Enermax Starryfort SF30

INFRA review
Poveste8
Gameplay9.4
Grafică9
Sunet3
7.4Scor
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

INFRA este un nou proiect lansat pe Steam de către Loiste Interactive. proiectul început inițial ca un mod pe engine-ul Source, a evoluat într-un joc de sine stătător, un joc de aventură și supraviețuire, lipsit de arme și explozii.

Povestea

INFRA ne prezintă povestea unui analist de structuri, care este trimis să evalueze niște pagube. Ceea ce pare o treabă de rutină se transformă rapid într-o luptă pentru supraviețuire. Singurele arme de care dispui sunt o cameră și mintea care te vor ajuta să navighezi printr-un labirint de moloz. Este decizia ta cum vrei să joci. Vei alege să rezolvi misterul, sau îți va păsa doar de salvarea propriei vieți?

251110_screenshots_2015-04-28_00010

Gameplay

INFRA nu vine cu multe elemente noi în ceea ce privește gameplay-ul, iar povestea în sine seamănă mult cu aceea din Stairs. Și gameplay-ul este similar, însă spre deosebire de acela, controlul, diversitatea, nivelele și obiective sunt mult mai avansate. Jocul este practic un puzzle first-person, în care trebuie să rezolvi mistere și să urmezi povestea într-un decor urban superb. Jocul are elemente de supraviețuire, dar nu este horror. Pericolele vin sub forma de accidente legate de structura clădirilor, iar atmosfera încărcată de locuri urbane abandonate dau un sentiment de anxietate similar cu filmele thriller.

251110_screenshots_2015-04-28_00003

Puzzle-urile sunt ceea ce definesc jocul. Ele sunt ascunse în interiorul nivelului, iar pentru a termina nivelul trebuie să le rezolvi. Elementele pe care le-am întâlnit aici sunt similare cu cele din Portal. Unele puzzle-uri sunt ușoare, altele dificile, dar, în principiu, dacă ai grijă și te uiți la toate obiectele pe care le întâlnești ai șanse mari să termini nivelul. Există și metoda „internetul” dacă rămâi blocat, adică găsești rezolvarea pe forumuri sau prin articole wiki, printr-o căutare pe Google.

16293917044028473974_screenshots_2013-04-12_00001

Prima parte a jocului durează aproximativ 9-10 ore, iar partea a doua o primești gratuit dacă o ai deja pe prima. Prețul de 14,99€ pare destul de mare, dar având în vedere că primești și continuările gratuit și nu trebuie să plătești pentru DLC-uri cu misiuni, cred că își merită banii. Nu găsești destule jocuri cu atât gameplay în banii aceștia. Dacă îți plac jocurile care îți solicită mintea, INFRA este o alegere excelentă.

Grafică și sunet

Dacă vorbim despre grafică, va trebui să împărțim în două părți discuția. În primul rând, nivelele, construcția clădirilor și elementelor de fundal sunt extraordinare. Fie că nivelul este în interior sau în exterior, detaliile sunt realizate la un nivel foarte înalt. Detaliile arhitecturale sunt multe și frumoase, iar diversitatea și mărimea nivelelor sunt foarte bine lucrate. Pe de altă parte, parcă în contrast direct sunt efectele. Acestea sunt realizate parcă cu buget redus. La fel și designul caracterelor are mult de suferit. Discrepanța dintre decor și personaje este foarte mare și par a fi făcute de oameni diferiți și cu calități diferite.

infra_c6_m5_stormdrain0003-c92f28

La capitolul sunet lucrurile nu stau nici ele prea bine. Dialogurile sunt realizate foarte slab și, spre surprinderea mea, cu multe greșeli de exprimare. Echipa care a lucrat la această parte a jocului nu este vorbitoare nativă de engleză și nici nu pare să stăpânească prea bine limba. Aici vedem clar diferența dintre studiourile mici și mari de producție.

infra_c6_m5_stormdrain0009

Concluzie

INFRA este un joc surprinzător de bun pentru ceea ce promitea povestea. Gameplay-ul este lung și bun, iar dacă vă plac puzzlelurile, este un titlu excelent pentru a-l avea în colecție. Decorurile grafice sunt superbe, dar animațiile, sunetul și jocul actoricesc sunt foarte prost realizate. Per total, vă recomand INFRA pentru gameplay-ul său, care este foarte bine realizat și destul de lung, să vă ocupe mult timp. Mai mult, partea a doua o veți primi gratuit, iar dacă aceasta va fi la fel de bună ca prima, jocul merită cu prisosință cei 14,99€.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte