Enermax Starryfort SF30

Un număr de jucători profesioniști de Counter-Strike: Global Offensive au fost suspendați pe termen nedeterminat pe motivul aranjării unor meciuri din cadrul campionatelor de acum un an, suspendări care au fost acum declarate oficial ca fiind pe viață.

Valve a clarificat ieri că „interdicțiile pentru acești jucători sunt acum permanente” și a avertizat că „jucătorii care se dovedesc că au luat parte în aranjarea meciurilor vor fi suspendați permanent”.

14910178126_4560b0a533_b_0

Spre sfârșitul lunii ianuarie și începutul lunii februarie a anului trecut, Valve a suspendat un total de 21 de jucători înainte de campionatul ESL care avut loc în Katowice, Polonia având marele premiu în valoare de $250,000. Suspendările au rezultat în excluderea a 3 echipe din toate competițiile sponsorizate de Valve.

La momentul anunțului, Valve a spus că nu își va revizui decizia până în următorul an. Evident, acum a făcut-o și acești jucători sunt plecați pentru totdeauna.

Interdicțiile au început în urma unui raport de anul trecut de la The Daily Hot care a speculat aranjarea unor meciuri în august 2014, unde „multiple, neobișnuite pariuri” au fost puse de un jucător profesionist de Counter-Strike cu conexiuni cu ambele echipe care au fost implicate. Ancheta condusă ulterior de Valve a descoperit obiectele de valoare mare câștigate de jucătorii din acel meci au fost transferate către persoana care a pus acele pariuri.

„Pe măsura creșterii scenei, este o nefericită realitate că unii indivizi vor căuta oportunități să profite de fanii lor”, a spus ieri Valve. „Vom continua să luăm toate măsurile necesare pentru a proteja valoarea divertismentului creată de scena profesionistă de Counter-Strike, inclusiv, ocazional, terminarea relațiilor cu indivizi care au demonstrat că au voința de a exploata încrederea propriilor fani.”

Lasa un comentariu
Asrock
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte