Astazi vom vorbi despre un nou joc aparut pe Steam de putina vreme, un RPG dezvoltat de catre Three Gates, o companie Suedeza relativ noua. Este vorba despre Legends of Aethereus, un produs aparut dupa o campanie Kickstarter si introdus pe Steam prin programul Greenlight.

LoAss1

Povestea

Aventura din Legends of Aethereus incepe dupa un cataclism devastator care a distrus planeta Aethereus. Viitorul este sumbru si lupta intre bine si rau a inceput. Tu lupti de partea binelui si va trebui sa-ti indeplinesti misiune. Ca si in cazul altor RPG-uri, povestea e simpla si n uare nici un fel de continuare in joc. Practic trebuie sa faci questuri, sa aduni artefacte si sa supravietuiesti. Este un fel de Lineage cu varianta de single player.

LoAss5

Gameplay

Ca si in celelalte jocuri RPG iti vezi eroul i n3rd person si le plimbi pe harta, dai cu sabia, castigi experienta si faci nivel. Primesti un quest, il indeplinesti, primesti altul si continui. Sa faci questuri de unul singur e plictisitor si parca nu are nici u nsens. I nschimb harta e foarte mare si sunt multe locuri unde poti merge sa culegi experienta. Ce mi-a placut au fost cladirile puse din loc in loc, insa in cate am intrat nu am gasit nimic. Nu sti udaca se face vreun update sau asa ar trebui sa fie, dar nu are sens sa dezvolti o parte cu grafica bogata si fara utilitate. In timpul unor questuri sunt spawn-ate cufere cu itemuri, dar in zone aleatorii, eu unul le puneam in interiorul cladirilor.

In ceea ce priveste luptele, sistemul este mult mai bine dezvoltat. Totul se bazeaza pe capacitatile jucatorului de a-si optimiza tehnica de atac si a executa miscarile necesare la timpul necesar. Nu dai la disperare pe taste sa ataci in acelasi fel, ci te adaptezi in functie de adversar. Daca executi cum trebuie actiunile de aparare si atc primesti experienta, iar in „boss fights” acest lucru e esential pentru supravietuire.

LoAss7

In ceea ce priveste experienta acumulata si nivelul jucatorului, sistemul este, de asemenea, bine pus la punct. Faci destul de repede nivel, in comparatie cu alte jocuri RPG, iar punctele de skill vor trebui folosite echilibrat, adica va trebu isa-ti cresti toate abilitatile, nu sa dezvolti maxim una si sa lasi alta jos de tot, iar apoi sa trebuiasca sa reincepi jocul pentru ca nu poti trece de un nivel.

Jocul beneficiaza si de modul Co-Op si multiplayer si la acest tip de joc se preteaza foarte bine aceste moduri. Eu l-am jucat cu inca 2 colegi si a devenit imediat interesant, am eliminat plictiseala din timpul questurilor. Multiplayer n-am apucat sa joc pentru ca nu am gasit multe jocuri deschise si cu oameni activi pe ele, dar, probabil se va dezvolta si acest aspect in viitorul apropiat.

LoAss11

Per total, gameplay-ul este bun, mai era de munca in modul single-player, dar e bine spre foarte bine in co-op.

Grafica si sunet

Grafica terenului si a cladirilor este excelenta. Sunt multe detalii si locuri de explorat, si totul arata bine, nu pare incarcat. In ceea ce priveste animatile si miscarile personajelor, Legends of Aethereus are lipsuri, insa trebuie sa luam in considerare faptul ca jocul este un „indie”, adica facut de o companie mai mica, cu resurse limitate.

Sonorul este bun, insa. Muzica de la intro si din meniu e foarte buna si intriganta. Muzica in joc e in ton cu atmosfera, insa mi s-a parut cam repetiva, nu enervanta insa.

LoAss16

Concluzie

Legends of Aethereus este un joc surprinzator de complex pentru industria „indie”, un RPG cu o harta mare si multe locuri de explorat. Sistemul de lupta este foarte bun, iar modul co-op te tine conectat. Din pacate modul single-player sufera si e plictisitor, iar animatile lasa de dorit.

LoAss34

NOTE:

Poveste: 5

Gameplay: 8

Grafica: 7

Sunet: 9

TOTAL: 7.25

Cei de la  Three Gates au avut bunavointa sa ne puna in mod gratuit la dispozitie acest joc pentru testare si sa ne ofere si 3 licente STEAM pentru a le oferi comunitatii. Asadar,Three Gates si SteamGames.Ro va invita la concurs! Tot ce trebuie sa faci este sa apesi butonul LIKE de sub abest post si sa lasi un comentariu in josul cu motivul pentru care vrei sa joci Legends of Aethereus  si esti inscris automat la tombola pentru 3 licente STEAM pentru joculLegends of Aethereus!. Castigatorii vor fi extrasi marti, 8 octombrie si anuntati pe site si pe Facebook! Multa bafta!

Lasa un comentariu
Enermax Squa RGB

38 Responses

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte