Producătorul și distribuitorul, Parabole, ne-a oferit șansa de a testa Kona, un survival, în care trebuie să afli de ce toți locuitorii unui sat au dispărut. Jocul momentan este în Acces Timpuriu.

 

Gameplay

Acțiunea jocului se petrece în nordul Canadei, în 1970. Un viscol ciudat face ravagi în Atamipek Lakee. Ești pus în pantofii unui detectiv pe nume Carl pentru a explora un sat straniu, pentru a investiga niște evenimente ireale și vei lupta împotriva elementelor naturale pentru a supraviețui. Detectivul trebuie să afle ce s-a întâmplat cu W. Hamilton un magnat care deși s-a certat cu tot satul, a construit o mină de cupru, distrugând păduri și terenuri sacre.  Carl este nevoit să cerceteze dispariția lui W. Hamilton și a celorlalți cetățeni. Singurele urme pentru început sunt niște cristale de gheață dubioase, iar apoi acesta găsește și oameni înghețați.

Kona

La început găsești pe o masă: un aparat de fotografiat, un jurnal, o hartă și o lanternă, bineînțeles că vei avea nevoie de toate astea pentru a supraviețui

Poți face poze cu aparatul de fotografiat, iar felul în care bagi caseta pentru poze și felul cum le developezi este foarte realist, iar pozele developate poți decide dacă le pui într-un album, unele te vor ajuta să investighezi mai departe, sau poți să le arunci. În jurnal găsești toate obiectivele pe care trebuie să le îndeplinești. Harta pe care o primești o poți întoarce cum vrei tu, poți da zoom pe ea până găsești și cel mai mic detaliu.

Un lucru ciudat este faptul că la început este o vreme frumoasă, apoi brusc ninge, iar apoi continuând să conduci pe drum apare brusc zăpadă.

Kona

Meniul jocului este foarte interesant, adică în el găsești tot ce ai nevoie să ști: câtă viață mai ai, cât de frig îți este, câtă energie ai, cât de mult poți să cari, hartă și multe altele despre care trebuie să știi pentru a supraviețui.

Kona

Un mic detaliu, dar important, este faptul că atunci când conduci nu te poți folosi de oglinzi în niciun fel, nu vezi nici măcar o imagine, fie ea și statică. Dar în schimb poți folosi ștergătoarele care nu îți vor fi de prea mult ajutor atunci când vine zăpada. Felul în care personajul își mișcă mâinile pe volan este foarte fain.  Dacă te uiți în spate la camionetă vei observa un mic detaliu, care face jocul și mai realist, și anume când te uiți în spate, personajul își întoarce mâna, exact cum face orice șofer adevărat. Astea sunt mici detalii ce fac diferența dintre un joc făcut din pasiune și unul făcut pentru bani, iar eu cred că jocul Kona a fost făcut din pasiune.

Kona

 

Grafică

Animația jocului este foarte reușită. Jocul are câteva bug-uri, de exemplu, dacă deschizi harta în mașină, ea se vede blurat, dar apoi își revine, mai este un bug, de care am dat doar în câteva case, dispar-apar porțiuni din pereții la casa respectivă. În rest, grafica este grozavă, orice detaliu este bine conturat.

Kona

 

Sunet

Jocul nu are muzică, decât cea cântată la patefoanele găsite prin casă. În schimb îmi place cum se aude zăpada când mergi pe ea. Naratorul povestește cu fler tot ce se întâmplă în joc. La capitolul sunet Kona stă foarte bine.

Kona

Concluzie

Dacă dezvoltatorii mai lucrează puțin pentru a rezolva problemele legate de buguri, Kona va fi unul dintre cele mai bune jocuri survival. Jocul este 9,99$ pe Steam, pot spune că jocul își merită banii.

 

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte