Sunlight Games au lansat de curând pe Steam a doua versiune a jocului lor de management, Game Tycoon 2. Prima versiune a jocului a avut un impact foarte mare, iar ideea de a crea un joc care să reflecte etapele necesare pentru o companie pentru a lansa efectiv un joc a prins repede la public. Așa că, după 2 ani de la lansarea primului joc a apărut luna aceasta continuarea.
Povestea
Ca și în primul joc, Game Tycoon 2 te pune în rolul unui producător de jocuri. Jocul îți propune să simulezi activitatea unui studio aflat la început de drum, trecând prin toate etapele producerii unui joc, de la problemele financiare, la cele logistice și tehnologice, iar mai apoi la primirea feedbackului pentru joc, influențarea vânzărilor și impactul marketingului. Jocul poate fi jucat în două moduri: urmând o poveste prestabilită, în modul campanie sau jucând liber în modul sandbox.
Gameplay
Game Tycoon 2 îți porpune să joci un tutorial la începutul jocului pentru a te obișnui cu mecanica jocului și a învăța elementele de bază. Am trecut și eu prin acest tutorial, iar la prima impresie nu am priceput nimic în afară de locul butoanelor și a căsuțelor informative. L-am lăsat deoparte și l-am încercat din nou cu o atitudine relaxantă, cu gândul că a doua oară voi avea mai mult succes. Din păcate nu s-a întâmplat așa. tutorialul nu este simplu, nu e structurat corespunzător și nu înveți mare lucru din el. Jocul nu are limite, iar cu un buget forma dintr-o sumă cu 5 zerouri am ajuns să cheltuiesc rapid o sumă de 7 zerouri fără ca jocul să-mi impună o limită.
Jocul vine cu o interfață cu multe elemente și foarte multe controale aflate la dispoziția ta, iar pe tutorial ai o voce care îți explică ce trebuie să fai. Ei bine, acea voce este interpretată atât de prost, încât nu am priceput nimic. A trebuit să citesc totul, iar textul nu este chiar simplu de înțeles, este destul de complicat. Lăsând tutorialul deoparte am intrat în joc, pe modul campanie să încerc să fac ceva. Obiectivele prezentate au fost clare, dar din nou lipsa de limite te face să acționezi impulsiv și nu ai control real asupra evenimentelor, banilor și a pașilor care trebuie urmați.
Ai la dispoziție trei personaje din care poți alege pentru a te juca și o lume destul de mare, un oraș în care găsești multe obiective, dar nici măcar în joc nu ai mai multe obiective sau strategi ide ales decât în utorial. Jocul se întinde pe o perioadă de 70 ani din 1980 până în 2050, teoretic punându-te în acțiune în diferite perioade ale jocurilor pentru a experimenta cu tehnologii noi. Problema este că ai aceleași opțiuni pe linie de producție de la început până la sfârșit. De exemplu, în 1980, la început, trebuie să faci un joc. Am ales un first person shooter, 3D, iar jocul mi-a oferit opțiuni să-l fac doar text-based. Adică eu nu pricep de ce sau cum ai face un FPS fără grafică.
Jocul se rezumă la clickuri în stânga și în dreapta prin diferite încăperi sau pe harta orașului. Poți accesa oricâți bani vrei și orice talente disponibile (graficieni, producători, specialiști marketing, etc). Singurele limite impuse sunt legate de calitatea jocului, care o controlezi tot cu bani. Din păcate, pentru mine Game Tycoon 2 nu este nici pe departe un simulator și nu reflectă industria jocurilor. Nu ai limite de angajări, developerii sunt pe toate gardurile, banii nu sunt o problemă, iar dacă ai bani jocul e neaparat bun, nu există alți factori influențabili.
Grafcă și sunet
Grafica a fost menită să fie plăcută, desenată simplu în stil de desene, dar rezultatul a fost unul dezastruos. Nu zic că eu aș fi făcut o treabă mai bună, dar pe unele locuri nici măcar n use potrivesc elementele grafice unul cu altul. În unele zone ai impresia că joci un joc de Facebook, în altele parcă te uiți la niște desene prost realizate. Efecte grafice nu sunt, iar jocul se bazează mai mult pe transpunerea informaților sub formă tabelară și oferirea accesului la ele printr-un sistem de tip point-and-click.
Sunetul este unul dintre cele mai proaste pe care le-a întâlnit în jocurile testate. Vocile sunt praf, nu se înțelege nimic, poate așa au fos tcreate intenționat sau pur și simplu a lipsit talentul actoricesc. Muzica este formată din sunete care se repetă cu singurul scop ca jocul să nu fie mut complet.
Concluzie
Game Tycoon 2 se vrea un simulator al lumii gamingului, dar eșuează din multe puncte de vedere. gameplayul este defectuos, grafica slab dezvoltată și sunetul este oribil. Am încercat să dau o șansă jocului, dar din păcate nu am ce să spun de bine despre el. Este probabil cel mai prost joc pe care l-am jucat vreodată și nu am cu msă vi-l recomand.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.