Enermax Squa RGB

Jotun Review
Povestea9
Gameplay8.5
Grafică și sunet9.5
9Overall Score
Reader Rating: (1 Vote)
10.0

Eu sunt un fan al desenelor animate desenate frumos și încă mă uit cu plăcere la ele, chiar dacă am trecut de mult de vârsta căreia acestea sunt adresate, și acest lucru m-a atras la jocul despre care am să vă vorbesc astăzi, și anume, Jotun. Creat de Thunder Lotus Games și lansat prin intermediul platformei Kickstarter, Jotun este un joc de acțiune-aventură plasat în lumea fantastică a vikingilor.

Jera

Povestea

Jotun ne spune povestea unei luptătoare pe nume Thora, al cărei viață se sfârșeste fără glorie. După cum ne spune mitologia nordică, pentru a ajunge în Valhalla, vikingii trebuie să cadă răpuși de armele inamicilor, luptând cu vitejie împotriva oricărui inamic. Thora moare înnecată, așa că odată ajunsă la poarta spre regatul magic Valhalla, ea va trebui să-și demonstreze abilitățile eroice zeilor și va face acest lucru luptând cu creaturile uriașe numite jotun, echivalentul titanilor în mitologia greacă. În drumul său spre glorie, Thora va fi ajutată de zei, dacă le aduce jertfe și le găsește altarele. Fără ajutorul acestora, ea are la îndemână doar o secure de război.

Vethrfolnir and the Nameless Eagle

Gameplay

Jotun este un joc de aventură în stilul clasic, unde mergi pe un drum predefinit și te lupți cu tot ce îți iese în cale. Arma principală este o secure, pe care o poți folosi în trei moduri diferite: pentru atac normal, de efect mic, dar de rapiditate mare, un atac greu, care face mult damage inamicului, dar care te încetinește și ca și scut sau armă de apărare. Jocul are 5 nivele principale: Natura, Peșterile, Iarna, Furtuna și Focul, iar la sfârșit ai o luptă finală, construită ca un al șaselea nivel. Fiecare din aceste nivele conțin o parte de aventură care îți pune în față o serie de adversari nu foarte puternici și o parte de acțiune la final, în care va trebui să învingi jotun-ul. Fiecare din aceste nivele conține un templu al zeilor ascuns. Dacă îl găsești vei primi, pentru o perioadă limitată, o putere divină. De exemplu, Thor îți va permite să-i folosești Ciocanul, Loki crează diversiuni pentru tine, Frigg îți dă puterea să vindeci și asa mai departe. Toate aceste puteri sunt însă temporare și nu îți garantează un drum ușor prin joc.

Thor

Nivelul de dificultate este destul de ridicat, Jotun semănând, din acest punct de vedere, cu un joc clasic de acțiune. Nivelele par liniare, dar sunt destul de înșelătoare. Atmosfera e foarte bine realizată pentru a întruchipa mitologia nordică, iar dacă nu ești atent, va trebui să te întorci și să cauți soluții pentru a termina nivelul. inamicii nu sunt mulți la număr, dar trebuie să fii atent la ei și să încerci să nu ocolești pe unde crezi că ai putea avansa mai ușor, pentru că vei rata o putere sau o unealtă necesară terminării nivelului.

Ymir's Blood

Fiecare nivel se încheie cu o luptă cu un jotun, în fața căruia personajul principal pare o insectă. Pe lângă diferența mare de dimensiune, acești inamici posedă puteri magice cu ajutorul cărora ori aduc mulți inamici mici împotriva ta, ori transformă pământul sau controlează vremea, toate menite să te împiedice să-ți atingi scopul. Lupta finală este de obicei foarte rapidă și te solicită mult. Uriașii au o rezistență mare, iar daca le stai în cale, două lovituri te termină. Totuși, fiecare uriaș are o slăbiciune care poate fi exploatată. Dacă mori, nu va trebui să începi nivelul de la început, ci vei reîncepe lupta, având toate puterile și viața intactă. Nu ai un număr limitat de vieți, dar până te prinzi ce trebuie să faci, vei încerca de câteva ori bune.

Kaunan

Jotun nu este un joc mare, iar pentru a termina cele 6 nivele vei avea nevoie de aproximativ 4-5 ore, dar sentimentul de a-l rejuca, încercând noi strategii, rămâne.

Grafică și sunet

Thunder Lotus Games au desenat jocul în stilul desenelor din anii ’80, lucru care mie mi-a plăcut foarte mult. Primul lucru pe care îl observi în joc este grafica desenată superb. Atmosfera pare desprinsă dintr-un film de desene animate, iar animațiile contribuie la acest lucru. Decorurile sunt realizate foarte bine, iar mișcarea 2D în fața lor arată extraordinar. Multe nivele din joc prezintă o lume dezolată, părăsită de orice formă de viață, iar elementele de decor crează o senzație de imensitate într-un nivel care nu se compară ca mărime cu jocuri masive 3D. Uriașii de la finalul nivelelor sunt cei mai bine reprezentați de grafică, în opinia mea. înainte să înceapă lupta ai posibilitatea de a-i admira în toată splendoarea, iar atenția la detalii a designerilor, când i-au creat se vede rapid.

Yggdrasil

Fundalul sonor contribuie și el la atmosfera mitică a jocului. Chiar dacă este repetitiv pe alocuri, fondul sonor se amplifică și scade în intensitate frumos în timpul jocului, în funcție de acțiune. Scenele narative sunt interpretate extraordinar de actori, care recreează atmosfera mitică nordică.

Isa

Concluzie

Punând la un loc gameplay-ul alert și care te ține în priză, cu grafica realizată superb și atmosfera creată de actori, pot spune că Jotun este unul din jocurile indie care îmi va rămâne întipărit în minte pentru mult timp. Nu știu câte jocuri produse de studiouri independente pot ieși în evidență în felul în care o face Jotun, așa că vi-l recomand cu căldură.

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte