Asrock

Galactic Civilizations III Review
Poveste9.5
Gameplay9.5
Grafică10
Sunet7
9NOTA
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Vom discuta astăzi despre al treilea joc din seria de strategie SF produsă de Stardock EntertainmentGalactic Civilizations III. Continuând tradiția, al treilea joc din serie este un simulator masiv, care promite că fiecare joc nou va fi diferit de precedentul, promițând un timp de joc imens, cu o mulțime de opțiuni și hărți imense.

Povestea

Galactic Civilizations III își adaptează povestea la fiecare nou joc, creând noi scenarii, în funcție de preferințele jucătorilor. Poți alege să-ți configurezi jocul, așa cum vrei și să=ți stabilești propriile obiective pentru câștigarea jocului, de la cucerire prin forță militară, la alianțe politice sau acaparare culturală sau tehnologică. Simplificând lucrurile, Galactic Civilizations III este un joc care îți cere să ajungi în poziția de a controla Galaxia, cu toate problemele care vin odată cu puterea.

galactic_civilizations_3_community_interview_part1_large

Gameplay

Galactic Civilizations III vine cu trei moduri de joc majore: o campanie single-player, un mod sandbox, care îți permite să-ți construiești singur misiunile și obiectivele, și un multiplayer 100% customizabil, care îți permite să îți creezi propria civilizație, colonie, dar îți oferă și o opțiune de a salva jocul și să-l continui mai târziu cu adversarii online.

ss_d3d838be9ff897b67d5f31234793b0dd773b0600

Jocul este o strategie turn-based, cu o temă pe placul oricărui fan SF, permițându-ți să explorezi, cucerești și să-ți exerciți forța asupra coloniilor rivale. Gameplayul este foarte asemănător cu precedentele titluri din serie, iar cei care le-au jucat se vor simți într-o atmosferă cunoscută. Practic începi la fel, trimițându-ți spionii să caute viață pe planetele alăturate și să exploreze spațiul înconjurător pentru resurse, inamici și anomalii. Odată găsit un loc propice, îți trimiți trupele coloniale pentru a construi baza unde îți vei începe dezvoltarea. Viteza de reacție, abilitatea de a evita pericolele mari la început și intuiția de a alege cele mai bune locuri îți promit un început de drum bun pentru victorie.

12634

Toate acestea le-am mai văzut în seriile anterioare, chiar și clădirile și avantajele tehnologice, diferența începând să se vadă odată cu primele decizii pe care trebuie să le iei. Cercetările și construcțiile se înmulțesc în funcție de cum evoluezi tu, iar posibilitățile sunt mai mari acum. Cercetarea este împărțită pe ramuri, similar cu aceea care era în Age of Empires, însă cu o groază de tehnologii Sf, speculații tehnologice, iar acum, în funcție de ce ramură alegi să dezvolți, îți poți alege un bonus. Fiecare rasă are specificul său și acces la tehnologii diferite. Chiar dacă sistemul de dezvoltare este complex, jocul nu este prea complicat, însă va trebui să vă faceți o idee de la bun început în ce direcție vreți să evolueze colonia.

ss_4a8e34a5f88ffe9002a4724731fc246c48dd4b65

În modul sandox, înainte să începi jocul trebuie să iei o multitudine de decizii, de la cât de mare vrei să fie galaxia, ce formă să aibă, câți de mulți inamici să fie prin preajmă, viteza de evoluție sau chiar câte găuri negre vreți să fie prin preajmă și câți asteroizi. Acest sistem din Galactic Civilizations III este practic cel mai complex pe care l-am văzut până acum într-un joc. Sunt multe opțiuni și nenumărate stiluri de a juca, toate bazate pe deciziile pe care le iei de la început. la fel ca și în cazul dezvoltării în joc, trebuie să-ți folosești gândirea constructivă chiar de la început, anticipând cât vrei să te joci, ce vrei să faci și cât de complicat să fie.

ss_5c5e7a50e82a6a6ee315a5c3cd6a6d9032c70e92

Timpul de joc este determinat de cât de mare vrei să fie galaxia. În cel mai mic scenariu, vei avea nevoie de 2-3 ore de joc să cucerești tot, însă nu ai loc de prea multă expansiune. Modul cel mai mare, „insane”, îți va garanta sigur cel puțin o săptămână de joc, poate chiar și o lună, dacă alegi să joci împotriva a 100 de rase diferite. Jocul se pretează astfel atât împătimiților, cât și amatorilor, mulțumind pe fiecare. Galactic Civilizations III este așa mare și sofisticat încât va atrage toți fanii SF, însă probabil va speria cealaltă parte a jucătorilor.

ss_add89808172f9af3a4a6bcfdf562750d2e70bea5

Grafică și sunet

Galactic Civilizations III are un motor grafic performant, iar jocul îți permite să faci zoom de la mare depărtare, până la apropiere. Bineînțeles, aceste funcții mănâncă multă putere de calcul, dar calitatea video e excepțională. Detaliile, chiar dacă multe, sunt organizate bine, astfel încât, poți să observi totul, fără să renunți la altceva. Fiecare rasă are grafică proprie, realizată impecabil de Stardock.

ss_d07c5790cec51039d7f8b25fcc461697486dc8bb

Sunetul nu este așa impresionant. Jocul beneficiază de o coloană sonoră cu tema SF, dar cam asta e tot. Lipsesc unele efecte și ar fi fost frumos să avem parte de niște conversații interpretate cu voce.

Concluzie

Galactic Civilizations III este jocul perfect pentru orice fan SF pasionat de jocuri pe PC, însă este prea aglomerat să atragă alte categorii de jucători. Grafica este impresionantă și jocul nu are probleme tehnice, însă coloana sonoră lasă de dorit. Dacă aveți posibilitatea, recomandarea mea este să încercați măcar o dată să jucați Galactic Civilizations III, chiar dacă nu sunteți fani SF, pentru că merită.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte