Luna octombrie a fost acaparată de campionatul mondial de League of Legends, unde echipe din Europa, China, Taiwan, Coreea, Statele Unite și două International Wildcard – Bangkok Titans și paiN Gaming – s-au luptat pentru titlul de campion mondial.

Însă lupta nu a luat sfârșit, după fazele din grupe și sferturi, weekendul trecut am văzut semifinalele dintre Origen vs SKT T1 și Fnatic vs Koo Tig

Din sferturi, scorurile au fost destul de clare – pot spune că unele meciuri au fost cu adevărat impresionante, însă tot înfrângeri destul de grele, pentru echipe ca Origen, AHQ e-sports Club, Flash Wolves, KT Rolster și Fnatic, majoritatea cu 3–0.

Echipe despre care credeam că vor avea o performanță mai bună în campionat, cum ar fi Counter Logic Gaming, Invictus Gaming (unde Kakao este considerat unul dintre cei mai buni jucători de junglă din lume), H2K, TSM și LGD (unde Imp, care a făcut parte din echipa câștigătoare de anul trecut, a fost clasat pe locul 2 în Top 20 Cei mai buni jucători) au pierdut fără măcar să iasă din grupe.

League-of-Legends-world-championship

Privind în perspectivă, echipele din Europa au avut o prestație destul de bună la campionat. Sezonul 5 a fost un an foarte bun pentru echipele europene pentru a-și arăta supremația și a arăta că Europa este una dintre cele mai puternice regiuni din League of Legends – singura care nu a reușit să iasă din grupe a fost H2K, însă nu pot să o învinovățesc atunci când ai ghinionul de a fi prins între giganți precum SKT și Edward Gaming. Imaginează-ți dacă Origen ar fi câștigat în fața celor de la SK și Fnatic ar fi bătut Koo: am fi avut unul dintre cele mai legendare meciuri, între „noul” Fnatic și „vechiul” Fnatic. Am fi avut supremația europeană la Worlds și am fi oprit dominația asiatică de pe scena de LoL și eSports în general.

Chiar dacă asta nu s-a întâmplat, Europa a ajuns în semifinale cu ceea ce a avut mai bun de oferit – și, în plus, întotdeauna mai este o șansă anul viitor.

La 31 octombrie, vom vedea marea finală care va avea loc la Berlin, în Germania, dintre SKT T1 și Koo Tigers. Fie ca cea mai bună echipă să câștige!

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte