Enermax Squa RGB

În acest weekend am avut plăcerea să jucăm Ghost Recon Wildlands în sesiunea de Closed BETA și am rămas surprinși de cât de bun este jocul. Am mai jucat în trecut jocuri din această franciză și ne așteptam ca acesta să fie doar o continuare în același stil al gameplayului vechi, însă Ubisoft ne-a surprins și a adus un produs inovator care m-a lăsat mască. Înainte de a prezenta experiența mea cu jocul vă las un video înregistrat de St4rL1gh7 pe Twitch care cuprinde o oră din această sesiune de beta:

Poveste și concept

Creat de Ubisoft Paris, Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands este primul shooter militar plasat într-un univers open-world care poate fi jucat atât single-player, cât și în mod coop cu până la 4 jucători. Acțiunea jocului este plasată în Bolivia, într-un viitor apropiat, iar scenariul ne prezintă țara ca fiind condusă de organizația Santa Blanca (cartel de droguri).

Trimiși în spatele liniilor inamice, divizia Ghosts va trebui să pună bețe în roate organizației Santa Blanca, să saboteze alianța dintre cartel și guvern și să redea libertatea populației. Pentru a-ți atinge scopul vei avea la dispoziție libertate totală în joc și vei putea lua propriile decizii, iar apoi vei putea urmări cum acestea afectează lumea.

Gameplay

Ghost Recon Wildlands începe cu un video care te introduce în lumea jocului și ne prezintă un scenariu specific jocurilor din aceași serie, însă din primul moment în care intri în joc îți dai seama că ai ceva mult mai special în față. Mie jocul mi s-a părut a fi o combinație între Just Cause 3 și Far Cry 4 pe partea de gameplay, două jocuri care mi-au plăcut mult. Jocul este plasat într-o lume mare open world, care este împărțită în regiuni, la fel ca în Just Cause 3. În versiunea BETA avem deblocată o regiune care nu pare foarte mare, dar după primele minute de plimbare prin ea mi-am dat seama că este imensă. Comparând din nou cu Just Cause, aceasta este cam de 2 ori mai mare. Jocul final va avea 21 de astfel de regiuni, deci ne va oferi un spațiu masiv de explorat. Pe lângă misiunile principale în această regiune am deblocat o groază de misiuni adiționale și am reușit să mă joc cam 3 ore, dar sunt ferm convins că nu am descoperit totul  în jur. Ne putem face astfel o idee cam cât vom juca în varianta finală a jocului până îl vom termina.

Ghost Recon Wildlands este un shooter modern, complex, care include cam tot cea au oferit până acum jocurile de acțiune: arme multe, cu opțiuni de personalizare, poți conduce sau pilota cam tot ce are motor, posibilități de personalizare a jucătorului prin colecționarea de puncte de upgrade și așa mai departe. Am să încerc să vorbesc despre fiecare dintre acestea în parte, câte puțin. Pe partea de arme avem peste 50 de opțiun idin care să alegem. Îți poți personaliza arsenalul de fiecare dată când ajungi într-un checkpoint care conține cutii de arme (ca în Just Cause) și ai trei sloturi pentru arme care pot fi folosite. Unul pentru arme de calibru mare, precum sniper rifle, arme de asalt sau shotgunuri, unul pentru arme de calibru mediu, precum SMGuri și unul pentru pistoale. Ai o gamă largă din care să alegi și le poți și personaliza, punându-le muniție specială, amortizoare, dar și skinuri. Cheia succesului este să-ți adaptezi armele în funcție de abilități.

Îți poți personaliza jucătorul deblocând un set de abilități vast care cuprinde peste 40 de opțiuni. Acestea se împart între abilități personale de luptă. precum îmbunătățiri la ochire pentru sniperi sau tehnici acrobatice pentru cei care vor să lupte îndeaproape, dar și în echipamente high-tech pentru a-ți adăuga personalizări armelor, precum aruncător de grenade atașat unei puști, spre exemplu. Primești puncte de skill când termini misiunile, dar acestea nu sunt suficiente pentru a finaliza un upgrade. Vei avea nevoie și de resurse, precum mâncare, medicamente, instrumente de lucru sau benzină, pe care le găsești prin zonele inamice sau prin satele oamenilor.

Aceste personalizări se adaptează fiecărui jucător și stilului său de joc.  Ghost Recon Wildlands îți dă libertate totală și îți permite să joci exact așa cum vrei. Fiecare misiune poate fi abordată cum dorești. Fie intri tare în adversari, împuști tot, inclusiv trupele care vin în apărare, fie alegi o metodă tactică, sau mergi pe varianta între acestea două și combini tactica cu acțiunea totală. Poți să aștepți să vină noaptea și să acționezi pe întuneric să-ți atingi obiectivul sau poți ataca în plină zi și risca ca adversarul să cheme întăriri. Sistemul de joc este în 4 jucători. Dacă joci singur ești asistat de 3 coechipieri controlați de AI, dar îți poți chema și prietenii și să jucați împreună. Sistemul coop de joc este similar cu cel din Far Cry 4, unde progresul din misiuni se înregistrează pentru toată lumea chiar dacă nivelul de joc și progresul general diferă. Sistemul este foarte bun și permite jucătorilor să intre în orice moment alături de prieteni. Poți chiar rejuca alături de un prieten unele misiuni pe care tu le-ai terminat, fără a primi însă bonusul de misiune, ci doar experiența.

În ceea ce privește vehiculele acestea sunt diverse. Poți conduce mașini de teren, mașini super sport, motociclete, chiar și dube sau buggyuri offroad. Acestea se controlează destul de ușor, însă nivelu lde realism este mult scăzut, similar cu cel din Just Cause sau GTA. Dacă misiunea te poartă într-un loc mai îndepărtat poate fi plictisitor să mergi pe joc sau cu mașina, așa că ai la dispoziție avioane mici ș ielicoptere. Acestea se conduc asemănător cu cele din Just Cause, mai simplu ca în GTA și poți face și sărituri din ele. Dacă ai de trecut o apă și nu vrei să înnoți poți folosi o barcă de pescuit sau chiar laboratoare de droguri mobile sau bărci ale armatei.

Grafică și sunet

Grafica este unul din punctele forte ale jocului. Știm deja că Ubisoft lucrează intensiv la grafică în jocurile lor, dar în Ghost Recon Wildlands s-au întrecut. Grafica este superbă, cu multe elemente bogate în detalii, natură influențată de activitatea din jurul său, alternanță zi-noapte superbă și schimbări de vreme. Toate acestea vin însă cu un cost pentru performanță, jocul cerând resurse destul de mari. În video-ul de mai sus St4rL1Gh7 a folosit un sistem entry-level și nu are detalii foarte mari și FPSul este destul de mic.

Cerințele de sistem sunt următoarele:

Cerințe minime:

Operating System: MS Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10 (64bit versions only)
Processor: Intel Core i5-2400S @ 2.5 GHz or AMD FX-4320 @ 4 GHz
RAM: 6GB
Video card: NVIDIA GeForce GTX660 / AMD R9 270X (2GB VRAM with Shader Model 5.0 or better)

Cerințe recomandate:

Operating System: MS Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10 (64bit versions only)
Processor: Intel Core i7- 3770@ 3.5 GHz or AMD FX-8350 @ 4 GHz
RAM: 8GB
Video card: NVIDIA GeForce GTX970/GTX 1060 or AMD R9 390/RX480 (4GB VRAM with Shader Model 5.0 or better)

Deci pe minim cu un GTX 660, 24 Gb Ram și un i3, la St4r i-a mers în 30-35 FPSuri. Pe High cu un GTX 970, 16 Gb RAM mie mi-a mers în 45-50 FPSuri. Pe partea de sunet lucrurile stau foarte bine, coloana sonoră este simplă dar plăcută, dar replicile sunt interpretate impecabil.

Concluzie

Ghost Recon Wildlands este cel mai bun joc în BETA pe care l-am jucat anul acesta și din aceste motive este jocul pe care eu îl aștept cu cel mai mare interes. Acțiunea și dinamica jocului este extraordinară, ai libertate de alegere, poți juca oricum și poți face orice, iar povestea este interesantă. Grafica este puțin spus captivantă, deci jocul are toate ingredientele necesare pentru a-l face unul de tot. Dacă misiunile sunt suficient de diversificate în jocul final probabil acesta va fi unul dintre cele mai bune jocuri ale anului 2017, chiar dacă suntem de abia la început.

Lasa un comentariu
Enermax Squa RGB
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte