Cei dintre voi care aveți sau ați avut o dronă știți cât de greu este să o controlezi, să o duci într-un punct bine stabilit și să o ți fixă acolo. Un nou joc VR s-a lansat de câteva zile pe Steam menit să imite controlul unei drone și l-am testat și noi. Jocul se numește Drone Hero și este creat de un nou studio indie, Neuston. Jocul este compatibil cu HTC Vive , Oculus Rift și Touch și este menit pentru a demonstra beneficiile fundamentale ale utilizării hardware-ului VR pentru jocuri.

Obiectivul lui Drone Hero este de a zbura cu o dronă mică, foarte manevrabilă spre orbi albaștrii care plutesc în diferite poziții în jurul unei încăperi, care este încărcată de obstacole și amenințări care devin din ce în ce mai provocatoare. Colectarea acestora în cel mai scurt timp are ca rezultat mai multe puncte, iar scorul final trebuie să fie suficient de ridicat pentru a câștiga o stea (dintr-un posibil de trei), deblocând nivelul următor. Jocul este jucat ca și cum ați sta în cameră, controlând de la distanță drona, sistemul de control folosind un controler de mișcare: drona imită înclinarea controlerului pentru a schimba direcția și declanșatorul funcționează ca și control pentru elice pentru a stabili viteza și înălțarea dronei.

După cum am spus la început, m-am jucat puțin cu câteva drone reale, iar comparând experiențele, pot spune cu siguranță că modelul de zbor din Drone Hero este foarte iertător. Jocul nu este un titlu pentru cei care caută o simulare cu drone, spre surprinderea mea. Cu toate acestea, mișcarea este naturală și plăcută, cu un sentiment intuitiv de inerție și ar trebui să vă facă să vă simțiți ca cel mai talentat pilot de dronă din lume în aproximativ 20 de minute. Modelul de dronă este accesibil de la început, aceasta fiind destul de precisă încât să-țe dea speranță, dar nivelele sunt în așa fel concepute să te facă să exersezi mult pentru a aduna suficientă abilitate de a stăpâni aparatul. Jocul funcționează cam ca și un joc pentru Nintendo Wii, în care înclini controllerul pentru a stabili direcția și folosești butoanele pentru a controla viteza și altitudinea. Aș fi preferat să pot juca cu o manetă eventual pentru o senzație mai realistă, așa e cam ciudat.

Jocul folosește eficient lumina și întunericul, profitând de contrastul profund al afișajelor OLED din căștile de realitate virtuală, rezultând o prezentare surprinzător de atmosferică, iar muzica este exact pe tonul jocul, lucruri care reprezintă două plusuri mari. Luminițele prezente în joc sunt totuși obositoare, iar după o sesiune de 20 de minute trebuie să faci neaparat pauză pentru că te vei trezi cu migrene. Jocul are și un avertisment serios pentru persoanele care suferă de epilepsie, iar acestea ar trebui să se ferească de a juca. Drone Hero este definiția necesității unui kit de realitate virtuală, totuși pentru că importanța perceperii adâncimii a fost primul lucru pe care l-am perceput în joc – acest lucru nu ar fi posibil pe un ecran tradițional. Fiind capabil să evalueze în mod natural cât de departe este drona de obstacole și obiective, Kitul VR este esențial pentru gameplay, și ilustrează punctele forte ale acestuia. Utilizarea pozitivă a tehnologiei VR se extinde la încorporarea rendering-ului binaural pe bază de HRTF prin Steam Audio, și având un bâzâit care se află sub controlul tău precis, înseamnă că sunetul spațial are un beneficiu de joc discertabil. Când zbori cu drona aproape în jurul capului (și la diferite înălțimi și distanțe) sunetul produce un efect remarcabil de convingător. Sunetul adaugă o percepție puternică a profunzimii vizuale și fără îndoială are un impact asupra conștientizării și controlului general.

Jocul este încă în Acces Timpuriu, iar acest lucru se simte prin lipsa conținutului. Ai 25 de nivele pe care le poți termina pe toate într-o singură zi, dacă îți pui mintea cu el. Mai greu e să strângi 3 stele la fiecare nivel, dar asta atrage doar fanaticii. Nu se știe încă ce conținut va fi disponibil în versiunea finală care ar putea să apară în 6-12 luni, dacă ne luăm după părerile dezvoltatorului.  Ar mai fi nevoie de nivele și neaparat un control mai realist al dronei. De altfel, acest aspect din urmă m-a nemulțumit pe mine cel mai mult la joc, fiindcă mă așteptam să găsesc ceva conținut mai apropiat de realitate, mai ales că jocul este astfel conceput încât să te facă să te simți în mijlocul acțiunii. Drone Hero este disponibil pe Steam la prețul de 10 euro.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte