Killing Floor 2 este continuarea titlului care a cunoscut un succes surprinzător în 2009 și care încă are o popularitate extrem de mare pe Steam. Tripwire anunță readucerea pe scenă a elementelor clasice ale primului joc, dar și multe noutăți, personaje, monștri, arme și o nouă poveste. Am avut posibilitatea de a încerca acest joc în Early Access și am să vă vorbesc puțin despre joc.
În Killing Floor 2 povestea se continuă, de data aceasta, în Europa, unde experimentul Horzine Biotech a scăpat de sub control, iar Uniunea Europeană este paralizată. Acțiunea are loc după o lună după finalul poveștii din primul joc, iar mutanții sunt peste tot. Comunicațile sunt la pământ, guvernele au cedat, iar forțele militare au fost decimate. Puțini au supraviețuit, iar acum sunt în ascunzători. Horzine a plătit și organizat un grup de civili și mercenari pentru a extermina clonele și a curăța zonele.
Am încercat destul de multe jocuri aflate în Early Access și majoritatea au fost pline de buguri sau elemente nefinalizate dar introduse în joc. Spre surprinderea mea, nu am găsit așa ceva în Killing Floor 2. Tripwire Interactive a lucrat destul de mult la joc și se pare că aduce lucruri noi în joc doar când acestea sunt finalizate. De aceea, cât am jucat eu, nu am găsit buguri sau scăpări majore. Jocul arată practic ca un joc final și singurele lucruri care îl fac să arate în dezvoltare sunt conținutul redus (în sensul că nu ai acces la toate misiunile) și lipsa accesului la toate hărțile.
Gameplay-ul este asemănător cu Killing Floor 1, iar până acum sunt disponibile 5 nivele. Acestea sunt imense și nu ai timp să te plictisești. Personajele sunt împărțite pe clase, la fel ca în primul joc. Fiecare clasă are la dispoziție un număr maxim de 5 arme, de această dată, iar acum armele sunt mult mai bine definite. Controlul la tras, damage-ul făcut, cadența de tragere, totul este mult mai bine realizat. Există asemănări cu jocuri gen Counter-Strike: Global Offensive din acest punct de vedere și ăsta este un lucru excelent. Fiecare clasă poate fi upgradată, până la un nivel maxim 20, iar skillurile individuale se deblochează la fiecare 5 nivele. Aceste abilități specifice oferă mai multe opțiuni unităților, precum vindecare de armură, la medici sau reumplere de gloanțe, grenade pentru trupele de suport.
Killing Floor 2 se poate juca single player sau într-un joc cooperativ cu 6 jucători. Nivelele de dificultate modifică numărul de inamici care vin pe tine și viața bossului e la finalul misiunii. Poți alege între 4,8 sau 10 valuri de monștri, iar între acestea îți poți reîncărca armele, reumple viața sau cumpăra arme noi. Acțiunea este destul de intensă, nu prea ai mult timp de respirat între valurile de monștri, iar aceștia vin după tine până când tu sau ei mor. Controlul este bun, ai toate elementele pe care le-ai dori într-un FPS, iar rejucabilitatea este foarte mare, chiar și în această fază de dezvoltare.
Din punct de vedere al graficii, Killing Floor 2 arată excelent! Jocul folosește Unreal Engine 3, iar totul este foarte bine creat, de la niveluri până la inamici. Fiind un titlu dur, vei avea peste tot bucăți de mutanți, iar sângele se împrăștie în toate direcțile. Acesta nu dispare, chiar dacă pleci și te reîntorci într-o zonă. Ai multe variante de a-ți incapacita atacatorii, una mai scârboasă ca alta, iar reprezentațile acestora în grafică sunt realizate impecabil. De exemplu, ai o armă cu ajutorul căreia, inamicii se umflă ca un balon, iar apoi explodează împrăștiindu-și părțile peste tot. Că tot vorbim de inamici, aceștia sunt, în mare parte, aceiași ca în primul joc, însă realizați mult mai bine.
Efectele sonore ale armelor și a monștrilor sunt și ele bune, dar lucrul care mi-a plăcut cel mai mult în domeniul acustic a fost posibilitatea de a-ți alege fondul sonor. Poți opta pentru o piesă normală sau varianta instrumentală a acesteia, iar baza de selecție este destul de mare.
În concluzie, Killing Floor 2 arată extrem de promițător pentru un joc aflat în Early Access. Ar putea fi ușor consierat un joc finit, iar dacă lucrurile merg în continuare pe același făgaș, jocul va fi un must-have pentru toți fanii genului FPS la lansare. Prețul de 19,99€ pe Steam, mi se pare echitabil, jocul își face banii.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.