Asrock

Una din primele experiențe cu jocurile pe calculator și pe aparatele de jocuri apărute imediat după Revoluție la noi, a fost Golden Axe, un joc în care te puteai juca singur sau împreună cu un prieten și, în care, aveai 3 eroi care trebuiau să lupte împreună pentru a bate inamicii într-un joc de acțiune 2D sidescroller. Jocul acesta și altle similare au creat o bază mare de fani, iar nostalgicii încă încearcă să-și adapteze calculatoarele moderne pentru a le rula. Acesta a fost motivul pentru care a fost lansat acum FL337 – „Fleet” pe Steam în Access Timpuriu, joc care păstrează acel tip de joc de acțiune-aventură, dar care incorporează elemente moderne și rulează pe calculatoarele noi.

Povestea din FL337 ne duce într-o lume în care pirații controlează mările, iar eroii principali trebuie să lupte cu cea mai puternică din flotele de corsari. Aventura se joacă în single player sau în mod cooperativ, într-un sidescroller 2D, de gen beat’em up. În acest stadiu al jocului, sunt disponibili 3 eroi, care luptă pe nivele diferite, pe 8 nave de pirați, toate pline de inamici mai mari și mai mici, iar ca fiecare navă care se respectă, acestea au câte un căpitan, care trebuie înfrânt la finalul nivelului.

FL337 este conceput pentru a putea fi jucat atat cu ajutorul tastaturii, cât și folosind un controller. Mai mult, am scos din sertar vechiul Joystick, pe care îl foloseam în urmă cu ceva ani și, surprinzător, acesta funcționează foarte bine. Senzația  cu joystick este similară celei pe care o aveam când jucam Golden Axe, la aparate. Eroii au două tipuri de atacuri, unul de tip melee, adică de aproape și unul la depărtare. Arma pentru atacul de aproape este un cuțit sau o sabie, iar la depărtare sunt arcuri sau pistoale. Fiecare nivel terminat îți acumulează puncte de experiență, care te ajută să deblochezi abilități noi pentru eroi. Nivele pot fi rejucate după ce le termini, dar nu mai poți acumula experiență încă o dată pe nivel.

Burning Ship

Fiecare erou poate debloca o abilitate specială, odată cu nivelul, pentru a facilita accesul la nivel. Adversarii n usunt foarte puternici, dar sunt din ce în ce mai buni odată cu trecerea nivelelor. Jocul este cel mai bine jucat în doi jucători, dar poate fi jucat și singur. Dacă joci singur, trebuie însă să te aștepți să mai și pierzi, deoarece este mai greu. În mare, FL337 păstrează elementele cunoscute din jocurile de bătaie 2D, dar aduce și lucruri noi. Cu toate acestea, el rămâne doar un joc de tip arcade, nu evoluează mult peste și are rejucabilitate doar dacă ai cu cine te juca și încerca lucruri noi.

Collosal Ship

Ca și grafică, jocul se prezintă binișor. Sunt unele erori în această versiune de dezvoltare, dar pot fi trecute cu vederea. Cea mai mare problemă este dacă încerci să treci de un stadiu, sau ecran, fără să omori adversarii, aceștia se vor respawna și te vor ataca din spate, fără să poți reacționa și vei fi obligat să reîncepi nivelul. Am mai observat o chestie, însă doar o singură dată, și anume, unii adversarii nu puteau fi atacați. Dădeam, aparent în ei, însă nu îi atingeam, iar rezultatul a dus la eroarea de mai sus amintită, pentru că am trecut pe ecranul următor.

Undead Ship

În concluzie, FL337 este un joc de tip arcade, însă nu este încă finalizat. Există destul de multe buguri, care însă se vor repara probabil pe parcursul dezvoltării. Dacă vă plac jocurile de acest gen și vreți neaparat să-l jucați, îl puteți lua de acum, pentru că este jucabil. Dacă aveți puțină răbdare, așteptați versiunile ulterioare, în care vor fi reparate problemele existente. Dezvoltatorii sunt activi și se lucrează la joc și, astfel, eu sunt convins că jocul va fi lucrat bine la momentul lansării variantei finale. Prețul nu este foarte mare și cred că este potrivit pentru acest joc.

Lasa un comentariu
Asrock
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte