Embesr of War este o fuziune între mai multe stiluri de joc, RPG, RTS și tower defense. Dezvoltat și distribuit de Dark Rift Entertainment, jocul s-a lansat pe data de 31 octombrie 2017 și în prezent el încă se află în versiunea timpurie.

Embers of War este diferit de toate celelalte jocuri de tip tower defense, deoarece jucătorul va avea un personaj pe hartă cu care se va lupta, își va pune turetele și le va repara sau le va distruge. Jocul îți va oferi două posibilități pe care le vei putea aplica, decă vrei poți încercă să te apropi mai mult de o experiență tip action bassed approch, adică să îți construiești mai multe turete la final și să te vei lupta folosindu-te de puterile speciale ale personajului ales, preferabil pentru acest tip de strategie este ca personajul ales să fie bun la lupta de aproape. Dacă acestă strategie nu e pe placul tău, atunci poți să îți pui turetele cât mai strategic, folosindu-te de distanța la care funcționează fiecare tip de turetă și de tipul de damagepe care îl dă.

Harta lumii este o unealtă esențială în Embers of War. Folosește-te de ea pentru a-ți muta personajul, în timp ce vei folosi informațiile oferite de mapă pentru a te decide dacă este momentul oportun pentru a cuceri un nou teritoriu. Vei fi nevoit să urmărești ce se întâmplă în jurul lumi pentru a face alegeri startegice, ce să cucerești și ce să aperi mai întâi. Ideea cu această hartă este destul de interesantă, deoarece jocul se bazează destyl de mult pe ea.

Jocul se laudă cu o varietate de inamici cu puteri diferite. Ei nu vor sta degeaba în timp ce turetele tale îi distrug, ei au tot felul de puteri la care trebuie să fii atent, de exemplu unii îți vor ataca turnurile, alții îți vor ataca erosu sau chiar există unii care explodează și se furișează până aproape de obiectul pe care îl vor distrus. Ideea de bază este destul de interesantă, aduce o îmbunătățire celebrul mod tower-defense, dar această versiune are și unele  probleme, ca de exemplu, eu simțeam FPS-ul foarte instabil, adică la un moment dat era 60 constant, după care scădea la 30 și creștea la loc, și nu am găsit ce ar putea afecta asta pentru că ecranul era curat nu erau explozii și inamici atunci când era prezentă această problemă.

Grafica nu este rea deloc, dacă te arpopii destul de mult vei vedea elemente foarte atent lucrate, stilul grafic este unul clasic pentru acest gen de jocuri cu top-down view. HUD-ul mi se pare că arată cam neîngrijit,  sau mai degrabă învechit, stilul ales pentru el mi se pare cam ”pătrățos” și culorile nu se combină prea bine. Sunetul nu este impresionant, dar nu este nici oribil, este acceptabil.

Concluzie

Embers of War este un joc tower-defense cu un concept diferit care are potențial. Eu personal nu am mai întâlit un joc asemănător, el se caracterizează prin complexitate și diferitele tipuri de turete, de inamici și de atacuri te vor atrace să îl joci. Sper ca pe viitor, până la lansarea jocului, problemele să se rezolve și HUD-ul să fie puțin modificat pentru a arătă mai bine.

 

 

 

 

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte