Enermax Squa RGB

HELLDIVERS Review
Poveste8
Gameplay9
Grafică9.5
Sunet7
8.4Scor
Reader Rating: (4 Votes)
9.4

HELLDIVERS este un shooter intens, cooperativ, cu două comenzi lansat de creatorii Magicka, studioul Arrowhead.

helldivers-featured

Povestea

Jucătorii fac parte dintr-o unitate de elită numită HELLDIVERS și trebuie să lucreze împreună pentru a proteja SUPER PĂMÂNTUL și a anihila inamicii omenirii într-un război intergalactic captivant. Misiunea ta este să lupți împotriva a trei rase de extratereștrii, Bugs, The Illuminates și Cyborgs, iar scopul este cucerirea regiunilor din galaxiei controlate de aceștia și apărarea acestor regiuni.

Gameplay

HELLDIVERS este un shooter care poate fi jucat în single-player sau în mod cooperativ. Acțiunea se vede de sus, asemănător cu Magicka, iar modul de luptă și felul în care se desfășoară acțiunea este similar cu cel din Warhammer 40k sau Alien Swarm. Lucrul interesant la acest joc este faptul că misiunile sunt generate dinamic, deci dacă vei rejuca un nivel, acesta nu va fi la fel niciodată.

HELLDIVERS boss bug hive lord

Când intri în joc, ești obligat să joci tutorialul, care te învață toate elementele necesare jocului, de la mișcare, acțiuni, luptă și strategie. Ai 9 misiuni în tutorial, fiecare dintre ele acoperind o nouă acțiune. Vei învăța cum să folosești armele, cum să schimbi de pe o armă pe alta, cum să te ferești de adversari și cum să activezi abilități speciale. Ultima misiune integrată în tutorial este o simulare a unei mici misiuni din joc. odată terminat tutorialul, ești trimis pe o navă spațială, care reprezintă punctul de plecare în joc. De aici poți să-ți faci upgrade-uri la arme, să îți inviți prietenii să joace împreună cu tine, să îți alegi misiunile și să descoperi elementele unice ale jocului, accesând enciclopedia. Mai jos aveți un video al primei noastre încercări ale jocului și veți vedea tutorialul și o primă misiune pe care am încercat să o terminăm în mod cooperativ.

Campania galactică este disponibilă de pe masa de control a navei. Aici vei avea o imagine de ansamblu asupra războiului, vei vedea zonele de conflict și îți poți alege rasa cu care vrei să lupți. De asemenea, poți intra și într-o luptă existentă, să ajuți ceilalți jucători. HELLDIVERS permite până la 4 jucători locali și multiplayer online în cooperare pe Steam. Misiunile sunt destul de multe, iar obiectivele sunt diverse. Poți accesa misiuni care te obligă să ucizi cât mai mulți inamici, altele care îți dau un număr de obiective strategice care trebuie îndeplinite, iar la finalul fiecărei misiuni trebuie să ajungi în punctul de extracție și să supraviețuiești până vine nava aliată. Fiecare nivel are un număr nelimitat de inamici, iar pentru a supraviețui, va trebui să folosești toate abilitățile care îți sunt disponibile.

HELLDIVERS boss cyborg siege mech 1

Jocul oferă cea mai bună experiență dacă este jucat cu prietenii. Dacă ești ucis în luptă, camarazii pot folosi o abilitate de a te reînvia. Misiunea este eșuată dacă nici unul dintre jucători nu supraviețuiește. Iar, un lucru important, pe care l-am simțit pe propria piele este focul asupra camarazilor, care este activ, deci îți poți ucide partenerul. Printre abilități se mai numără și posibilitatea de a chema drop de muniție, turete de apărare, vehicule sau bombardamente. În fiecare misiune se găsesc pe joc piese, care pot fi colectate. dacă aduni 10 astfel de piese primești un punct de cercetare. De asemenea, când termini o misiune, primești un punct adițional de cercetare și crești nivelul personajului. Punctele de cercetare îți permit să faci upgrade la arme sau la abilități.

HELLDIVERS Bridge

Per total gameplay-ul este bun și oferă multe ore de joc, însă după câteva ore, chiar dacă misiunile sunt diferite, obiectivele se repetă, iar modul de joc rămâne la fel, dând o senzație de repetabilitate.

HELLDIVERS Bugs Objective 2

Grafică și sunet

Din punct de vedere grafic, HELLDIVERS arată foarte bine. Detaliile au fost realizate cu atenție, animațile sunt bune, iar performanța jocului este foarte bună. Jocul răspunde foarte bine la comenzi, iar eu nu am observat erori sau sincope majore și nici animații nesincronizate cu comenzile.

HELLDIVERS Cyborg Snow Truth Transmitter

Pe partea de sunet, lucrurile stau binișor, dar uneori vocile, comenzile și instrucțiunile vorbite devin repetitive și deranjează. Interpretarea vocală este bună, dar s-a exagerat parcă la roboți. Producătorii au încercat probabil să creeze un sunet similar cu cel folosit de R2D2 în Star Wars, însă acesta din HELLDIVERS este mai pițigăiat și mai lung, ceea ce face ca roboții să sune ca un modem de dialup, pus pe repeat.

HELLDIVERS Hellpods Desert World

Concluzie

HELLDIVERS este un joc mult mai bun decât mă așteptam, bine conturat, cu o grafică superbă și un gameplay de durată. Chiar dacă jocul devine repetitiv după un număr de aproximativ 10 ore de joc, dacă ai cu cine să-l joci, merită terminat. prețul de 19,99€ mi se pare echitabil, iar achiziția merită făcută.

 

 

Lasa un comentariu
Enermax Squa RGB
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte