League Of Legends - Review
Gameplay9.3
Grafica9
Sunet7.5
8.6Overall Score
Reader Rating: (5 Votes)
8.8

Asa cum am povestit in review-ul anterior, League Of Legends este destul de asemanator cu Smite.

League Of Legends este, la momentul actual, cel mai jucat MOBA gratuit din lume, reusint sa depasasca batranul Dota. Desi este un joc aparut acum mult timp, Riot Games, compania care l-a adus in viata, continua sa ne surprinda.

lol logo

In LoL, fiecare meci este o provocare pentru jucatori, atat fizica, cat si minatala. Vei porni prin Campiile Dreptatii prn alegerea unui campion si a unui lane (culoar) pe care vei merge. Vei avea de ales itre caractere diferite:

Un Fighter/Tank cu care vei merge pe culoarul de Sus (Top) – Rolul tau va fi sa primesti majoritatea daunelor si sa iti protejezi aliatii carry. Tu vei sta in prima linie si vei initia lupta.

Un Assassin/Fighter cu care vei merge in vasta jungle (jungler) – Rolul tau va fi urmatorul: du-te ia buff-urile tale (si ale inamicului), farmeaza in jungla pana iti iei putin damage, apoi mergi la un gank (ajuti un aliat de pe culoar) un crezi tu ca trbuie ajutor.

Un Mage cu care vei sta pe culoarul de mijloc (Mid) – Rolul tau va fi sa dai un Magic Damage destul de consitent pe skill-uri si sa stai in linia din spate. Un astfel de campion poate inversa in favoare lui un teamfight, sau se poate axa pe carry-ul inamic.

Un Marskman si un Support care vor sta pe culoareul de jos (Bot) – Aici va fi singurul lane duo. Marskman-ul (sau AD Carry-ul) va trebui sa ia in primire minionii si killurile ca sa poata ajuta echipa. Support-ul, cum ii spune si numele, este cel care are grija de campionii carry (Mag-ul si ADC-ul). ADC va sta in linia din spate, va da marea parte a damage-ului, dar va avea nevoie de protectia Supportului care sta in linia din fata si primeste daunele.

LeagueOfLegendsFullPush

Ca in orice MOBA, farm-ul (numarul de minioni ucisi) va conta foarte mult mai ales in Early Game. Cu cat omori mai multi minioni, cu atat experienta ta acumulata in acel meci va creste, iar banii tai se vor inmulti. Astfel iti vei putea compara iteme care te vor ajuta in meci.

Exista 4 skill-uri si o pasiva. Aceeasi poveste ca in review-ul cu Smite. 3 cu un damage decent si coodown mic, o ultimata cu damage imens si cooldown mare si o pasiva care te va ajuta pe parcurstul avansarii tale in meci.

Cam atat despre gameplay. Pe partea grafica nu este foarte mult de spus. Momentan sunt 4 Mape, fiecare cu caracter diferit. Summoners Rift (5v5), The Twisted Treeline (3v3), Howling Abyss (ARAM – 5v5 pe un singur lane) si Crystal Scar (5v5 Dominion). Aceste au un design luat putin din basme. Nu este unul futuristic, dar nici medieval. Campionii totusi sunt mai mult din povestile SF, sau niste oameni cu puteri supranaturale

lol rift

 

Pe partea de Story, cei de la Riot Games s-au gandit la ceva destul de interesant dupa parerea mea. Fiecare campion are o poveste aparte care il caracterizeaza.  Demancia, Noxus, Ionia sau Frijelord sunt unele din marile regiuni de pe Campiile Dreptatii.  Acestea se afla intr-un razboi permanent si nu se vor lasa niciodata, cu toate ca nu va exista un castigator.

Sunetul este unul destul de bun. Din fericire nu are o coloana sonora cu melodii suparatoare, ba chiar un calma. Fiecare campion are vocea si replicile lui, amuzante sau frustrante.

ol mapa

In concluzie, League Of Legends este un joc bine facut, cu elemente competitive si un vast set de combinatii intre campioni si stiluri de joc. Daca vreti sa aflati mai multe, apucati-va sa va jucati pentru ca merita, mai ales daca ai cativa prieteni cu care te intelegi bine!

 

 

Lasa un comentariu
Enermax Squa RGB
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte