Register
Or


A password will be e-mailed to you.
Enermax Starryfort SF30

Cu atâtea jocuri pe piață în momentul de față este extrem de greu să găsești un titlu care să vină cu un gameplay inovator, iar acest lucru se vede și în deciziile criticilor care aleg jocurile anului. Anul trecut a fost noul Zelda de la Nintendo, anul acesta criticii au mers cu noul Mario tot de la Nintendo, iar deciziile lor au fost motivate de faptul că jocurile aduc elemente nemaiîntâlnite în alte jocuri. Ambele jocuri mai sus amintite sunt third-person, 3D cu elemente noi. Puțini producători se pot lăuda că reușesc să inventeze ceva nou. Recent a apărut un altfel de proiect pe Steam, lansat deocamdată în Early Access, numit Legends of Ellaria. Acesta este un joc care combină două genuri total diferite de jocuri: Strategie în timp real și FPS/TPS. Ați jucat vreodată un RTS și v-ați gândit cât de tare ar fi să jucați prin prisma unui personaj din joc și să simțiți aventura din punctul său de vedere? Exact acest lucru se vrea realizat de către acest joc. Acest lucru se realizează prin intermediul comutării instantanee între modurile FPS și RTS în joc. Jocul îmbină două genuri împreună pentru o experiență unică. Proiectul este extrem de promițător, însă se află deocamdată într-o stare extrem de incipientă în Acces Timpuriu.

Povestea

În calitate de rege al unui vechi clan care a fost odată parte dintr-un imperiu puternic, sunteți în lumea Marra în căutarea celebrelor RiftStone. Riftstone este o resursă puternică, care este baza tuturor puterilor magice și principala cauză a conflictelor în lume. Războaiele pentru controlul Riftstone au lăsat lumea lui Marra într-o pustietate goală. Dețineți controlul asupra ultimul Riftstone și planificați să călătoriți printr-un portal pentru a găsi sursa puterii acestuia. Călătoria vă va aduce într-o lume nouă și magică numită Ellaria. Odată ce ajungeți în Ellaria, veți descoperi că nu sunteți singuri. Vechile clanuri și-au găsit și ele drumul în această lume magică. Veți lupta împotriva clanurilor Warrior, Builder și Wizard și va trebui să utilizați strategia, războiul și diplomația pentru a ieși victorios din lupta cu celelalte clanuri.

Gameplay

La intrarea în Ellaria, veți decide pentru care din cele cinci clanuri să jucați. Fiecare are propriile sale puncte forte și puncte slabe. Fiecare luptă pentru a descoperi sursa tuturor magiei – Piatra Rift. Fiecare clădire – pre-construită sau plasată de dvs. prin intermediul modului RTS – conține elemente și zone de crafting. Fiecare personaj pe care îl întâlniți în joc are un nume și o profesie. Unii se vor unii cu tine, iar alții îți vor da quest-uri și misiuni de îndeplinit, ca într-un RPG.

Interacționarea cu lumea contribuie la creionarea personalității personajului tău. Cât de bun / rău sunteți, nu numai că vă va afecta progresul, dar va influența și întreaga împărăție. Un rege rău va primi opțiuni mai puțin diplomatice decât una bun, dar fiind rău veți lovi cu mai multă ură în inamici. Puteți așadar alege între o cale diplomatică și una războinică. Povestea principală este și ea complet opțională și poți alege să-ți abandonezi regatul și să pleci în explorare sau poți alege să rămâi să conduci oamenii cum vrei tu și să-ți trimiți ostașii să facă lucrurile respective.

Aceste libertăți, sistem de joc și multitudinea de opțiuni fac din Legends of Ellaria un titlu extrem de promițător, pe hârtie cel puțin. Aflat însă în early Access timpuriu, jocul este în acest moment, din păcate, extrem de subțire și plin de probleme. Misiuinile au buguri, din două încercări, chiar dacă am îndeplinit misiunea nu mi-am primit recompensele și aceasta apărea tot ca incompletă. Sistemul de luptă are extremn de multe lacune. Controlul personajelor și răspunsul acestora la comenzi este extrem de deficitar și ai impresia că te lupți practic împotriva jocului care îți crează cele mai mari probleme. Vrăjile arată bine, dar armele par inutile și adversarii extrem de grei. Jocul oferă doar o cantitate limitată de comenzi rapide de la tastatură, NPC-urile se comportă ciudat, iar nimic nu poare pus la punct.

Grafică și sunet

Cerințele de sistem ale jocului sunt extrem de mari și, chiar dacă PC-ul meu le îndeplinește, jocul merge execrabil. Vezi asta chiar de la început când stai 2-3 minute până să pornească jocul. Asta pe un i5-7600k, GTX970, 16 Gb DDR4 și Samsung 960 Pro. Am zis ok, înseamnă că jocul are o grafică extrem de modernă și complexă. Dar p**a! Legends of Ellaria are o grafică de parcă ar fi un joc de acum 10 ani. Texturile sunt elementare și executate greșit, detaliile lipsesc cu desăvârșire, greșelile de ortografie sunt abundente în dialoguri, câteva dintre animațiile disponibile, și așa puține, se blochează, iar mișcările personajelor și NPC-urilor sunt cel puțin ciudate. Muzica este bunicică, asta când o auzi, pentru că de cele mai multe ori dă rateuri!

Concluzie

Înțeleg perfect conceptul de Early Access și tind aleg să încerc jocurile aflate în această stare pe Steam, dar spre surprinderea mea, multe sunt chiar la început de drum. Legends of Ellaria este un astfel de exemplu. Nici măcar nu aș numi jocul ca unul cu Acces Timpuriu, ci mai degrabă un „prototip”. Pe hârtie jocul oferă mult și promite mult, dar implementarea este dezastroasă. Din câte văd eu, jocul pare să fie complet în proporție de 5-10% maxim și eu l-aș încerca dacă ar fi gratis. Dezvoltatorul cere totuși 20 euro pentru el! Nu-mi dau seama pentru ce. În acest moment mă simt mințit și păcălit de o poveste nuanțată și prezentată cu scopul de a vinde ceva unic, împachetat într-o cutie frumoasă, iar înăuntrul acesteia să nu se afle nimic în afară de o hârtie care să îți promită că vei primi ceva, într-un final, care urmează să fie peste nu știu cât timp. Problema principală este că la joc se lucră deja de 4 ani și este în starea asta. dacă lucrurile continuă în același ritm îl vom vedea gata peste 10 ani când nu va mai însemna nimic.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte