După ce am tot încercat jocurile indie de aventură, astăzi o să schimbăm puțin lucrurile și vom discuta despre Hellion.

Cei de la Zero Gravity  au lansat Hellion în early acces pe steam în data de 24 februarie, 2017.

Despre joc

După un secol de somn vă aflați în mijlocul spiralat a ruinelor primei colonii interstelare a omenirii.  Explorează navele și stațiile abandonate și colectează resursele prime cum ar fi aerul, combustibilul și alte echipamente.  Sau poți fura de la alți supraviețuitori ce ai nevoie. Alegerea este a ta!

Fiind doar în stadiul de early acces pot spune că developerii și-au facut treaba neavând foarte multe bug-uri care să te deranjeze întru-un fel sau altul. Pe de altă parte jocul proaspăt lansat vine cu foarte multe sisteme și mecanisme care te va pune la încercare. Jocul se poate juca doar împreună cu prietenii în modul online, neavând o poveste cu misiuni, unde oricine își poate deschide un server fie el privat sau public.

Momentan este adăugat ca mod de comunicare cu ceilalți jucători doar text chat-ul, urmând ca la următoarele update-uri să se introducă multe alte căi de comunicare specifice mediului de joc și navelor spațiale.

Gameplay

Imediat după ce intri în joc și îți setezi totul după bunul plac vei avea de ales dintre serverele oficiale ale jocului și cele ale comunității, deținute de jucători, în care vei întalni alte persoane cu care te poți împrietenii, dar te poți și dușmăni. Fiind un joc survival, fiecare echipă sau jucător trebuie să aibă grijă doar de el sau de echipa lui, pentru că modul de pvp este o sursă din care îți poți procura ușor resurse, doar în cazul în care ești un maniac și un iubitor de acțiune.

Pe lângă arme, resurse și toate celelalte cel mai important lucru în Hellion este nava. Prima dată vei fi spawnat într-un avanpost unde vei găsi câteva resurse și costumul cu jetpack-ul care îți vor fi vitale cand vei ieși în spațiu pentru a ajunge la nava ta spațială și nu numai.

Trebuie sa înveți să îți menți și să îți aprovizionezi nava, stațiile și echipamentele trebuiesc verificate continuu pentru că tot ce ai construit se poate destrăma imediat în jurul tău.

Tot gameplay-ul jocului Hellion se va baza pe descoperirea unor noi nave, stații care ascund resurse benifice ție și navei tale.

Grafică și sunet

Hellion vine alături de o grafică de excepție care poate concura cu multe din jocurile de top lansate recent, normal și cerințele de sistem sunt pe măsura setărilor grafice. Optimizarea este destul de ok, pentru că și un sistem mai vechi poate rula jocul ăsta pe low sau poate medium cu fps-uri decente.

Nici sunetul nu este mai prejos față de grafică având în vedere ca jocul încă este în early acces și cel mai probabil la acest capitol cât și la grafică vor mai apărea diferite modificări.

Concluzie

Hellion este jocul perfect pentru un pasionat al jocurilor survival, un joc destul de complicat pentru un începator dar cu fiecare pas nou în joc vei descoperi lucruri noi, din păcate serverele oficiale, cele pe care eu le-am incercat, nu sunt asa de populate însă niciodată nu e prea târziu pentru o explozie de jucători, poate după un viitor update cu care o să atragă mai multe persoane.

 

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte