispoziție streamul și vă vom ține la curent cu ceea ce se întâmplă la Dreamhack Bucharest 2016.

Lasa un comentariu
Asrock
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte