Asrock

Gold Rush! 2 Review
Poveste5
Gameplay2
Grafică1.5
Sunet4.5
3.3Overall Score
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Gold Rush! 2 este un joc indie de aventură și strategie, dezvoltat de Sunlight Games și distribuit de KISS ltd. Acesta este continuarea primul joc Gold Rush, ce îi are în prim-plan pe Jake and Jerrod Wilson, fondatorii celei mai bogate mine de aur din California. Gold Rush! 2 a fost lansat pe Steam, pe data de 28 aprilie, anul acesta.

Poveste

Jerrod Wilson și-a părăsit casa din Brooklyn, New York, în timpul legendarei goană după aur din 1849, pentru a-și găsi fratele Jake, care a fost forțat să plece cu 11 ani mai devreme. După o aventură lungă, Jake si Jerrod au descoperit cea mai bogată zonă de aur din California’s Mother Lode!! Acum este 1869 la  20 de ani de muncă grea și au reușit  să realizeze o mina foarte reușită. Majoritatea profiturilor miniere au fost trimise acasă domnului Quail, un bancher și prieten de familie, care a investit cu înțelepciune. Frații sunt la fel de bogați ca și magnanții de pe Wall Street și, dacă se întorc vreodată în NY, vor fi foarte influenți.

Domnul Quail trimite știri de la domiciliu și nu este întotdeauna bun. William Tweed, pe care Jake și Jerrod îl cunoșteau personal ca lider al unei bande de hoți și extortioniști (omul care l-a forțat pe Jake să părăsească Brooklyn), a devenit foarte puternic. El este acum în Legislativul de Stat și membrii grupului său au funcții cheie în Brooklyn. Corupția politică a lui Tweed a permis infracțiunii de bandă fără să fie verificată, deoarece poliția este de asemenea pe salariul său.

Gold

Jake și Jerrod decid să-și vândă mina și să călătorească pe noua cale ferată transcontinentală. Frații au dovezi că ar trebui să-l trimită pe Tweed în închisoare pentru tot restul vieții, dar Tweed a auzit că vin și intenționează să îi împiedice să se întoarcă vreodată în Brooklyn. Un concurs de inteligență a început cu „Boss” Tweed, un om cu putere politică, avere și o bandă de criminali la comanda lui.

Gameplay

Dacă ai citit povestea, probabil îți imaginezi că aceste joc este unul interesant, cu acțiune și aventură, dar îmi pare rău să te dezamăgesc, nu conține deloc acțiune, ba din potrivă, este extrem de plictisitor. Eu sunt deschis către orice categorie de jocuri, fiecare are ceva special, dar Gold Rush! 2, nu. Este un point and click, ce suna promițător, care din păcate m-a plictisit în ultimul hal. Deși am citit tutorialul, în timpul jocului nu am reușit să fac foarte multe. Jocul este foarte confuz, am încercat să intru în meniu, la controale, dar nimic, jocul nu are această opțiune. Am zis că dacă nu găsesc această opțiune, măcar să apăs pe toate tastele, poate descopăr ceva nou, dar nimic, în joc folosești doar mouse-ul, ceea ce mi se pare prea banal, înțeleg că jocul este un point-click, dar totuși, ceva tastă pentru inventar sau hartă, NIMIC.

Gold

Te plimbi cu mouse-ul, dând click acolo unde vrei să se deplaseze personajul sau mai degrabă unde te lasă jocul să te duci, nu ai acces peste tot. Cum știi unde ai acces să mergi? Păi apar niște pași în loc de cursor, ce să zic, foarte ,,original”. Am încercat jocul de două ori, prima dată nu am reușit să fac foarte multe în joc, deoarece am fost să mă plimb prin împrejurimi și am reușit să colectez: o țeavă din fier, 18 muschete din lemn și 3 dinamite, deoarece am intrat într-o încăpere și am dat de un ,,prieten” fierar și am rămas acolo, am apăsat toate tastele, am dat click pe tot ecranul, dar nu am mai reușit să ies.

Gold

 

Pentru fiecare obiect colectat primești un punctaj, acesta crește cu cât aduni mai multe obiecte, maximul de puncte fiind 230. A doua oară când am luat jocul de la început, am decis să explorez jocul mai mult, foarte mult nu am explorat în plus, deoarece nu am avut ce să explorez, am dat de un câmp cu iarbă și am mers pe el pâna am văzut că nu se schimbă foarte multe lucruri, ba apăreau un copac, doi,  în plus, ba un tufiș, două, și se tot repetau. Un singur lucru mi s-a părut interesant, am descoperit că puteai să cobori în mină coborând o scară, dar și printr-o gaură a unui wc, acesta fiind conform perioadei jocului, din scânduri și amplasat în curte, btw, nu este important cum arăta wc-ul, dar nu înțeleg rolul acestei intrări. Ai putea spune că era o intrare secretă ca să nu fie jefuiți, dar atunci de ce mai era și altă intrare, ce nu era ascunsă? Ăsta a fost cel mai interesant lucru întâlnit în joc.

Gold

Grafică și sunet

Gold Rush! 2 nu se poate lăuda cu o grafică extraordinară, nici măcar decentă, culorile sunt faine, dar contururile detaliilor sau orice detaliu, sunt realizate foarte slab, înafară de copaci, ei sunt singurii care sunt realizați decent. La capitolul sunet, Gold Rush! 2, pot spune că stă mai bine, fanfara ce se aude atunci când colectezi obiecte și strângi puncte, se potrivește cu tematica jocului. Restul coloanei sonore, la fel, se potrivește cu perioada jocului.

Gold

Concluzie

Gold Rush! 2 este un joc ce suna promițător, cu aventură și lucruri interesante, dar nu a fost așa. Este un joc de care m-am plictisit foarte repede, tuturor jocurilor le acord 30 de minute să văd de ce sunt capabile, dar acesta m-a plictisit în ultimul hal, nu m-a atras cu nimic și nu mi s-a părut că ar avea ceva special. Jocul poate fi achiziționat de pe Steam, pentru 14,99$, eu unul sunt de părere că jocul ăsta nu merită atâția bani, am jucat jocuri mult mai faine la 0,99$.

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte