Asrock

Gigantic Review
Gameplay6
Sunet8
Grafică8
7.3SCOR
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Gigantic este un joc gratuit, lansat pe Steam pe data de 20 iulie 2017. El este o combinație între două moduri foarte populare, MOBA și shooter.

Gameplay

În mare parte Gigantic încearcă să facă modul MOBA cât mai accesibil pentru toată lumea. Personajele nu sunt foarte ușor de jucat, dar cu puțină răbdare poți să îți găsești un erou care să te atragă sau care cel puțin să nu ți se pară foarte greu de jucat. În meciul care se desfășoară în mai multe etape trebuie ca echipa să fie bine coordonată și să își formeze o strategie, dar nu trebuie să fii un maestru tactician pentru a învinge în acest joc. Ai nevoie de puțin timp pentru a înțelege mecanicile jocului, dar câteva săptămâni ar trebui să fie de ajuns pentru a putea înțelege jocul.

Deocamdată un singur mod de joc este disponibil, 5v5. Într-un meci jucătorii sunt nevoiți să strângă energie pentru a activa cei doi monștrii, gardieni,  care stau de o parte și de alta a arenei. Gardieni sunt mult mai interesanți ca un obiectiv clasic de MOBA deoarece ei sunt o parte activă în joc și de câteva ori în timpul unui meci se vor lupta între ei, ceea ce face gameplay-ul mult mai palpitant. Scopul echipei este să doboare gardianul adversarilor după ce bara de energie se umple, gardianul echipei va ataca și doborî monstrul echipei adverese,  dezvelind un punct slab în care va trebui să file lovit de echipa ta, după câteva atacuri un gardian va muri, și echipa cu gardianul rămas în viață câștigă.

Înaintea jocului ai de ales între 19 eroi( existând întotdeauna câțiva eroi gratuiți care se schimbă, după modelul din League of Legends). Ca în orice joc de tip MOBA, există eroi car au o anumită specializare, există un tank, The Margrave, un specialist în melee, taurul Lord Knossos, un asasin rapid, dar destul de slab pe nume Tripp și încă câțiva eroi care nu prea ies în evidență.

Jocul aflându-se încă în early access are și câteva probleme, una ar fi legata de unele zone în care FPS-ul scade destul de brusc, aceste zone se aflau la marginea hărții sau lângă gardieni, atunci când se bătea, dar după un update recent am observat că aceste probleme s-au rezolvat în mare parte, FPS-ul îmi este mult mai stabil, ba chiar s-a îmbunătățit.

Grafică și sunet

grafica este foarte interesantă asemănându-se cu stilul desenelor animate, culorile deschise și contrastul general se potrivesc la fix, făcând jocul foarte plăcut. Muzica este foarte interesantă și împreună cu grafica dau impresia unui tărâm fantastic.

Concluzie

Gigantic este un joc care încearcă să facă experiența jocurilor de tip MOBA cât mai accesibilă, iar faptul că este gratuit, nu poate însemna decât un plus, eu unul chiar m-am distrat jucând acest joc, iar dacă cumva  ai rămas fără idei și nu vrei să plătești pentru un joc,eu zic să încerci acest joc foarte interesant.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte