Enermax Squa RGB

Fanii jocurilor de strategie turn-based sigur au jucat si probabil au apreciat clasicele Jagged Alliance. Dupa multe sequeluri si remake-uri, avem acum un nou joc pe cale sa apara, intitulat Jagged Alliance Flashback, produs, de aceasta data de Full Control. Compania daneza a lansat spre finantare un proiect Kickstarter pentru joc, acesta a fost acceptat, iar acum a aparut pe Steam varianta Early Access a jocului. Am avut placerea sa o testez si am sa va vorbesc putin despre joc.

Logo_JaggedAlliance_transparent

Povestea

In anul 1988 Razboiul Rece e in toi, iar in Caraibe tensiunile sunt mari. Insula San Hermanos este controlata de un dictator care are de partea sa mercenari fara mila. Un grup de rebeliune se formeaza pe insula si incearca sa preia controlul, pentru a duce insula inspre o politica democratica. Mercenarii reusesc insa sa preia controlul, iar liderul rebelilor este capturat, iar gruparea risca sa se dizolve. Aici intri tu in joc … misiunea ta este de a te alatura trupelor rebele si a le conduce spre victorie.

Ca sa faci asta trebuie sa iti infiintezi propriul grup de mercenari, sa-i conduci in lupta si sa ai grija sa acumulezi si sa pastrezi resursele necesare pentru a pastra controlul oamenilor pe care ii conduci.

[bd_youtube id=Z9Zs135zvbE ]

Gameplay

Ca in originale jocuri Jagged Alliance, Jagged Alliance Flashback, este un joc de strategie turn-based, care iti permite sa-ti alegi stilul de joc, dupa preferinte. Poti sa alegi sa te lupti, alegandu-ti trupe bine echipate, cu arme de foc puternice si sa ataci in plin fortele inamice, sau sa alegi un mod tactic, in care sa folosesti preponderent trupe tactice, sniperi si sa ocupi pozitii inalte sau de avantaj tactic, evitand contactul indeaproape cu inamicul.

256010_screenshots_2014-05-15_00003

Ca si control, vei folosi preponderent mouse-ul. Cu click stanga te misti pe harta, si alegi sa culegi iteme gasite prin anumite zone, precum armura, echipament sau arme. Cu click drepta iti alegi unghiurile de vizualizare ale mercenarilor, alegi stilul de tras cu arma (precizia) si pozitia jucatorului (in picioare, culcat sau aplecat). Beneficiezi de un inventar de iteme, de unde iti poti echipa personajele cu armura, avand iteme pentru fiecare parte a corpului, de la casti, ochelari de soare, veste anti glont sau cizme. In aceasta versiune ai 14 locuri in inventar pentru iteme si tot de acolo vezi si skillurile.  Ai 6 skilluri diferite si 3 statistici. De asemenea, in interfata ai un buton cu „laptop”, cu care te poti muta stanga si drepta pe harta. Fiecare casuta pe care te muti iti va da o noua harta si noi inamici.

256010_screenshots_2014-05-16_00005

Sistemul de lupta este clasic pentru jocurile de strategie turn-based si in tim pce te misti liber pe harta, te poti plimba oricat. In momentul in care intalnesti adversari, vei avea action points.  Fiecare miscare sau actiune iti consuma action points. daca alegi sa tragi cu mai multa acuratete, spre exemplu, vei consuma mai multe puncte. In sistemul de lupta, beneficiezi la maxim de obstacole, dupa care te poti ascunde, pentru a evita gloantele inamice.

ss_5e30e43b5cf983b7b8b7faf06ed665e5b8791faf.1920x1080

Jagged Alliance Flashback este inca in faza incipienta de productie, iar in acest moment este disponibila doar o harta si un editor. Producatorii promit sa implementeze un sistem de lupta avansat (clase pentru arme, tipuri de munitie si secvente de reincarcari de arme) , explozii si interactiuni cu obiectele (distrugeri, miscari) , obiecte care poti fi aruncate si grenade , management avansat al resurselor, modul stealth (jucatori ascunsi, skilluri, mod audio) , lupta corp la corp , cucerire de sectoare, caractere avansate (cu personalitati distincte, puncte de moral), actiuni asupra usilor(spargere, interactiune, deschidere fortata) , misiuni pentru mercenari, in afara luptei (pregatire, reparatii, aptitudini de vindecare,…), clase diferite de inamici (AI avansat, grenade, nivele) , Echipament aditional (imbunatatiri la arme, ochelari speciali, etc) , upgrade la sectoare. Full Control s-au tinut de promisiuni in cazul jocului Space Hulk, deci probabi lse vor tine si aici.

ss_11e0e1bd45842f64687cd2b2d0acbee0d7428616.1920x1080

Grafica si sunet

Grafica este foarte lumina, cu texturi asemanatoare celor folosite in desene animate si da o vibratie noua jocului. Comparand cu Jagged Alliance 2, parca suntem in alta lume. Grafica din Jagged Alliance Flashback este vibranta, vie si reuseste sa recreeze spatiul specific insulelor din Caraibe. Chiar daca unora nu le place acest stil de motor grafic si prefera texturile realiste, eu il prefer asa. Cu toate ca jocul este inca in dezvoltare, eu nu am intampinat probleme grafice in 5 ore cat l-am jucat pana acum. Totul pare in regula, texturile arata bine, deplasarea pe harta este OK si rotirea 3D a acesteia functioneaza cum ar trebui. Detaliile grafice ale mediului inconjurator (palmieri, pietre, masini, obstacole, etc) sunt bine realizate si nu par nefinisate.

ss_ae1fdb93516169613ef57b0b601df679447a1faa.1920x1080

Sunetul nu este insa terminat, mai este de lucru la el, insa ceea ce este facut pana acum arata bine. Dialogurile sunt bune, sunete de fundal si efectele sonore sunt frumos realizate.

ss_88055ba9588892133fda9ebcea306966184e92f9.1920x1080

Concluzie

Jagged Alliance Flashback este inca la inceput. Mai este mult de facut si de lucru la acest joc, dar ceea ce este facut pana acum arata bine. Grafica e buna, gameplay-ul este bine realizat si jocul promite multe. Asteptam continutul nou cu nerabdare si sper ca campania jocului sa iasa bine si sa aiba o poveste legata. Fanii clasicelor Jagged Alliance nu-l vor privi ca JA3, dar Full Control au facut din el un joc bun chiar si pentru cei care nu au apucat sa le joace pe primele. Mie unul imi place si il voi juca cu placere cand va fi gata.

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte