Enermax Starryfort SF30

Halcyon 6 Lightspeed Edition Review
Gameplay7
Sunet6.5
Grafică8
Raport calitate/preț6.5
7Overall Score
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

În ultimele zile mi-am petrecut timpul cu Halcyon 6: Lightspeed Edition, un RPG indie de strategie apărut recent pe Steam. Iată părerile mele despre joc.

GAMEPLAY

Halcyon 6: Lightspeed Edition este noua versiune separată a originalului Halcyon 6 lansat anul trecut, la care i-a fost adăugat mult mai mult conținut.

Jocul te pune în rolul unui comandant al cărui misiune este să ia control asupra unei baze spațiale lăsată în urmă din spațiul Terran și să o reconstruiască. Povestea din joc mi s-a părut neinteresantă, mai ales pentru că ești nevoit să citești paragrafe peste paragrafe de dialoguri între personaje, fără ca acestea să fie acompaniate de o voce, ceea ce m-a plictisit încă de la început.

Halcyon 6: Lightspeed Edition este destul de complex la capitolul gameplay, lucru pe care îl observi încă de la început când ești copleșit de toate lucrurile pe care trebuie să le faci.

Totul pornește de la stația spațială abandonată devine baza ta. Această bază funcționează foarte mult ca și cea din Fallout Shelter. Adică, începi la o cameră și pui lucrători să exploree și să repare camerele abandonate, care mai apoi îți vor fi de folos deoarece fiecare produce și oferă diferite bunuri sau resurse.

Ca tu să poți trimite oameni la muncă, ești nevoit să îi recrutezi. Ca să îi recrutezi e necesar să ai resurse. Pentru a obține resurse, trebuie să explorezi spațiul care înconjoară baza ta. Pe durata misiunilor tale de explorare întâlnești alte stații spațiale mai mici pe care le poți folosi sau doar să le golești de provizii, și desigur, pirați. Pirații sunt extratereștrii vor ataca periodic și îi poți înfrunta în spațiu cu nave sau pe planete folosind ofițerii tăi. Pe scurt, ai multe obstacole ca să îți atingi obiectivul.

Toate luptele sunt turn-based și nu necesită timp de reacție rapid, ci doar o gândire tactică. Fiind turn-based, intervine clasica problemă: acestea devin repetitive după câteva ore de joc deoarece nu se schimbă decât puterea inamicilor. Cel puțin pentru mine, luptele turn-based devin plictisitoare repede; mai ales atunci când jocul pare să se axeze mult în jurul lor.

În cazul în care simți că toate acestea nu sunt destule ca să te țină ocupat, mai e și un „skill tree” unde faci upgrade-uri la nave, la personal și la bază – toate cerând aceleași tipuri de resurse greu de dobândit.

Halcyon 6: Lightspeed Edition oferă arpoximativ 12 ore de gameplay, depinzând de nivelul de dificultate ales. Poate pentru unii, tipul ăsta de gameplay în care ești nevoit să petreci mult timp colectând resurse pentru upgrade-uri ca mai apoi să faci același lucru pentru obiectivul principal, este interesant. Totuși în cazul meu, nu m-a ținut atent prea mult timp și m-a obosit repede.

SUNET & GRAFICĂ

Grafica pixelată se potrivește foarte bine acestui tip de joc deoarece este minimalistă și îți permite să te concentrezi pe gameplayul în sine. UI-ul nu este prea încărcat, ceea ce este un plus în comparație cu alte jocuri din categoria asta.

Sunetul m-a dezamăgit profund din primele minute de joc. Muzica de pe fundal este simplă și monotonă, iar aceasta se aude doar în timpul luptelor. Pe lângă asta, așa cum am menționat anterior, toate dialogurile trebuiesc citite și cred că jocul ar putea crea o atmosferă mai captivantă dacă personajele ar avea voci, în loc de continua liniște prezentă în el.

CONCLUZIE

Halcyon 6: Lightspeed Edition este cu siguranță un joc în care a fost depusă multă muncă din partea dezvoltatorului, dar a eșuat să mă țină captivat și are elemente care îl fac să devină repetitiv pe măsură ce avansezi. Cu toate astea, dacă consideri că ar putea fi o experiență pe placul tău și cauți să îl cumperi, te sfătuiesc să aștepți până la o reducere de preț deoarece acei 15 euro ceruți nu sunt justificați.

Lasa un comentariu
Enermax Squa RGB
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte