Firewatch Review
Superb
Poveste9
Gamplay9
Grafică9.3
Sunet9.5
Puncte tari
  • Foarte captivant
  • Realist
Puncte slabe
  • Gameplay scurt
  • Rău optimizat pe PS4
9.2Overall Score
Reader Rating: (7 Votes)
9.5

Firewatch a fost lansat luna aceasta pe Steam de Campo Santo Productions și face parte din cele mai populare jocuri ale momentului. Prima oară când i-am văzut trailerul în lista postată de Dovlecel mi-a atras în mod special atenția față de celelalte jocuri, așa că am decis să îl încerc, iar în rândurile ce urmează vă voi prezenta gândurile împreună cu impresiile mele legate de Firewatch.

Poveste

Personajul principal al jocului este Henry, un bărbat care are puțin peste 40 de ani. El găsește un fluturaș pentru un loc de muncă în pădurea din Wyoming și decide să se angajeze după ce soția sa a fost diagnosticată cu boala Alzheimer și a fost luată de părinți să locuiască cu ei. După două zile de drumeție prin pădure ajunge la turnul său de observare și este întâmpinat de noua lui șefă,  Delilah, vorbindu-i printr-un radio portabil.

Firewatch

În prima sa zi de muncă Henry întâmpină mici dificultăți ca trezitul devreme sau cățăratul terenului abrupt. La început este nevoit să se ocupe de două fete care au consumat prea mult alcool și care îi produc lui diferite probleme ca lansatul de artificii în pădure.

Firewatch

În continuare totul merge bine, cei doi dezvoltând o relație de bună prietenie, până când Henry găsește hârtii pe care sunt scrise părți din dialogurile între el și Delilah prin stație și realizează că sunt urmăriți de cineva din pădure. Lucrurile iau o întorsătură ciudată și cele două personaje încearcă să găsească adevărul.
Povestea m-a fermecat de la început și sunt sigur că vă va impresiona la fel pe voi, iar mai departe nu vă dezvălui mai multe detalii și vă las să încercați jocul ca să puteți afla cum se încheie.

Gamplay

Firewatch este „un mister single-player first-person” în care vei admira natura ce te înconjoară și în care te vei pierde pentru doar câteva ore de lumea reală pentru a explora lumea virtuală a acestuia. La început vei alege modul în care vor decurge dialogurile dintre tine și celelalte personaje făcând decizii în introducerea jocului legate de viața personajului tău înainte de începerea gameplay-ului propriu-zis.

Firewatch

Jocul în sine este ușor având în vedere că nu obosești când alergi sau când te cațeri și că nimic din ce ai de făcut nu este pe timp. Îți ia foarte puțin timp să te obișnuiești cu mecanicile acestuia, dar probabil unii vor întâmpina mici probleme cu folosirea hărții la început dacă mi-au urmat spusele și au oprit GPS-ul pentru a avea o experiență mai realistică. Firewatch nu conține niciun puzzle, deci nu necesită nimic mai mult decât simțul direcției și al observării.

Firewatch

Obiectivele jocului sunt destul de simple și clare, iar dacă uiți ce ai de făcut poți întreba prin stația radio sau poți scoate harta apăsând M și îți va apărea scris în partea de sus a ecranului ce ai de făcut.
Ai posibilitatea de a raporta prin radio șefei tale Delilah unele lucruri care ți se par ciudate sau despre care vrei să aflii mai multe. Ba chiar m-am găsit în situația de a avea opțiunea de a anunța că am descoperit o pereche de indispensabili.

Firewatch

Pe hartă sunt marcate numeroase cutii cu provizii în care se găsesc lucruri folositoare ca funiile de cățărat sau lucruri inutile ca și conurile de brad sau hârtia igienică.

Un lucru care mi-a plăcut foarte mult este faptul că poți găsi în apropierea lacului o mică țestoasă pe care o poți lua cu tine să îți țină companie în turn și căreia îi poți pune un nume – eu am ales Mayhem Junior.

firewatch-e3-2

Cât despre bug-uri nu ma pot plânge – am întâlnit doar unul minor pe versiunea pentru PC într-o parte a planșei în care nu puteam sări jos pentru a merge mai departe doar dintr-un anume unghi. Dar pe versiunea de pe PS4 aproape de fiecare dată când jocul se salvează automat sau încarcă o parte nouă a hărții framerate-ul scade, ceea ce se întâmplă des și distruge atmosfera unui joc care se bazează pe atmosferă.
În rest, gameplay-ul este fenomenal, dar destul de scurt, ceea ce m-a surprins atunci când jucam doar de 1-2 ore și mi-am dat seama că mă aproprii de sfârșit. Dar am înțeles că cei de la Campo Sonto Productions au pus mai mult preț pe calitate decât pe cantitate.

Grafică și sunet

Grafica este unul din lucrurile care m-a atras cel mai mult prima dată când am văzut jocul. Până și când am încercat setările la medium/low totul arăta aproape impecabil. Animațiile par foarte naturale. Marea majoritate a detaliilor grafice sunt minunate, chiar și scoarța copacilor este foarte frumos realizată. În timpul gameplay-ului poți face poze uimitoare cu un aparat foto găsit pe care le poți primi pe email dacă dorești. Iată un exemplu:

Firewatch

La capitolul sunet nu am nimic de obiectat. Muzica de pe fundal este foarte potrivită acestui stil de joc, iar sunetele care le percepi când ești înafara turnului de observație sunt clare și te fac să te simți de parcă chiar te afli în mijlocul sălbăticiunii.
Dialogul personajelor este foarte bine realizat, vocile lor fiind potrivite cât la fel ca și intonația acestora. Se vorbește clar și răspicat, iar eu unul nu am simțit nevoia unor subtitrări pentru a înțelege vorbele lor.

Concluzie

Firewatch este un joc superb care merită încercat de oricine. Povestea este bine concepută, replicile personajelor sunt spumoase, pline de umor și sarcasm, iar gameplay-ul cât și graficile împreună cu sunetul sunt impecabile. Cei de la Campo Santo Productions au făcut o treabă foarte bună, după părerea mea.

Lasa un comentariu
Enermax Squa RGB

2 Responses

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte