Far Cry Primal Review
Gameplay10
Grafică9.8
Sunet9.8
9.9Overall Score
Reader Rating: (14 Votes)
9.4

Far Cry Primal este un joc survival first-person de acțiune-aventură, a cărui acțiune se petrece în epoca de piatră, unde te vei lupta cu prădători care din păcate sau din fericire au dispărut. Jocul este dezvoltat și distribuit de Ubisoft.  Jocul a fost lansat pe Steam pe data de 1 martie 2016. Jocul a fost destul de așteptat datorită faptului ca iese din tiparul jocurilor din ziua de azi, unde toate acțiunile jocurilor se petrec în viitor. Am avut ocazia de a testa Far Cry Primal și bineînțeles i-am făcut și un review.

Poveste

Tribul Wenja, un trib migrator, au avut de străbătut o cale foarte lungă pentru a ajunge în ținutul Oros, un ținut plin de viață, iar tribul Wenja în sfârșit și-au găsit un loc unde se pot stabilii,  dar acest lucru nu a durat foarte mult deoarece au trebuit să poarte războaie cu alte triburi, cum ar fi: tribul Udam (un trib de canibali), tribul Izila (maeștrii focului), aceste triburi au adus întunericul pentru Wenja.

Far Cry Primal

Tribul Wenja sau ce a mai rămas din el, a fost nevoit să fugă din Oros, dar unii s-au despărțit de trib, fugind fiecare pe unde  a prins. Takkar, singurul supraviețuitor de la o vânătoare care a mers prost, are misiunea de a se întoarce pe teritoriul Oros și să-i găsească pe ceilalți membri pentru a se unii și a-i ucide pe cei ce le-au distrus casa. Acesta mergând singur o întâlnește pe Sayla, o fată din tribul Wenja, aceștia reușesc să ajungă în Oros. Aici se va regăsii cu mai mulți membri ai tribului și vor crea un sat. Din păcate Ull, liderul tribului Udam, află de acest sat refăcut și trimite oameni să-l distrugă și să-i fie adusă carne de Wenja. (El credea că este leac pentru boala lui)

Far Cry Primal

Într-o încercare de a salva câțiva membri Wenja capturați de Izila, un trib mai dezvoltat care trăiește în Oros,  îl face pe Takkar și tribul său să ajungă inamici ai liderului lor, Batari, după ce acesta refuză să devină servitorul ei, ceea ce duce la un război între Wenja și Izila. După ce reușește să-și recapete oamenii, Takkar se infiltrează în tabăra unui comandant Izila, pe nume Roshani, pe care îl capturează și îl lasă în viață doar dacă oferă informații despre secretele tehnologiei tribului Izila.  După ce se pregătește îndeajuns pentru a se lupta cu Ull și Batari, Takkar atacă prin surprindere fortărețele Udam și Izila, trecând peste opoziția întâlnită și omorând comandanții acestora. Wenja se reunește și domină teritoriul Oros.

Far Cry Primal

Gameplay

Acțiunea jocului jocului se petrece în perioada Mezolitică, cu 10.000 de ani î.Hr, în Europa Centrală. Pe atunci ținutul era plin de mamuți și smilodoni. Ești pus în rolul lui Takkar, un vânător ce trebuie să-și reunească membrii tribului pentru a se răzbuna pe cei care i-au destrămat tribul. La început împreună ca alți vânători din tribul Wenja, trebuie să vânezi un mamut, care va face diferența dintre viață și moarte. Din păcate nu vei apuca să te bucuri de pradă, nici tu nici restul vânători din trib, deoarece un smilodon va prelua prada, toți vânătorii vor muri, dar tu deși ai căzut de la o distanță destul de mare, te-ai lovit de copaci și pietre, ai supraviețuit și miraculos ești ,,fresh” și gata de luptă.

Far Cry Primal

Îmi place modul foarte realist, cum rupi crengi de arin, cum rupi păpuriș, cum spargi pietre, iar faptul că jocul te lasă să vezi cum se creează un arc, o suliță, un topor sau o torță, m-a impresionat într-un mod plăcut, nu vezi lucrul ăsta în alte jocuri de tip survival, în restul jocurilor apeși o tastă și îți apare arma/obiectul imediat. Nu ai cum să cumperi arme sau materiale, trebuie să-ți propagi singur ,,armamentul”, dar poți sta liniștit că ai multe resurse la dispoziție pentru a crea o varietate de arme.  Îmi place că primești instrucțiuni pe parcursul jocului, nu ți-se umple capul cu toate instrucțiunile la început, ca apoi să le uiți și să nu mai știi ce să faci.

Far Cry Primal

În Far Cry Primal cum era și de așteptat poți activa un  mod de vânătoare, dar nu mă așteptam să fie așa de grozav. Mă așteptam la un mod banal de a vedea prada, dar jocul nu este chiar foarte simplu, după ce reușești să nimerești prada cu o săgeată, normal că aceasta nu moare instantaneu, ci trebuie să o urmărești (până moare :D), cum faci asta? Păi activezi modul de vânătoare despre care am zis și trebuie să te iei după urmele de sânge, pentru a ajunge la cadavru’. Cu ajutorul modului de vânătoare găsești plante, lucruri pentru a crea arme sau te poți folosi de el pentru misiuni.

Far Cry Primal

Dacă nu știi să faci focul, nu-i nicio problemă înveți jucând Far Cry Primal, jocul este atât de realist la acest capitol încât îți arată și cele mai mici detalii de care ai nevoie să știi pentru a face un foc, doar folosind pietre, bețe și niște iarbă uscată. De foc te poți folosi să prăjești vânatul, pentru a te proteja de prădători sau pur și simplu pentru a te încălzi. Cu ajutorul focului poți face săgeți incendiare, să faci torțe sau alte arme incendiare. Când cucerești un mic teritoriu inamic trebuie să dai foc unui turn făcut din lemne ce are rol de simbol.

Far Cry Primal

Mai sus vorbeam despre modul de vânătoare, ei bine acest mod este de ajutor și pentru ați găsi membrii tribului sau pentru a investiga urmele, îți poți da seama dacă s-au luptat, dacă au fugit și ce i-a pus pe fugă. Gradul de inteligență artificială în Far Cry Primal este destul de mare. Te-ai fi așteptat ca toți prădătorii și membrii triburilor inamice să te atace cum te văd, dar nu, prădătorii vânează alte animale sau pur și simplu stau la soare, iar inamicii  își fac de lucru, până în momentul în care ajungi prea aproape de ei, atunci nu mai ai ce să faci decât să lupți.

Far Cry Primal

Felul cum te cațeri este foarte fain, dar când cazi de la o distanță mai mare arată bestial și este foarte realist, până și modul în care înoți arată convingător.  Te poți feri de multe atacuri ale inamicilor, prin alunecare, ghemuire sau pur și simplu te ferești, dar nu este aceeași experiență. Când te lupți cu animalele este mai simplu, doar dai cu bâta sau ce ai, dar dacă ai o torță la animalele mai mici le poți da foc (în categoria asta intră și lupii). Pe parcursul jocului când vei dobândi unele abilitați, vei avea ocazia de a decide dacă le omori, le călărești sau să le controlezi pentru a ucide ce vrei tu. Fiecare animal se comportă diferit și poți schimba animalul însoțitor de câte ori vrei.

Far Cry Primal

Îmi place faptul că ești pus să cauți alți Wenja și să-ți faci propriul trib. Pentru asta, ai nevoie să cauți oamenii Wenja, să le spui de unde ești, să-i convingi că ești de al lor și să îi aduci în tribul tău, dar ești ajutat și de Sayla, care aduce membrii noi. Populația tribului mai crește și atunci când termini misiuni. Vei avea șansa de a fi liderul tribului, dar pentru asta trebuie să dai dovadă de curaj și să-ți protejezi oamenii. Îți poți extinde tribul, făcând upgrade la căsuțe, cucerind teritorii noi, evident pentru ele trebuie să te lupți mai întâi cu inamici ce dețin teritoriu respectiv. Vei avea nevoie de un trib foarte puternic pentru a putea face misiunile unde ți se cere să elimini cele mai mari două triburi inamice: Udam și Izila.

Far Cry Primal

Grafică

Far Cry Primal folosește motorul grafic Dunia Engine, bazat pe o versiune puternic modificată a celui numit CryEngine 1. La capitolul ăsta nu am ce să reproșez, totul este foarte bine colorat și bine conturat. Peisajele, animalele până și firele de iarbă când bate vântul arată grozav. De animație nici nu mai zic, care este bestială.

Far Cry Primal

Sunet

Personajele vorbesc o limbă inventată, dar care este bine definită.  Jocul conține trei dialecte: Wenja, Udam și Izila, una pentru fiecare trib. Fiecare dialect a fost bine proiectat și fiecare are sunete distincte pentru a exprima cultura fiecărui trib. Sunetele scoase de mamuți și restul animalelor sună foarte bine, sunt foarte aproape de sunetele reale. Efectele sonore sunt bine conturate, este foarte ușor să-ți dai seama de unde te atacă prădătorii și cât de aproape sunt de tine.

Far Cry Primal

Concluzie

Jocul este un survival cu o poveste care te prinde imediat, ceea ce îl face un joc reușit. Este exact ceea ce lipsea în perioada asta, unde jocurile au acțiuni ce se petrec în viitor și toate au ajuns să semene între ele. Far Cry Primal poate fi comandat de pe Steam pentru 59,99$, poate pentru mulți este un preț mare, dar jocul își merită fiecare cent.

Lasa un comentariu
Asrock

One Response

  1. Vlad

    Foarte fain review-ul precum si jocul sper sa strang ceva bani la pusculita si sa mi-l cumpar si eu , toate jocurile din seria Far Cry m-au impresionat ,iar Far Cry Primal pare promitator.

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte