Asrock

Începem noul proiect SteamGames.Ro numit „Calculatorul lui Andrei” în parteneriat cu AsrockNoctua și Enermax. Astăzi vă prezentăm carcasa în care va fi montat sistemul. Este vorba despre Enermax SABERAY, un MiddleTower cu suficient spațiu pentru a acomoda toate componentele noastre și un design atrăgător.

Carcasa este mare și destul de grea și vine ambalată într-o cutie mare și colorată care ilustrează principalele caracteristici ale carcasei. În față avem un desen cu carcasa în diferite iluminări și principalele caracteristici. Aflăm astfel că vine la pachet cu trei ventilatoare de 120 mm, RGM, compatibile cu o serie mare de funcții de sincronizare, precum ENERMAX RGB, ASRock Polychrome RGB Sync, ASUS AURA SYNC, GIGABYTE RGB FUSION și MSI MYSTIC LIGHT SYNC. Carcasa este destu lde grea și cântărește 11.8kg fără nici un accesoriu montat. Nu scoți ușor de unul singur carcasa din cutie, după cum se vede și pe video. În pachet sunt incluse un capac de schimb pentru partea din față, de plastic cu plasă de protecție anti-praf, șuruburi, cârlige, un speaker și autocolante.

Enermax SABERAY vine protejată standard suplimentar de două blocuri de polistiren și o folie. După ce le dăm jos putem observa cu atenție designul carcasei. Enermax au optat pentru un design clasic, cu linii drepte și destul de masiv. În partea din față avem un panou de sticlă care acoperă 3 ventilatoare de 120 mm. În lateral stânga avem un alt panou din sticlă termică, care pare extrem de solid și de calitate. Acest panou este susținut de 4 șuruburi, care sunt montate direct pe sticlă, dar au un tampon de cauciuc pentru a proteja suprafața.

În partea dreaptă, carcasa are un panou închis, cu mici fante de ventilație. această parte este fixată doar în două șuruburi în partea de sus și pe o șină în partea de jos. Șuruburile sunt amplasate pe lateralul carcasei, nu în spate, spre deosebire de tendința clasică în domeniu. Poți astfel să deschizi ușor atât partea din față cât și cea din spate a carcasei la nevoie.

În partea de sus avem panoul I/O al carcasei, care include 6 butoane, unul pentru pornire și unul pentru reset, iar restul de 4 folosesc al controlarea ventilatoarelor. Poți regla de aici turația, modul de culoare, modul de iluminare, dar și comuna între controllerul plăci pentru RGB și cel al plăcii de bază. Pe partea de conectori, tot sus avem două mufe USB 2.0, două USB 3.0 și 2 mufe audio jack de 3.5 mm. În partea de sus, Enermax SABERAY are și un panou de plastic cu protecție antipraf de plasă, care poate fi eliberat prin presiune și care ascunde un locaș unde pot fi montate 3 ventilatoare de 120 mm sau 2 de 140 mm. Tot sus, din față până în spate este montat un panou cu bandă led care merge din spatele carcasei până în partea din față.

În partea din spate avem un al patrulea ventilator montat, simplu de această dată, fărăr iluminare RGB, de 140mm. Carcasa este montată pe niște suporți dreptunghiulari cu rol de înălțare și ventilație.

Interiorul carcase este unul destul de mare și ne oferă posibilitatea de a monta toate componentele noastre în carcasă. Privită din stânga, Enermax SABERAY este o carcas ădeschisă, fără capace sau suporți care trebuie dați jos. Carcasa permite montarea de plăci de bază ATX, micro ATX sau mini ITX. Tot în această parte vedem că avem posibilitatea să montăm o unitate optică, lucru din ce în ce mai rar întâlnit la carcasele moderne și două hardiskuri sau SSD-uri de 2.5”. În partea de jos sursa este ascunsă într-un panou pe care îl putem accesa doar din partea dreaptă a carcasei.

În partea dreaptă vedem marea majoritate a funcțiilor cu care vine Enermax SABERAY. Primul lucru care îți sare în ochi este panoul plin de fire care are și rol de ascundere a cablurilor și îți permite să faci un cable management decent. Panoul are fante pentru a duce cablurile de la sursă înspre placa de bază și componente și puncte de montare pentru a le securiza în spatele acesteia. Partea cea mai interesantă este însă controlerul integrat pentru ventilatoare și RGB, care este pre-montat. vedem astfel că putem pune direct pe acesta până la 6 ventilatoare cu 3 pini (3 ocupate deja de ventilatoarele incluse), 5 ventilatoare cu LED (conectori cu 4 pini) ș iconecta un dispozitiv SATA. Tot pe acest panou avem și 2 locuri pentru două hardiskuri sau SSD-uri de 2.5”.

În partea de jos vine montată sursa. În cazul nostru, ce ide la Enermax ne-au trimis sursa preinstalată, fiind vorba despre un Enermax REVOBRON 700W, despre care vă vom vorbi de asemenea în curând. Tot aici, în partea de jos putem monta două hardiskuri sau SSD-uri de 3.5” sau 2.5”, acestea devenind ascunse în carcasă. Vom reveni cu mai multe detalii despre carcasă în curând, după ce vă vom prezenta buildul complet și după ce vom face testele necesare pentru a crea un review pentru ea.

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte