Register
Or


A password will be e-mailed to you.
Enermax Squa RGB

Grimoire: Manastorm Review
Gameplay5.5
Sunet6.3
Grafică5
5.6Overall Score
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Grimoire: Manastorm e un FPS multiplayer free-to-play cu vrăjitori care în loc de gloanțe, trag cu magie. Jocul a ieșit recent din Early Access, așa că iată părerile mele despre acesta.

Gameplay

Grimoire: Manastorm are două moduri de joc în multiplayer:

  • Free for all în care fiecare jucător e pe cont propriu și obiectivul e să omoare cât mai mulți înainte să se termine timpul.
  • Conquest unde două echipe încearcă să captureze toate cele trei cercuri stând destul timp pe ele. Runda se termină atunci când una din echipe a cucerit toate punctele și niciun membru al echipei inamice nu se află pe vreunul dintre ele sau atunci când se gată timpul.

Ambele moduri sunt destul de simplu de înțeles deoarece se întâlnesc în foarte multe jocuri de acest gen, dar nu sunt deloc diferite de regulile de bază și nu aduc acestora nimic special și specific jocului. Hărțile sunt destul de mici și sunt dispuse pe un singur nivel, iar clădirile sunt acolo doar drept ziduri ca să nu existe spații prea deschise, fără să existe vreun element al hărții cu care jucătorii să interacționeze sau de care să se folosească în anumite situații pe parcursul meciurilor. Pentru mine, mi s-a părut că nu există destule moduri de joc sau varietate în rândul hărților.

Există șase clase pe care le poți cumpăra direct de pe pagina de Steam a jocului drept DLC-uri sau din joc folosind bani câștigați acolo prin joacă. Fiecare clasă are abilități specifice ei, din care doar atacurile sunt mai diversificate, ci abilitățile pasive sau de mișcare rămân aproape aceleași. Luptele dintre jucători nu aș spune că sunt calculate și tactice, ci jocul te răsplătește dacă te miști într-o manieră în care oponentului îi e greu să te nimerească cu oricare din atacuri și ții apăsat click stânga sau/și spamezi abilitățile tale de atac. Nu e obligatoriu să îți folosești abilitățile într-o anumită ordine, ci imediat când au ieșit din perioada de cooldown.

Grimoire: Manastorm nu are un sistem de luptă complex și m-a plictisit repede din moment ce în fiecare rundă faci aceleași lucruri și te lupți în aproximativ același fel. Mi-ar fi plăcut mai mult dacă clasele ar avea anumite avantaje și dezavantaje atunci când te lupți cu cineva care are o clasă diferită de a ta, ca atunci să fie nevoie să o schimbi ca să îl înfrângi în runda următoare sau să ai nevoie de un coechipier care să te ajute în timpul bătăii, ceea ce automat ar încuraja munca în echipă.

Jocul se concentrează în principiu pe multiplayer, dar există și un mod single-player care intenționează să te pregătească pentru multiplayer. Trebuie doar să aperi o clădire de valuri interminabile de monștrii care au abilități diferite dar care sunt controlați de un AI foarte dubios și ai căror avatare rămân des buguite după moarte.

Grafică și Sunet

Pentru un joc care tocmai a fost lansat din Early Access, Grimoire: Manastorm are o grafică extrem de slabă comparativ cu titlurile care au apărut în ultimele luni și nu are nicio scuză pentru asta în 2017.

La capitolul sunet jocul stă la fel de prost ca la grafică, cu mici excepții. Muzica de pe fundal este destul de proastă și în mare, nu sunt foarte multe sunete în joc, dar cele făcute de magii sunt destul de clare și bune pentru un joc cu vrăji.

Concluzie

În mare, chiar și pentru un joc gratuit, Grimoire: Manastorm este foarte slab la categoriile gameplay și grafică, având în vedere data de lansare. Eu nu m-am distrat deloc când l-am jucat și nu pot să îl recomand.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte