Asrock

Knock-Knock este un nou titlu horror aparatut saptamana aceasta pe Steam. Jocul este creat de catre Ice-Pick Lodge, care mai au in spate titluri cunoscute, precum Cargo! – The Quest for Gravity sau The Void. Jocul beneficiaza de o prezentare ciudata, care te atrage din prima. Potrivit dezvoltatorilor, Knock-Knock a prins viata dupa ce un fan anonim le-a trimis informatii cu referire la joc, imagini si sunete inregistrate, iar aceste lucruri i-au determinat sa incerce sa creeze acest titlu. Povestea este sinistra daca are un sambure de adevar in spate, dar foarte interesanta pentru conceptul jocului.

[bd_youtube id=BthQRWFuChM ]

Povestea

Desprinsa parca dintr-un film horror, povestea ne prezinta o cabana forestiera, veche de 3 generatii in care locuieste un om singur, sau asa crede el. Noaptea cand linistea se aseaza peste padure, in cabana se petrec lucruri ciudate. Zgomotele se aud la fereastra, in padure si apoi bate cineva la usa. Chiar daca nu deschizi, vizitatorul intra si incepe sa te caute. Este real ce se intampla, sau padurarul isi pierde mintile?

Asta e puzzle-ul pe care trebuie sa-l rezolvi. intrigat observi ca lucrurile dispar, isi schimba locul, iar zgomote ciudate se aud pe peste tot. Se sparg becuri, se aud pasi, cineva iti vorbeste. Dormi sau esti treaz? Oare vei supravietui pana dimineata? Asta e intrebarea….

image-1

Gameplay

Jocul incepe in cabana. Tu, padurarul, un personaj care imi pare foarte cunoscut, probabil seamana cu cineva dintr-un desen animat, te trezesti noapte tarziu, auzind zgomote ciudate din casa. Pentru a te misca folosesti butoanele WASD sau sagetile. Mouse-ul nu este folositor de loc in Knock-Knock, in schimb ai cateva butoane utile. E pentru a intreprinde o actiune, Space pentru a deschide usi, repara becuri sau Q pentru a face zoom. Cand incepi jocul, ai la dispozitie un tutorial care te lasa sa te plimbi prin casa, sa aprinzi becuri, sa deschizi usi blocate si sa te obisnuiesti cu jocul. Daca cauti cu atentie vei gasi si pagini de jurnal, care iti vor dezvalui parte din poveste, iar pentru a pricepe totul trebuie sa le descoperi pe toate, cam ca si in Alan Wake.

image-2

Odata ce te misti dintr-o camera in alta vei observa ca lucrurile nu mai sunt la locul lor, iar cabana devine din ce in ce mai mare. Cand spiritele se apropie de tine va trebui sa fugi afara si sa intri in padure. Dupa ceva mers vei gasi o noua casa, care de fapt este tot a ta, dar cu ceva diferit si vei avansa in joc.

Cand intri in actiune cu adevarat, va trebui sa te pazesti de vizitatori si poti face asta in 2 moduri: ori ii surprinzi si aprinzi lumina cand ei deschid o poarta, ori te ascunzi in intuneric sperand sa nu te gaseasca. Cand becul e aprins, personajul se misca rapid prin incapere nefacand zgomot. Cu lumina stinsa, in schimb, omuletul se misca tiptil incercand sa nu faca zgomot. Scopul tau este sa gasesti ceasuri si sa inaintezi in timp suficient cat afara sa se lumineze, iar tu sa scapi cu bine. Daca esti suprins intr-o camera va trebui sa te misti rapid, ori sa fugi pe lumina, ori sa te ascunzi in intuneric, sperand sa nu te gaseasca nimeni. Intr-un nivel, daca esti prins va trebui sa rejoci din nou pana reusesti sa scapi, lucru care poate deveni enervant.

image-3

Knock-Knock beneficiaza de 18 realizari Steam, insa 2 dintre acestea reprezinta finalizari alternative ale jocului, deci ca sa faci 100% pe Steam va trebui sa il rejoci.

Ca si gameplay, Knock-Knock este simplu, dar conceptul acesta nu l-am mai vazut, deci e bine ca se inoveaza.

Grafica si sunet

La prima impresia jocul mi s-a parut o joaca de copii. L-am jucat in intuneric la 12-1 noaptea si ma asteptam la ceva super scary ,dar primul nivel si prima plimbare prin padure m-a lasat rece. cu toate ca sunetul era foarte bun nu m-a impresionat de loc. dar la nivelul 3 am tras deja prima sperietura si totul a devenit interesant, odata cu trecerea nivelelor si cresterea dificultatii. Personajele negative sunt bine conturate, iar sunetele scoase sunt excelente. Aceste spirite nu prea au asemanari omenesti si nici nu le poti vedea bine pentru ca fug din lumina, dar cand apar rapid iti provoaca o stare de film de groaza excelenta. Incaperile sunt bine structurate, impresia de spatiu e bine definita, iar lumina este foarte bine realizata. Personajul principal cara dupa el o lampa cu lumanare, iar miscarea flacarii provoaca umbre si lumini difuze, exact cum te-ai astepta in realitate.

image-4

Am vorbit putin despre sunete, ce n-am precizat sunt conversatile pe care personajul le are cu jucatorul. Acesta vorbeste ciudat, in nici un caz nu in engleza, dar exista subtitrari ca sa pricepi ce zice. Vocea mi-a placut mult, din nou mi-a amintit de personaje din desene animate. Vocile spiritelor sunt excelente, variind de la sunete subtiri, asemanatoare copiilor, la voci groase, ca a unui bolnav suferind de guturai, air aceasta diversificare este excelenta si creaza o atmosfera foarte buna in joc.

image-5

Concluzie

Knock-Knock este un joc care te surprinde, este mult mai „scary” decat pare i nprezentare si te tine conectat. Recomandarea mea este sa il jucati cum vi se sugereaza la inceput, cu casti date tare si pe intuneric, de preferinta noaptea pentru o experienta originala.

NOTE:

POVESTEA: 9

GAMEPLAY: 8

GRAFICA: 9

SUNET: 10

TOTAL: 9

Lasa un comentariu
Enermax Squa RGB
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte