Enermax Squa RGB

Illusoria review
Poveste7.5
Grafică8
Gameplay6
Sunet7
7.1Scor
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Illusoria estu un platformer 2D dezvoltat de Under The Bridge, lansat pe data de 30 mai, 2017. Acest joc încearcă să readucă pe piață platformerele, foarte populare în anii ’90 și se aseamănă cu jocuri precum Flashback, Heart of Darkness sau Another World. Illusoria este un joc în care jucătorii se pot cufunda  într-o lume fantastică plină de personaje și monștrii fioroși, unde moartea pândește la fiecare colț și unde experiența este cel mai bun aliat.

Povestea

 

Profeția s-a îndeplinit și Maestrul Păpușar a scăpat din vid. El este capabil să otrăvească lumea doar cu simpla lui prezență, transformând ființele vii în monștrii care distrug și mănâncă tot ce le stă în cale. Prin fiecare ființă pe care o transformă primește putere.

Tu ești paznicul flăcării și trebuie să protejezi regatul Illusoria. Locuitorii și prințesa se bazează pe tine să  îl prinzi pe Maestru și să readuci Illusoria la gloria de odinioară. Pentru a reuși asta trebuie să dobândești puterea gardianului, pe care o primești prin diferite aventuri. Timpul nu ține cu tine pentru că maestrul devine tot mai puternic.

Gameplay

Mecanica este specifică unui platformer 2D, trebuie să fugi, să rezolvi puzzle-uri cât mai rapid și să ai grijă să nu mori. Tutorialul este scurt și la obiect, la început în spatele personajului se află pancarte pe care îți sunt arătate tastele cu care să sari și cu care să te miști. Un lucru care m-a deranjat a fost alunecarea personajului de fiecare dată după ce foloseai sprintul, de multe ori am murit încercând să fug de ceva și nu mă mai puteam opri la marginea unei gropi pline cu țepi. Jocul devine din ce în ce mai complex pe măsură ce avansezi.

Nivelele mi s-au părut destul de inteligent făcute. Pentru a trece de unel chiar ai nevoie de o gândire destul rapidă. Ceea ce făceau nivelele și mai complicate erau piesele mișcătoare pe care trebuia să le așezi astfel încât să te ajute să treci nivelul rapid. Unele provocări durează destul de mult pentru că trebuie gândite, dar unele trebuie trecute cât mai repede, din diferite motive, cum ar fi că templul în care ești se dărâmă și tu ești urmărit de o avalanșă de pietre.

În legătură cu performanța nu mă pot plânge, dar mi-ar plăcea ca personajul principal să se miște puțin mai fluid.

La început jocul nu m-a atras prea tare, dar după puțin timp m-a făcut să devin foarte perseverent atunci când venea vorba de un nivel la care aveam diferite dificultăți, ceea ce mă făcea să tot încerc până reușeam. Timpul trecea foarte repede fără să îmi dau seama atunci când îmi dădeam toată silința.

Există multe moduri de a muri, dar animațiile sunt foarte detaliate, uneori devenind chiar brutale.

 

 

 

Sunet și grafică

În materie de grafică cei de la Under The Bridge au adoptat un stil destul de original, jocul semănând cu un desen animat. Culorile sunt vii și atrag atenția. În timpul jocului am observat că dezvoltatorii au fost destul de atenți la detalii în ceea ce privește mediul din jurul personajului principal, iarba atinsă se mișcă, părul lui are o mișcare destul de naturală penrtu un joc de genul.

Sunetul nu este ceva care să nu îți atragă atenția. Când deschizi jocul ești întâmpinat de o muzică calmă, care te trimite cu gândul la o lume de poveste, fantastică. În joc, atunci când ești în pădure auzi sunetul păsărilor care sună foarte bine,dar monștrii fac o gălăgie puțin cam deranjantă și de multe ori a fost nevoie să au mai încet jocul pentru a mă putea concentra sau pur și simplu zgomotul devenea foarte supărător, mai ales când sunt mai multe creaturi pe nivel și totul se combină creând un haos. Alte sunete deranjante au fost sunetele produse de pietrele care cad atunci când templul se dărâmă.

 

Concluzie

Illusoria nu este un titlu foarte mare. În puținele ore ale poveștii ai parte de o experiență care îți va antrena simțurile, îți va cere un timp de reacție cât mai mic, dar tot te vei simți introdus în poveste și îți vei pierde destule ore încercând să oprești Maestrup Păpușar.

 

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte