Keep talking and nobody explodes este un joc indie făcut de Steel Crate Games, special conceput pentru a fi jucat cu un dispozitiv de realitate virtuală și împreună cu unul sau mai mulți prieteni. Jocul nu are nevoie Oculus Rift sau alte produse de genul și merge pe PC.

Cum funcționează

Un jucător este într-o cameră virtuală cu o bombă cu timp, iar prietenii vor trebui să îl ajute să o dezamorseze. Ceilalți jucători sunt „experții”. Aceștia sunt nevoiți să îi dea instrucțiuni primului om din manualul de dezamorsare al bombei. Chestia e că doar primul jucător vede bomba, iar ceilalți trebuie să asculte detaliile și să găseasca răspunsurile în manual. Deci, cheia jocului este comunicarea.

ktane_gameplay_2

Ideea este simplă și genială, asta în condițiile în care ai cu cine juca. Este un joc extraordinar, să-l joci cu iubita/iubitul sau prietenii. Totuși, fiind contra timp, Keep talking and nobody explodes va crea certuri și neplăceri dacă nu există înțelegere sau unul dintre participanți e mai încet.

Până aici totul e OK. Problema e dacă nu ai cu cine juca? Te conectezi online cu un robot și vorbești în „romgleză”, iar robotul nu va înțelege nimic. Sau alegi să joci cu ceva prieten care să stea cu cartea în mână și să-ți caute indicii până vă certați. Poți să încerci să și trișezi, dar nu va fi prea simplu, deoarece e greu să și răsfoiești, să și rezolvi rapid pe PC problemele. Părerea mea este că jocul are potențial mare să fie jucat pe post de un party-game, dar nu va prinde pe la noi, unde cu greu găsești un partener dispus să stea să se uite la tine cum te joci și să te ajute.

Grafică și sunet

Grafica este clar concepută pentru VR, totul e 3D și se mișcă bine, dar pe PC arată ca un joc de acum câțiva ani buni. Seamănă chiar cu ce jucam acum 8-9 ani, la începutul graficii avansate pe PC. Sunetul este de calitate mare și nu veți întâmpina probleme la ascultarea mesajelor sau transmiterea lor (asta dacă aveți ceva căști bunicele).

ss_e5d9f6662d25ce9b28294d85aac6512010120b69.1920x1080

Concluzie

Keep talking and nobody explodes este un produs inovator, aduce o idee nouă în gaming, care probabil va prinde sau va fi transformată în viitor, însă eu sunt de părere că va fi băgat în seamă doar de posesorii de aparate VR și de cupluri care joacă împreună. Ai nevoie de un prieten bun să te ajute și să te îndrume, dar modul în care este gândit acest joc poate distruge rapid prietenia voastră, iar atunci… de ce să riști?

În acest moment jocul este disponibil la prețul de 14.99$ pe Steam și pe site-ul oficial. 

Voi ce părere aveți? Îl veți cumpăra?

Lasa un comentariu
Keep Talking and Nobody Explodes - Review - vorbește sau Boom
Idee10
Gameplay8
Grafică2
Sunet10
7.5Overall Score
Reader Rating: (0 Votes)
0.0
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte