Fortify Review
Gameplay8.5
Grafică3
Sunet8
Raport preț/calitate9
7.1Scor
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Săptămâna aceasta am jucat destul de multe titluri de strategie, iar printre acestea se numără și Fortify. Lansat pe Steam acum o lună, pe 8 aprilie, jocul este creat de Holgersson Entertainment și este un joc RTS cu elemente din genul tower defense. Nu știu cum să definesc mai bine jocul, conceptul este bun și prinde repede, cam ca toate jocurile de genul acesta. Ideea din spatele lui este să-ți protejezi castelul de monștrii și arme de asalt, folosindu-ți soldații, catapultele, tunurile și așa mai departe. Jocul începe în epoca fierului, continuă către evul mediu și apoi ajunge în era imperială. Fiecare schimbare de perioadă aduce upgrade-uri, unități noi și tehnici noi de apărare.

Gameplay

Fortify pare un joc simplu de tip tower-defense, asemănător cu toate celălalte disponibile acum pe Steam, dar avantajul său este că vine cu câteva schimbări majore față de competitori. În primul rând, nu vă lăsați păcălit de grafica învechită, deoarece jocul are foarte multe elemente moderne. Ca toate jocurile de genul acesta, Fortify crează dependență și te face să joci mai mult și mai mult.

ss_23f010ddb0d961ea40e417ef8c92f4b5467e5a97

Sistemul de joc este destul de simplu și ușor de învățat. Începi cu un castel mic și câteva arme de apărare. Inamicii vin în valuri și pe măsură ce îi înfrângi aduni aur. Aurul poate fi folosit pentru upgrade-uri și pentru a crea unități noi. În castel îți poți crea clădiri noi, ca în jocurile de strategie, iar aceste clădiri te ajută să-ți creezi unități de apărare noi. Ai și un management de resurse, de aici și elementele de strategie, iar sistemul de upgrade al unităților și clădirilor este în stil arboreșcent cu evoluție pe cele trei epoci despre care am pomenit mai sus. Ajungi să evoluezi de la niște simple praștii la arme moderne, precum puști. Acest mod de upgrade mi-a plăcut destul de mult, conceptul nu e unic, dar e bine implementat în acest gen de joc.

ss_536d226a67af1501a4eab08db2e1015495bfc2d6

Jocul propune 3 moduri de joc: campanie, arcade și multiplayer. Modul campanie este împărțit în două secțiuni: nordic și vestic. Campania nu este foarte lungă, dar îți permite să setezi dificultatea, iar la difcultate mare, chiar îți pune probleme și este destul de antrenant. Fortify ne aduce destul de multă acțiune, însă există și limitări destul de mari. Unitățile adverse, spre exemplu, nu reușesc să treacă de faza de tower-defense și în afară de a veni pe un anumit drum spre tine și a ajunge într-un punct de unde pot ataca, nu fac nimic. Tu ai opțiuni destul de multe la trupe, ar fi fost potrivit și un AI competitiv. În afară de modul superior de dificultate nu întâmpini prea mari greutăți în a bate jocul, iar după câteva ore va trebui să-l pui deoparte… asta dacă nu vrei să joci și celelalte două moduri.

ss_5869c2d65b0ddd8e1a7bd3dcea300cc5b3276cfd

Modul de joc arcade este provocarea lansată de producător jucătorilor, căci în acest mod trebuie să reziști cât de mult poți valurilor de inamici care nu se mai opresc și trebuie să te miști rapid. Scorul final este determinat de număru lde valuri la care reziști. În final, modul multiplayer este și el interesant pentru că pune față în față doi jucători umani și rezolvă problemele de lipsă de imaginație a AI-ului. Modul multiplayer se joacă cu ambii jucători având castele plus trupe de atac, iar pentru a avea succes trebuie să ajungi la un echilibru între atac și apărare. În acest moment, din păcate nu prea găsești oameni cu care să joci online, iar dacă ești la început cu jocul vei găsi doar de aceia care te bat rău și repede.

ss_d5c9f493150ad0f98d954c61d153e2eb2004525a

Grafică și sunet

Grafica este marele minus al lui Fortify. Engine-ul grafic este deficitar, nu ai opțiuni de a seta rezoluție și detalii, iar pe full-HD se vede pixelat și rău. Este parcă un joc de browser făcut fullscreen. Animațile sunt însă bunicele, dar FPS-ul este blocat la 30 FPS, lucru care mă enervează de cele mai multe ori. Designul orașelor și caracterelor este realizat realistic, dar se putea și mai bine. Texturile mi se par slăbuțe în general, iar dacă jocul venea cu un alt engine grafic cred că avea mult mai mult de câștigat. Sunetul este bine lucrat însă. Efectele sonore și vocile care se suprapun textelor sunt bine interpretate.

ss_e35e5bf9f7a98f6f8dfffdd9170240e87aaa913f

Concluzie

Fortify este un joc bunicel, care te captează prin gameplay, dar arată destul de rău la nivel grafic. Prețul de 4,99€ este însă foarte bun, iar jocul își merită banii. Dacă ai un prieten cu care să-l joci în multiplayer, Fortify este o alegere excelentă.

Lasa un comentariu
Enermax Squa RGB
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte