Asrock

Atomic Bomberman este unul din cele mai distractive jocuri vechi de pe PC atunci când îl joci împotriva prietenilor. Apărut în 1997, jocul a fost conceput pentru Windows 95/98 și era gândit pentru a fi jucat în multiplayer local. Jocul a intrat în abandoware și este disponibil gratuit pe internet și au apărut diverse moduri pentru el de-a lungul timpului. Noi am testat mai multe din aceste variante și am găsit în fina una care merge foarte bine pe sistemele de operare moderne. Uitați aici unul din gameplay-urile noastre:

Pentru că ne-a întrebat multă lume, am să vă las aici un ghid complet cum puteți și voi să îl descărcați și să îl jucați online cu prietenii pe sisteme de operare moderne: Windows 7, Windows 8 sau Windows 10.

  1. Primul lucru de care aveți nevoie este jocul. Versiunea care o jucăm noi o găsiți aici: https://mega.nz/#!590XyKCA!O512X_Us36ZALnjIrtGpG2KrdIcvXA6EwYsNMcwvmm0 . Jocul are 37 Mb, este o arhivă, o despachetați unde vreți și o jucați direct, nu e nevoie de instalare.

 

2. Pentru a putea juca online aveți nevoie de un program care să virtualizeze rețeaua locală pe internet. Noi folosim Hamachi. Îl puteți descărca gratuit de aici: https://www.vpn.net/. Programul este gratuit pentru rețele de până la 5 jucători. Odată instalat, intri în el, îți faci cont, o să îți ceara din program, contul e gratis. După aceea din meniul programului îi dați „Create Network” și vă faceți o rețea privată. datele rețelei le dați prietenilor și ei vor da Join Network.

 

3. Jocul folosește protocolul IPX pentru rețea, protocol care nu mai există în variantele moderne de Windows. Există totuși un progrămel care îți permite să faci o rețea IPX pe Windows 7, Windows 8 sau Windows 10. Programul îl descarci de aici: http://www.solemnwarning.net/ipxwrapper/ și este de fapt o arhivă. Despachetezi toate fișierele din arhivă și le copiați direct în folderul unde e instalat Bomberman:

Rulezi apoi ipxconfig.exe și vei avea pe ecran o listă de interfețe de rețea pentru care să configurezi IPX:

Dai disable la toate mai putin la Hamachi, apeși OK și ești gata de joc.

4. În joc intri la Start Network game, alegi IPX și le spui prietenilor să dea JOIN. Se vede și în cel de-al doilea joc al nostru:

Cam asta este tot. Distracție plăcută și spor la joc. Dacă vă încurcați pe undeva lăsați un comentariu aici sau pe facebook ș ivom încerca să vă ajutăm. DISTRACȚIE!

Lasa un comentariu
Enermax Squa RGB
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte