Enermax Starryfort SF30

Concluzii

Enermax SABERAY este o carcasă din categoria premium gândită pentru un airflow eficient, spațiu suficient pentru orice build și tehnologie modernă. Din punct de vedere al construcției, carcasa este solidă, cu un șasiu rezistent, cu mult spațiu pentru toate accesoriile de care ai nevoie și cu un cable management decent. Șasiul rezistă foarte bine, fără să dea impresia că se chinuie în vreun fel să susțină greutatea componentelor, chiar dacă noi am folosit un cooler mare și greu și o placă video de dimensiuni mari. Pe partea de cable management se putea face ceva mai mult, alte carcase din aceeași clasă de preț fiind ceva mai eficiente la mascarea și aranjarea cablurilor, dar cu ceva muncă poți atinge rezultate excelente și pentru această carcasă.

Din punct de vedere al eficienței termice și al airflow-ului, Enermax SABERAY stă foarte bine, peste medie, carcasa reușind să ofere un flux de aer care ține componentele la temperaturi optime. Cele 4 ventilatoare incluse își fac treaba foarte bine chiar și cu fața acrilică, de sticlă, instalată, care într-un fel reduce zgomotul, care este inexistent chiar și la turații maxime ale ventilatoarelor pre-instalate, dar dacă o înlocuiam cu varianta de plastic cu plasă de protecție anti-praf probabil că temperaturile ar fi scăzut cu 1-2 grade dar am fi sacrificat la capitolul zgomot și design.

Din punct de vedere al designului, Enermax SABERAY este poate prea pătrată și prea mare pentru standardele actuale, dar carcasa este exact ceea ce aveam noi nevoie. Nu prea mai găsești carcase care să suporte un cooler cu înălțimea de 175mm la același nivel de preț. Piciaorele pe care vine instalată carcasa sunt oarecum butucănoase și nu ajută la design, iar panoul frontal ar putea avea ceva conectivitate mai modernă, precum un USB Type-C, de exemplu. LED-urile de pe ventilatoarele din față sunt frumos iluminate, la fel ca și cele de pe carcasă, dar sunt într-o singură culoare și ar fi fost frumos să se aprindă în mai multe culori RGB simulatan. Ventilatorul din spate este simplu, neiluminat și ar fi fost frumos să fie de același tip cu cele din față. Dacă adăugăm la buildul nostru încă două ventilatoare pe grilajul interior, acesta ar arăta impecabil.

Acestea fiind spuse, vă las la final câteva imagini cu buildul complet:

Ce ne-a plăcut mult la carcasă:

  • Construcție solidă
  • Airflow excelent
  • Designul cu sticlă întreagă pe lateral și în partea din față
  • Panoul de control al RGB-urilor din spate
  • Butoanele de control a ventilatoarelor și a luminilor de pe carcasă

Ce nu ne-a prea plăcut la carcasă:

  • Picioarele de sprijin
  • Cable managementul putea fi mai bun

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte