Asrock

Unul din cele mai așteptate titluri care se vor lansa anul viitor este For Honor, jocul celor de la Ubisoft, anunțat încă de anul trecut și prezentat la E3 și Gamescon. În acest weekend a avut loc o sesiune Closed Alpha de testare a jocului și am avut ocazia să îl încercăm. Văzusem câteva trailere, chiar și video-uri din gameplay, dar nu am apucat să-l jucăm până acum. Acesta este un joc care pare un Hack-and-Slash specific jocurilor japoneze cu samurai, precum Dynasty Warriors sau Warhammer: End Times – Vermintide, dar de fapt este mult mai mult decât atât, iar experiența a fost una extrem de interesantă. Am să încerc să vă povestesc câte puțin din experiența avută de mine în cele ce urmează.

 

Am ceva experiență cu genul acesta de joc și la prima impresia am zis că nu voi avea probleme dar a trebuit să joc tutorialul cu care a venit jocul în alpha și am descoperit că jocul este mult mai mult decât un simplu hack-and-slash. Ca să îl încadrez într-o categorie anume aș spune că e o combinație între Dynasty Warriors și Dark Souls 3, dar cu un multiplayer care le depășește pe ambele și care va avea mult succes la lansare. For Honor are un sistem de luptă unic, creat de la zero, care combină elemente din jocurile de acțiune third-person și shootere, cu un fel de duel asemănător cu cel din Call of Juarez, dar mult mai în detaliu.

fh_media_campaign_new1

Jocul ne permite să ne alegem între trei clase de luptători: Cavaleri europeni, Samurai și Vikingi și chiar dacă fiecare dintre aceste clase au stiluri de luptă total diferite, controlul este la fel. Până acum totul este standard, însă luptele din  For Honor nu se rezumă la un simplu măcel generat de apăsarea rapidă a tastelor, ci se bazează foarte mult pe tactică, lucru pe care îl înveți încă din tutorial. Fiecare clasă are la dispoziție patru tipuri de luptători, fiecare echipați cu alte arme care variază de la săbii și scuturi, la buzdugane și topoare, iar fiecare luptător are un set unic de abilități. Tutorialul te învață un lucru necesar în joc: duelul, care este și elementul central al gameplayului. Practic, în joc, te miști din stânga în dreapta nimicind soldăței cu lovituri de toate felurile, dar când dai de un adversar puternic va trebui să intri cu el în acest duel, denumit de Ubisoft “The Art of Battle”. În timpul acestei lupte camera se fixează pe adversar, iar tu trebuie să adopți o poziție de luptă, poziție care îți permite să aperi atacurile inamicului și să contra ataci. Adversarul va face același lucru, iar dacă ambii aleg aceași poziție, atacurile vor fi barate de ambii, fără a produce pagube.

fh_screen_raider_gc_160817_920am_1471354577

În timp ce te aperi va trebui să acționezi repede pentru a adopta aceași poziție cu adversarul pentru a putea para loviturile, iar în timp ce ataci trebuie să te asiguri că adopți o poziție diferită. Ai două tipuri de atac disponibile, atac ușor, care este rapid, dar nu afectează prea mult adversarul și atac greu, care este oarecum previzibil, dar care executat corect induce pagube majore. Nu este greu să înveți sistemul, dar în practică strategia necesară succesului este mai greu de găsit.

story

În această versiune alpha jocul ne-a propus trei moduri multiplayer de joc, dar jocul final va veni și cu o campanie singleplayer. Modurile disponibile în acest moment sunt: Duel (1 vs 1), Brawl (2 vs 2) și Dominion (4 vs 4). În multiplayer sunt disponibile două tipuri de luptători pentru fiecare clasă, împărțiți practic în două categorii generale, orice clasă ai alege: un luptător dur, un fel de barbar și unul agil, care se poate mișca repede pe câmpul de luptă. Fiecare luptător are însă un set de abilități unice care se deblochează în funcție de cum evoluezi în luptă și de câți inamici ucizi. Este recomandat astfel să te lupți ceva timp cu adversarii mai slabi înainte să ataci liderii. For Honor are și elemente RPG, permițându-ți să culegi iteme în timpul luptelor pentru a-ți îmbunătăți armele și poți și personaliza luptătorii, dar nu voi intra prea mult în detaliu în legătură cu acestea.

fh_media_campaign_new2

Am să încerc să vă spun câteva cuvinte despre modurile de joc. Primul dintre ele, modul Duel este destul de rapid pentru că te pune direct față în față cu adversarul în acel mod nimit “The Art of Battle”. Vei lupta cinci lupte, iar introducerea este similară cu cea din Mortal Kombat, camera prezentând mai întâi arena de luptă, care este realizată în detaliu, iar apoi coboară înspre adversar. Presupun că acest mod de joc a fost creat pentru ca jocul să poată fi jucat în cadrul unor competiții, dacă este nevoie pentru că este destul de intens, dar în același timp simplu de urmărit. Iese câștigător primul jucător care câștigă 3 dueluri.

fh_media_action_kensei

Brawl (2 vs 2) este asemănător cu 1 vs 1, numai că în acest mod faci echipă cu un alt jucător și luptați împotriva a alții doi. Diferența majoră este că dacă ai un nivel de comunicare suficient de bun cu coechipierul, puteți ataca amândoi odată un singur adversar, după ce vă descotorosiți de celălat, aruncându-l de pe un pod, sau peste o margine, iar astfel puteți câștiga mai ușor. Jucând singur acest mod de joc nu m-a prea impresionat, pentru că de cele mai multe ori m-am trezit în dezavantaj, fiind nevoit să lupt cu doi jucători în același timp.

eroi

Modul Dominion (4 vs 4) a fost însă pentru mine cireașa de pe tort. Aici faci echipă cu încă trei jucători și trebuie să joci un fel de capture the flag sau un mod de dominație pe o hartă mai mare, pe care sunt și mulți jucători AI, care controlează punctele cheie, care sunt patru la număr. Va trebui să cucerești aceste puncte și să le aperi, iar strategia joacă aici un rol extrem de important. În timp ce jucam aveam impresia că sunt într-un joc de strategie de fapt, unde lupta nu o dădeam din comenzi de sus, ci mai degrabă luptam eu în mijlocul armatei. Mai mult, acest mod de joc le include pe celelalte, pentru că dacă un punct este controlat de un singur inamic poți participa într-un mini mod Duel pentru a captura punctul, dacă e ținut de doi adversari participi într-un Brawl, iar dacă e ținut de 4 participi într-un mod numit Elimination.

For Honor dominion

În stadiul actual, For Honor are doar câteva hărți de joc, dar sunt sigur că Ubisoft va creea mult mai multe. Chiar dacă varietatea nu este mare în acest moment, jocul beneficiază de un engine grafic în care se vede mâna producătorului renumit pentru nivelul de complexitate a graficii. Tot ce pot spune în acest moment este că jocul arată extraordinar, detaliile sunt multe și realizate impecabil, animațile sunt la înălține și sunetul este pe măsură, lucru care nu îl putem spune pentru multe jocuri nefinalizate.

grafica

În concluzie, pot spune cu mâna pe inimă că For Honor în stadiul actual este mai complet și rulează mai bine ca multe din jocurile „finalizate” lansate pe Steam. Aștept cu nerăbdare să văd produsul final care va fi lansat la anul și voi face efortul să-l achiziționez, chiar dacă vine la un preț asemănător cu Far Cry. Nu au fost anunțate până acum prețuri sau alte detalii dar presupun că la lansare jocul va costa undeva la 50-60 euro.

Lasa un comentariu

One Response

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte