Enermax Squa RGB

Dacă nu ați mai auzit de mult timp un scandal provocat de Adobe Flash, puteți sta liniștiți, framework-ul continuă să se manifeste ca o ciumă pentru securitatea datelor voastre.

Ar fi trebui să moară de mult, iar o mare parte dintre giganții din Silicon Valley au anunțat în mod deschis că vor să nu mai folosească Flash în nici un context, pe nici un site. Din păcate, trăiesc cu impresia că vor mai trece câțiva ani până când nu vom mai vedea jocuri în Flash pe Facebook și majoritatea website-urilor care vă servesc conținut video vor migra în întregime pe HTML5.

,,Adobe a depista vulnerabilități critice care au potențialul de a permite unui atacator să preia controlul sistemului afectat.” Astfel începe noul buletin de securitate ce însoțește cel mai recent update de Flash pe care ar fi bine să nu așteptați foarte mult până să-l instalați. Aparent, sunt afectați în egală măsură de gravitatea noii probleme depistate utilizatorii de Windows, Mac, Android, iOS și ChromeOS.

Versiunea pe care ar trebui să o rulați pe sistem pentru a fi în siguranță are numărul 21.0.0.182, iar, în total, aceasta remediază 23 de vulnerabilități. Partea cea mai gravă a ecuației este că una dintre acelea 23 a fost deja exploatată ,,într-un număr limitat de atacuri direcționate cu precizie”. Acea vulnerabilitate are codul CVE-2016-1010.

În altă ordine de idei, toate vulnerabilitățile soluționate prin acest update sunt foarte periculoase și au potențialul să fie exploatate pentru ca un hacker să vă controleze computerul de la distanță. Cel mai bine ar fi să percepeți astfel de de rapoarte ca fiind avertismente pentru a dezinstala sau dezactiva complet Adobe Flash de pe computerul vostru.

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte