Asrock

Dacă te joci online cu prietenii și vrei să vorbești cu ei în acest timp ai nevoie de un microfon bunicel ca să nu ți se spună că te auzi încet, cu paraziți sau pur și simplu prost. Mie mi s-a întâmplat de multe ori și sunt sigur că și vouă. Dacă mai faci și streaming sau podcasting ai nevoie de o unealtă profesională dacă vrei să fi băgat în seamă. Problema este că aceste microfoane profesionale au de obicei un preț extrem de piperat și nu sunt la îndemâna oricui. Producătorul danez Sandberg a introdus pe piață un produs numit Studio Pro Microphone care vine cu specificații de top și nu îți rupe buzunarul.

Design și specificații

Sandberg Studio Pro Microphone USB este un microfon excelent pentru înregistrări de sunet de înaltă calitate pentru gamer-ul și producătorul de materiale video foarte exigent. El este realizat din metal solid și montat pe un picior metalic rezistent pentru a sta neclintit pe masă. Se conectează la PC printr-un port USB și funcționează imediat fără a fi necesară instalarea driver-ului. Este dotat cu un port și control al volumului pentru conectarea directă la cască pentru a monitoriza în timp real, fără întârzieri, semnalul microfonului sau modul său poate fi schimbat pentru a-l face să funcționeze ca o ieșire audio USB suplimentară. Împreună cu microfonul, în pachet am primit și un filtru dedicat. Pop-filtrul reduce zgomotul de la microfon care poate fi cauzat de modificările bruște ale fluxului de aer. Este perfect pentru optimizarea calității înregistrărilor audio, ușor de fixat pe brațul furnizat, este construit dintr-un metal solid și este un addon extrem de important dacă vrei să produci conținut de calitate.

Specificații:

 • Tip microfon: Cu condensator electronic
 • Direcție: Uni-direcțional
 • Frecvență de răspuns: 50 – 18,000Hz
 • Sensitivitate: -60 +/-5dB (1V/u bar)
 • S/N ratio: 59dB,
 • Presiune maximă sunet: 120dB
 • Voltaj: Alimentare prin USB, DC 5.0V
 • Materiale: Zinc întărit, Aluminiu și plastic ABS
 • Control de volum pentru căști
 • Comutator Mut pornit/oprit cu indicator LED
 • Conectivitate: USB 2.0 type B
 • Monitorizare analogică în timp real: Port Minijack 3.5mm mamă pentru căști/boxe
 • Comutatorul pentru ieșire analogică funcționează fie ca o placă de sunet externă sau în timp real

Ce este în cutie:

Sandberg Studio Pro Microphone USB este ambalat standard, iar în interiorul cutiei avem microfonul pus într-un suport dedicat și încă o cutiuță cu accesorii. Această cutiuță conține elementele de montaj, suportul pe care se sprijină pe birou microfonul, care este în bucăți și cablul USB și o cărticică. Asamblarea suportului nu este o operațiune complicată, iar conectarea acestuia la PC este realizată în cel mai ușor mod posibil: introduci mufa USB în spate și ai terminat, pentru că microfonul este plug-and-play. Pop-filtrul este ambalat separat și vine într-o singură bucată, iar tot ce avem noi de făcut este să-l atașăm de suportul microfonului.

Această prezentare necesită JavaScript.

Sandberg Studio Pro Microphone USB are o bază grea și stabilă, care poate fi detașată cu ușurință dacă vrei să îl împachetezi. Microfonul este conceput pentru a fi rezistent și simplu. El are doar un comutator și un buton rotativ, acesta din urmă servind și ca buton pentru mut. Fiind un microfon de birou acesta nu este mic, dar nici foarte mare. Fiind construit din metal, acesta este destul de greu, având aproximativ 700 de grame și dă impresia de un produs solid. Suportul este solid și ține microfonul stabil, fără riscul de a pica de pe masă sau în lateral. Designul foarte elegant face ca acesta să pară la fel de atractiv și profesional ca orice microfon de studio de înregistrări. Pop-filtrul se atașează ușor fiind special conceput pentru acest microfon, iar ansamblul arată foarte bine.

Urmăriți video-ul de mai jos pentru a vedea testele făcute de noi cu microfonul:

Comparând microfonul cu unul standard legat la căști nici nu le poți pune în aceași oală pentru că diferența de calitate este imensă. Comparându-l cu unul din aceași gamă poate că Sandberg Studio Pro Microphone nu este cel mai bun calitativ vorbind, însă dacă pui în balanță prețul, calitatea materialelor, calitatea sunetului și aspectul general, nu vei găsi un alt produs comparabil fără să plătești cel puțin cu înca 50% mai mult.

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte