Enermax Starryfort SF30

For The King Review
Gameplay7.5
Poveste8.5
Grafică7
Sunet5
7Overall Score
Reader Rating: (0 Votes)
0.0


For The King este un joc RPG bazat pe turnuri care oferă mecanisme de a juca singur sau în multiplayer. Dispunând de un amestec de Roguelike și joc de masă cu mecanisme de luptă JRPG, For The King are un simț unic și estetic. Jucătorii trebuie să supraviețuiască în ciuda dușmanilor vicleni și creaturilor, vremii rele și capcanelor brutale, în încercarea lor de a rezolva misterioasa moarte a regelui și să aducă ordine în țară.

For The King a strâns peste 130.000$ pe campania de succes susținută pe Kickstarter în vara anului 2015. Inițial conceput ca un joc de masă creat de Colby Young, For The King păstrează atmosfera strategică în timp ce adaugă lumi, luptă JRPG și elemente roguelike.

Gameplay

Povestea pornește de la asasinarea regelui și încercarea reginei de a descoperi adevărul. Trebuie să pleci în misiunile în care aceasta te trimite și vei ajunge să descoperi că jocul este o cursă împotriva forței haosului. Pe zi ce trece, adăugându-se câte un craniu la nivelul de măsurare al haosului pe hartă. De asemenea crește cu un craniu când coechipierii mor și se pot elimina când îndeplinești o misiune a reginei. Un nivel mare al haosului înseamnă că urmează să te întâlnești în curând cu inamici ciudați. După ce apar câteva cranii, pe hartă apare o spânzătoare ce îi vânează pe eroi și vor fi asaltați de fantome surpriză oriunde se duc.
Alt lucru complicat este ciclul zi/noapte, cu muți inamici apărând după ce apune Soarele, dar la răsărit, scheleții, fantomele și vrăjitoarele se evaporă și te vei putea relaxa. Este posibil să te ferești de inamici complet sau să îi atragi într-o ambuscadă, ceea ce înseamnă că nu vor veni întăriri chiar dacă sunt în apropiere.

Totuși, pentru a menține controlul asupra caracterului, este un sistem de concentrare. Poți da click dreapta pentru a face o decizie, a ataca sau a adăuga un punct de concentrare și a mări șansa de a reuși. Fiecare caracter are propriul sistem de focus și se reîncarcă în timp ce dorm, campează, mănâncă ierburi speciale sau cresc în nivel.
Sunt multe locuri de vizitat, peșteri de explorat, tabere de atacat, catacombe de descoperit, orașe în care să faci cumpărături și mulți dușmani cu care să te lupți. Dar nu uita că timpul este prețios și timpul este scurt. Întotdeauna e bine să cumperi lucruri noi cum sunt armurile, vrajă de teleportare pentru a vâna și prinde din urmă alți jucători de pe hartă înainte de a apune soarele. Deciziile în ce să cumperi și unde să te duci sunt foarte importante în acest joc. Cumpărând un vas te va duce, probabil, la următoarea misiune într-un timp record, dar este scumpă și probabil nu vei mai avea bani pentru următorarele zile.

Grafică

Marea supriză a fost grafica de tip fantasy, fără pic de umor pe caractere. Acesta este un lucru surprinzător dacă privim stilul drăguț și foarte colorat, ce se potrivește perfect cu povestea și caracterele ce nu vor lua în serios existența unor războinici scheleți. Toată partea vizuală încântă privitorul și detaliile de pe caractere, hartă, inamici sau chiar efectele speciale sunt de remarcat și nu pot fi lăsate să treacă neobservate.

Sunet

Coloana sonoră este aproape inexistentă în acest joc dar pe partea de sunet avem efectele din diferite mișcări ale personajelor care se deplasează pe hartă sau atacă inamicii. Poate asta e cea mai înțeleaptă decizie, voind a fi un joc de multe ore și probabil nu s-a dorit enervarea jucătorului cu o melodie de fundal.

Concluzie

În principiu, trebuie să descoperi cât mai multe detalii despre moartea regelui și să rezolvi enigma pentru a o ajuta pe regină. În povestea ta te vei întâlni cu diferite tipuri de inamici și te vei lupta cu ei de la egal la egal sau în superioritate sau inferioritate numerică. For The King este produs și distribuit de IronOak Games și este disponibi pe Steam la prețul de 14.99 euro.

Mai jos puteți urmări un gameplay realizat de SteamGames.ro

Lasa un comentariu
Asrock
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte