Asrock

Goggles – World of Vaporia Review
Povestea9
Gameplay2
Grafică7
Sunet4.5
5.6SCOR
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Mă uitam prin lista mea de jocuri noi pe Steam și am observat Goggles – World of Vaporia, un joc creat de Bit2Good Ug și care are o grafică drăguță și pare atrăgător. Jocul este un arena shooter și poate fi jucat în unul sau 4 jucători, în mod coop.

Povestea

Povestea din Goggles – World of Vaporia are loc în Victoria, o societate condusă de Fumare Tech. Totul în Vaporia este mecanizat, aproape toate mecanismele fiind conduse de Fumare Tech, dar există și inventatori care lucrează pe cont propriu. Unul dintre acești inventatori este Vules Jerne (foarte subtil…), iar acesta descoperă existența universelor paralele. Împreună cu asistentul său Quentin, acesta inventează o pereche de ochelari care îi permit să privească în aceste universuri paralele.

screenshot_01

În dimineața în care Jerne dorește să-și prezinte invenția publicului, tot mai multe din aceste universuri paralele devin negre, iar când acesta dorește să-și folosească ochelarii, observă o entitate necunoscută sub formă de mucus, care, văzând că este observată, reușește să fure ochelarii. Imediat după, o serie de portaluri se deschid în Vaporia, iar rolul jucătorilor este să caute acei ochelari, luptându-se în același timp cu entitățile care continuă să apară.

screenshot_02

Gameplay

Goggles – World of Vaporia  a fost conceput ca un joc co-op, pentru 4 jucători, însă poate fi jucat și în modul single player. Ai opțiunea de a alege unul din cele 4 personaje principale: Quentin, Frank, Tesla sau Jerne. Fiecare personaj are abilități unice și arme diferite. Scopul jocului este să găsești ochelarii pierduți la începutul poveștii.

screenshot_03

Fiecare personaj pe care îl alegi are o mașină, care îî permite să folosească o gamă de arme. Spre exemplu, Quentin are lansatoare de rachete pentru lupta la depărtare și aruncător de flăcări pentru lupta „corp la corp”. Jocul este un third person shooter, iar misiunea ta este de a neutraliza „entitățile” apărute peste tot pe hartă. Controalele sunt simple, folosești WASD pentru mișcare și mouse-ul pentru a trage. Problema care m-a deranjat pe mine chiar din start a fost lipsa unei ținte. Practic tragi unde crezi tu aproximativ adversarul. Și de multe ori ratezi…

screenshot_04

În timpul jocului ți se prezintă numeroase evenimente în zona în care te afli, evenimente care îți câștigă timp pentru lupta cu „șeful cel mare”. Aceste evenimente includ urmărirea unor grupuri de inamici sau învingerea unui adversar mai puternic, un fel de mini-boss. Problema e că și aceste evenimente au un timp limită de completare, de obicei 90 de secunde, iar când un eveniment se activează, îți apare o săgeată care te ghidează spre el. Problema majoră, din nou, e controlul. Până ajungi la un eveniment, ai probabil 20-30 de secunde la dispoziție să îl termini, lucru greu de realizat. Totuși dacă reușești, primești mai mult timp pentru lupta finală a nivelului.

screenshot_06

Fiecare nivel are mai multe zone. Dacă învingi adversarii din prima zonă, ți se deschid porți de acces către a doua, iar când ai deblocat tot nivelul ai la dispoziție două opțiuni: să încerci să distrugi toate portalurile rămase deschise sau să înfrunți șeful cel mare.

Personajele și nivelele sunt disponibile încă de la început, ceea ce te face să crezi că multiplayerul va fi alegerea corectă pentru joc. Și probabil așa este, dar eu nu am găsit parteneri de joc…

screenshot_07

Per total, ideea din gameplay e bună, dar eu cred că e prost implementată și controlul e oribil, mai ales la ochire.

Grafică și sunet

Goggles – World of Vaporia folosește Unity, ca și motor grafic, deci suportă monitoare și rezoluții moderne, însă acestea vin cu un preț pentru configurația necesară pentru a-l rula. Grafica din meniu și din scenele dintre misiuni mi-a plăcut mult, însă în joc se văd scăpări legate de animație. De multe ori faci zoom involuntar și te trezești că treci cu mouse-ul prim mașină și se vede aiurea.

screenshot_08

Sunetul este foarte bun pe partea de voce și dialog, actorii făcându-și treaba foarte bine. În joc însă ai 2 melodii de fundal, pe care le poți schimba care sunt plăcute la început, dar devin iritante după câteva minute, pentru că se repetă. Există și un sountrack pentru Goggles, care conține 11 piese, dar acesta trebuie cumpărat pentru a putea fi folosit.

screenshot_10

Concluzie

Aveam așteptări destul de mari de la Goggles – World of Vaporia, însă gameplay-ul repetitiv și problemele generate de sistemul prost gândit de ochire și mișcare mi-au lăsat un gust amar. Pe partea de grafică jocul arată bine și dă o notă distractivă jocului, însă cerințele de sistem sunt destul de mari. Muzica este dezamăgitoare în joc, iar faptul că te pun să cumperi un sountrack pentru a putea alege altceva este un lucru care trage jocul în jos. În plus, jocul pare a fi încă în faza de dezvoltare, chiar dacă nu scrie acest lucru pe Steam, iar această impresie mi-a fost dată de faptul că nu am avut cu cine juca un multiplayer și jocul mi-a dat crash de 2 ori, de fiecare dată pe loading screen.

Lasa un comentariu
Enermax Squa RGB
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte