Enermax Squa RGB

Evil Defenders Review
Povestea8
Gameplay8
Grafică9.5
Sunet6
Raport Preț/Calitate9
8.1Scor
Reader Rating: (1 Vote)
8.9

Vă spuneam acum ceva timp că sunt fan al jocurilor cu grafică colorată, similară cu aceea din desenele animate și îmi place să încerc astfel de jocuri. Asta m-a atras la Evil Defenders, un joc de strategie, gen tower-defense, pe care l-am văzut pe Steam. Produs de CP Decision pentru mobile și apoi portat pe PC, jocul pare promițător și eu mă gândeam că voi petrece vreo oră să-mi dau seama ce este, dar n-am să-l las până îl termin.

Povestea

Evil Defenders ne prezintă povestea unui personaj negativ, un fel de diavol care aduce teroare sătenilor din cătunele apropiate castelului său. Aceștia nu mai suportă prezența răului în zonă și se hotărăsc să riposteze, atacând cu furci, arme artizanale, săbii și preoți pozițiile inamice. Tu joci de partea răului și scopul este să oprești țăranii să ajungă la șeful cel mare și să-l împungă cu furca în partea dorsală. Povestea este prezentată într-un mod distractiv și acțiunea promite a fi o parodie, făcând astfel din joc unul de strategie casual, nu unul stresant.

ss_0b8418cadbdbfcfee3f8ad884a6ad5efadd8456d

Gameplay

Evil Defenders este un tower defense clasic, unde ai un teren și anumite locuri predefinite unde îți poți plasa anumite turnuri de apărare cu ajutorul cărora să oprești inamicii, care vin în valuri. Gameplay-ul este clasic, asemănător altor jocuri de acest fel, precum Defense Grid sau Anomaly Warzone Earth. Se simte însă influența masivă a jocurilor pentru telefoane, iar complexitatea nu este foarte mare, însă jocul este destul de antrenant și am uitat de mine când m-am pus la joc. L-am început duminică, pe la ora 22:30 și l-am oprit la 1 noaptea, doar cu gândul că trebuie să mă trezesc de dimineață lunea.

ss_7da20afb2361f43cff29f04c245a4d81a670e95d

În joc ai la dispoziție 5 tipuri de turnuri, care pot fi upgradate, vândute sau folosite de mai multe ori simultan. Fiecare turn are 3 upgrade-uri, iar apoi fiecare din aceste turnuri pot fi convertite în 3 unități specializate, fiecare cu atribuții unice. De exemplu ai un turn sau o unitate, care lansează bombe. O poți upgrada de 3 ori, mărindu-i aria de acțiune și puterea de distrugere, iar apoi poți opta pentru transformarea unității într-un turn care curentează inamicii. Sunt două tipuri principale de turnuri, cu atac clasic sau atac magic. Combinarea lor pe hartă determină șansele de supraviețuire a unităților.

ss_2d07885126767b8b325ab92a89002361945857e8

Fiecare nivel are 6 dificultăți, pornind de la cel mai simplu, la cel mai complicat și nu poți sări peste ele. La sfârșitul nivelului vei primi un rating cu stele, clasic jocurilor de mobil. Tot la fiecare sfârșit de nivel, vei primi niște puncte de upgrade, pe care le poți folosi pentru a debloca abilități pentru turnurile tale. Nivelele sunt mici, poți pune 6 turnuri pe fiecare dintre ele, însă dat fiind faptul că deblochezi nivelele de dificultate superioare, vei pierde ceva timp pe ele. Dacă joci de la un capăt la altul nivelurile, vei aduna cel puțin 90 de misiuni jucate, care se vor întinde pe aproximativ 15 ore de joc.

ss_7da20afb2361f43cff29f04c245a4d81a670e95d

Inamicii sunt diversificați, iar fiecare dintre ei au abilități specifice. Ei vin în valuri și poți grăbi generarea lor, lucru care îți va face jocul mai dificil, dar îți va da mai multe puncte de upgrade. Cel mai simplu inamic este țăranul de rând, care vine cu viteză, dar este vulnerabil la orice acțiune, magică sau nu. Apoi sunt tărani „upgradați” care sunt echipați cu o oală în cap, ca și zombii din Plants vs Zombies, care au rezistență ceva mai mare, dar tot nu pun probleme. Apoi vin luptătorii clasici, care au armură și săbii și sunt rezistenți la atacurile cu arcuri și ai nevoie de forțe magice pentru a-i opri. Pe lângă aceștia, mai vin și forțe clerice, reprezentate de popi sau paladini, care sunt, de multe ori, imuni la puterile magice, dar vulnerabili la cele clasice. Se impune astfel, folosirea combinată a trupelor clasice și a celor magice. Pe lângă turnuri, ai și 3 abilități speciale, care nu costă nimic, dar se regenerează în timp și nu pot fi folosite la nesfârșit. Acestea includ posibilitatea de a folosi un trăznet asupra inamicilor, o forță de teleportare și de a spawna Diavolul, care va lupta o perioadă cu toți inamicii întâlniți.

ss_28edf70f6e1caa15ec11c790d39aa8bf2596566d

Gameplay-ul este bun și antrenant, însă influențele mobile se văd masiv. Chiar dacă ai multe opțiuni de upgrade (peste 60 în total), nu primești alte unități și nu ai nici opțiune de multiplayer. Drept urmare, chiar dacă sunt multe misiuni, nu ai rejucabilitate și nici opțiuni avansate. Evil Defenders este mai mult un joc casual decât unul de strategie, dar asta nu-l face mai puțin atrăgător, ba din contră, este mai distractiv.

ss_700b5ff64a6825fd1a14ddd1bd4ca5d915bc1070

Grafică și sunet

Un lucru nu le lipsește jocurilor de pe mobil – grafica. Acest aspect nu lipsește nici din Evil Defenders. Grafica este superb lucrată. De la modelele personajelor, la animații, totul arată perfect. Nu am observat probleme la animații, chiar dacă am plimbat rapid harta. Nici de erori sau buguri nu a fost vorba, cât m-am jucat eu. Chiar dacă producătorul specifică o platformă generică la cerințele de sistem, indicând Windows XP ca și sistem de operare, eu am rulat jocul pe Windows 10 x64, o platformă cât nu se poate mai diferită, și totul a mers perfect. Detaliile HD din grafică sunt bine lucrate și adaptate perfect rezoluților de PC. Texturile sunt adaptate perfect pentru o rezoluție Full HD, lucru care, de obicei, nu se prea întâmplă la portările pe PC a jocurilor de mobil.

ss_afb91fa94aceddfb501dc5dd40c299c986c98bc4

La sunet, lucrurile nu sunt așa bune, dar nici nu e rău. Jocul nu excelează în domeniul sonor, dar fondul muzical este bun, iar vocile, puține, câte sunt, sunt lucrate decent.

ss_c0496b8929ffe2f1055f2a354bb7f20ed6b358e9

Concluzie

Evil Defenders este un joc distractiv, cu o temă strategică, portat de pe mobil pe PC și optimizat bine. Jocul este potrivit celor care vor să încerce să se relaxeze jucând un mic titlu care să le pună puțin mintea la contribuție. Nu este un joc masiv, dar te prinde și îl poți juca liniștit în reprize scurte, de exemplu în pauzele de lucru. Prețul de 9,99€ nu este mare și mi se pare potrivit pentru joc, mai ales la ce variante are pe Steam, așa că vi-l recomand cu plăcere.

Lasa un comentariu

One Response

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte