Enermax Squa RGB

Ken Follett's The Pillars of the Earth Review
Poveste8.8
Grafică8.5
Coloană Sonoră8
Gameplay7
8.1Overall Score
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Ken Follett’s The Pillars of the Earth pentru PC este un joc point-and-click 2D care narează o poveste în trei părți bazată pe best-seller-ul „The Pillars of the Earth” al lui Ken Follet. Jocul a primit un răspuns pozitiv de la fanii romanului, așa că iată părerile mele, drept cineva care nu a parcurs în trecut povestea.

POVESTE & GAMEPLAY

Ken Follett’s The Pillars of the Earth transformă cartea într-o aventură interactivă care îți permite să schimbi într-o anume măsură modul în care decurg evenimentele.

Ca și gameplay, jocul nu este foarte impresionant. Desigur, pentru mine point-and-click-urile nu au fost niciodată o pasiune. Așa cum am menționat anterior, îți este permis să îți creezi propriul drum prin poveste făcând anumite alegeri și influiențând soarta unor personaje. În majoritatea timpului vei face lucruri tipice unui point-and-click, puzzle-urile sunt destul de simple și nu foarte variate, iar felul în care vorbești cu alte personaje este similar cu cel din jocurile Telltale. Asta nu este ceva rău, dar având în vedere că și povestea are un ritm foarte încet, poate că ar fi fost o îmbunătățire dacă gameplayul ar fi mai captivant.

Cu toate acestea, jocul este creat pentru a spune povestea într-un mod destinat să fie pe placul gamerilor, care poate că nu ar avea aceeași motivație să citească pur și simplu cartea.

Povestea este motivul principal pentru care a-i alege să cumperi Ken Follett’s The Pillars of the Earth, iar aceasta este foarte bine narată de personaje. Acest prim episod îi prezintă pe călugărul Prior Philip, care vizitează Kingsbridge, pe Tom Builder, al cărui scop este să construiască o catedrală și Aliena. Pe lângă aceștia mai sunt Ellen și Jack, care trăiesc în pădure, separați de alți oameni.

Viețile acestora se intersectează la un momentdat, ceea ce dă drumul poveștii. Chiar dacă nu se află în prim-plan, în fundal sunt arătați membrii ai bisercii, care au tangențe cu politica, politicieni care vor relații cu membrii bisercii și frați care sunt în căutarea averilor.

Chiar dacă nu am avut ocazia să parcurg cartea înainte să încerc acest joc, povestea mi s-a părut destul de interesantă și aș spune că nu va fi neapărat considerată la fel de bună de către o audiență mai tânără. Povestea se desfășoară pe a lungul a 30 de ani și nu îi lipsesc luptele, trădările, politica, romantismul sau conspirațiile din secolul 12.

GRAFICĂ & SUNET

Elementul care m-a impresionat cel mai mult a fost felul în care sunt desenate locațiile poveștii. Este foarte multă atenție la detaliu sunt surprinse cu succes peisajele medievale.

Vocile personajelor sunt extrem de frumos interpretate. Muzica orchestrală ajută la crearea unei atmosfere potrivite ritmului în care se desfășoară povestea.

CONCLUZIE

Ken Follett’s The Pillars of the Earth reușește să transpună un roman într-o poveste intrigantă și interactivă care dă jucătorului puțin control asupra întâmplărilor. Eu recomand cu căldură jocul oricui caută un mod plăcut de a se relaxa. În prezent a fost lansat doar primele trei episoade, urmând să apară încă două.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte