- Poveste interesantă
- Gameplay destul de variat și competitiv
- Grafică foarte bună
- Microtranzacții în joc
- Sistemul de echipamente în joc
NetherRealm Studios sunt recunoscuți la nivel mondial pentru că sunt creatorii moderni ai jocului Mortal Kombat, care reprezintă etalonul la care se referă orice jucător când vorbește despre un joc cu bătăi. Însă acesta nu este singur lor joc, iar în urmă cu câțiva ani a apărut Injustice: Gods Among Us, un joc în care foloseai personaje cu superputeri din benzile desenate și îi puneai să se bată între ei. Acum a apărut și continuare, sub numele de Injustice 2 și am apucat și noi să-l testăm pe Xbox One.
Povestea
Injustice 2 este plasat în lumea benzilor desenate DC într-un univers alternativ, în care Superman a condus Pământul cu cruzime și și-a adus alături o trupă de eroi decăzuți. La finalul primului joc, aceștia sunt înfrânți de trupa închegată de Batman, dar planeta este amenințată de Brainiac. Injustice 2 continuă povestea începută în Injustice: Gods Among Us, dintr-un univers fracturat, în care legăturile sunt rupte și fiecare alianță este transformată în război. Batman și aliații săi se străduiesc să unească piesele societății și să lupte împotriva celor care vor să restabilească regimul lui Superman. În mijlocul acestui haos apare o nouă amenințare care va pune în pericol chiar existența Pământului. Jucătorii vor decide loialitatea lor și vor avea capacitatea de a personaliza personajele emblematice DC cu unelte unice și puternice obținute pe tot parcursul jocului.
Gameplay
În cel mai recent titlu NetherRealm Studios, Mortal Kombat, povestea a fost în centrul gameplayului single-player și a stabilit standarde înalte pentru toate jocurile ce urmează. Injustice 2 trebuie să lupte practic cu „fratele” său și nu este o luptă ușor de dus. Principalul mod de joc este povestea, care te prinde destul de repede. Aceasta este împărțită în 3 acte și apuci să înveți mișcări de luptă, să joci cu diverși eroi și, dacă te interesează să explorezi firul narativ din spatele jocului. Povestea single player ține cam 3 ore și este destul de interesantă, mai ales dacă ești fan al super eroilor. Brainiac distruge Krypton și se îndreaptă înspre Pământ pentru că îl vrea pe Superman și acesta este aici. În primul joc, povestea părea trasă de păr, de această dată ea este legată, iar înainte de fiecare erou cu care joci îți este prezentată o poveste destul de bine dezvoltată. Vă las mai jos un mic video să urmăriți începutul acesteia:
Eu unul, dacă aleg să joc un astfel de joc, nu mă uit după poveste, ci vreau să mă bat, singur, cu prietenii sau online, așa că acest aspect vreau să ocupe partea centrală din această recenzie. Există mai multe moduri în joc în care ceea ce faci este să te bați, așa că am să încerc să le explorez pe fiecare. Primul dintre ele se numește „multiverse”. Acesta este un mod de joc single player foarte similar cu cel din Mortal Kombat, în care alegeai un turn pe care să te bați. În Injustice 2 alegi o planetă din universul DC și poți alege să joci cu Super Heroes DC și Super-Villains. Fiecare planetă aduce o poveste unică, care contrastează cu o alta, dar asta e frumusețea acestui univers care funcționează pe mai multe planuri. Ca în primul joc, luptele nu sunt împărțite în 2-3 runde, ci fiecare erou are două bări de viață și este învins când ambele ajung la zero. Fiecare erou cu care joci are trei tipuri de atacuri: joase, medii și înalte, fiecare erou este echipat cu o armă și are puteri proprii, având o mulțime de scheme, ceea ce face jocul interesant. Nu există buton de blocare/apărare în joc și te aperi ca în Street Fighter, mergând în spate, iar arenele au o mulțime de obiecte care pot fi folosite în luptă. În modul „multiverse” primești Mother Boxes, care îți dau iteme în joc.
Aceste iteme îți sunt folositoare în modul de joc „AI Battle Simulator”. În acest mod alegi 3 jucători, ca în jocurile cu cărți, ți echipezi cu cele mai bune obiecte pe care le ai și le trimiți într-o luptă simulată cu eroi aleși de alți jucători. Acest mod aduce microtranzacțiile în joc și acest lucru m-a îndepărtat de joc. Din păcate așa ceva eu nu aș băga într-un astfel de joc, dar tendința pieței se pare că cere astfel de lucruri. Mai mult, în acest mod nu ai nici un fel de control și te uiți la boți cum se bat, ți-e ciudă că nu execută anumite mișcări.
Am trecut repede peste acest mod pentru că nu m-a atras și m-am îndreptat înspre multiplayer. Acesta vine cu un mod de tip tuneu, pe care îl poți juca cu prietenii, dar în acest mod nu ai dropuri, ceea ce este normal. Este distractiv să joci la două manete și mult mai intens dacă ai cu cine juca. Bineînțeles că poți juca și online într-un mod competitiv și aici este locul unde îți testezi puterile. Practic, tot ce joci single-player constituie un mare tutorial și antrenament pentru meciurile online și chiar dacă jocul este abia apărut există destul de mulți jucători online. sunt curios dacă vor exista și turnee pentru joc, cum sunt la Mortal Kombat X și ar putea să fie, pentru că rețeta este bună. Similar cu ceea ce am văzut în Wildlands, Injustice 2 a introdus echipe, numite „Guilds”, care adună diferiți jucători și se strâng statistici. Aici ai trofee, obiective zilnice și ai un clasament în care poți concura cu alți jucători la nivel global. Există și nivele în joc care te motivează să continui și pe care îl poți crește atât în single-player cât și în online. Odată crescut nivelul, cresc și abilitățile luptătorilor, iar dacă deschizi cutii și găsești iteme pentru eroii tăi îi poți îmbunătăți și pe aceștia. Din fericire, când te bați, te vei bate cu jucători cu același nivel ca și tine, așa că jocul este destul de competitiv, iar nivelul de dificultate nu este de loc redus.
Grafică și sunet
Pe partea de grafică, lucrurile arată foarte bine. Filmele de introducere sunt lucrate excepțional, având o sumedenie de detalii atent lucrate și lustruite. Animațiile sunt aproape identice cu cele din primul joc al seriei, la eroii existenți, însă designul eroilor și a nivelelor, luminile, efectele, umbrele și modelele, în general, sunt mult îmbunătățite. Nivelul de detalii este destul de mare și urmărește cu finețe tema benzilor desenate. De fiecare dată când te lupți vei observa mici detalii care ți-au scăpat înainte, dar din păcate nu ai timp să le admiri, pentru că dacă faci acest lucru vei lua bătaie. Mie mi se pare puțin ciudat să găsesc atâtea detalii la un joc cu bătăi, dar nu sunt dezamăgit de acest lucru. Pe partea de sunet, replicile și sunetele personajelor sunt interpretate bine, dar devin repetitive după un anumit timp, ca în orice alt joc de acest tip. Totuși, parcă nu erau așa de multe elemente în jocurile pe care le-am testat în trecut și am fost plăcut surprins de acest lucru.
Concluzie
Injustice 2 este un joc cu bătăi atipic. Single-playerul urmărește o poveste destul de lungă și legată, plină de momente grafice între lupte. Acestea ar trebui să fie centru unui astfel de joc, dar se pierde în primele zile și revine la viață abia când te apuci de multiplayer. Jocul are și elemente de RPG și, din păcate, microtranzacții, ceea ce m-a dezamăgit, pentru că se vor găsi întotdeauna jucători dispuși să plătească pentru a câștiga. Grafica este superbă și mult mai detaliată decât în orice alt joc de genul pe care l-am testat și sunetul este bine lucrat, dar în tema genului. Vă recomand să încercați jocul, vă va prinde, iar dacă aveți cu cine să-l jucați este mai distractiv.
[…] Pentru detalii despre joc, citește recenzia noastră aici. […]