Enermax Squa RGB

Little Nightmares reveiw
Poveste7.5
Sunet7.2
Grafică8.5
Gameplay7.8
7.8SCOR
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Little Nightmares este o aventură horror apărută în 28 aprilie 2017.

Poveste

Scufundați-vă în Little Nightmares, o poveste intunecată, capricioasă, care vă va confrunta cu temerile copilăriei. Ajut-o pe Six să scape din The Maw, o lume misterioasă și întunecată locuită de suflete corupte în căutarea următoarei mese. Pe măsură ce avansezi în călătoria ta, pe atât de îngrozitoare și deranjante vor fi lucrurile pe care le vei vedea. Misiunea ta este să evadezi de închisoarea plină de secrete asemănătoare unui case de păpuși. Reconectează-te cu copilul din tine pentru a-ți elibera imaginația și a găsi o metodă de evadare.

Gameplay

Little Nightmares este un platformer horror în care jucătorul trebuie să rezolve puzzle-uri cât mai repede pentru a scăpa cu viață. La început jocul nu pare foarte „de speriat”, dar pe măsură ce avansezi atmosfera devine tot mai apăsătoare. În mare parte jocul nu se bazează pe jump-scare-uri, el se bazează mai mult pe jocuri psihologice în care mintea jucătorului își imaginează cele mai oribile scenarii, care pot deveni realitate sau nu. Jocul nu este previzibil ceea ce transmite un sentiment de teamă care tot crește pe măsură ce te apropii de sfârșit.

Faptul că personajul principal este un copil, trezește anumite sentimente de neajutorare, sentimente forte bine primite în jocurile horror. Jocul a fost creeat în mare parte pentru controller, dar acțiunea se petrece într-un spațiu 3D în care trebuie să tragi, împingi sau să arunci anumite obiecte pentru a reuși să treci nivelul.

Fiind un joc horror, există și elemente foarte importante de stealth. Six trebuie să se ascundă de diferiți monștrii care ocupă o anumită zonă a navei. The Maw este un loc horror impresionant de detaliat unde poți interacționa aproape cu toate obiectele din zonă.

Vasul este împărțit în cinci zone, fiecare cu câte o temă, cameră cu jucări, o bucătărie sau camere de oaspeți, fiecare zonă are și câte un monstru specific. Ei sunt poate cea mai horror parte a jocului. Six poate arunca obiecte pentru a-i distrage și pentru a se strecura prin spatele lor, tensiunea pe care o simți atunci cânt încerci să treci de un monstru face ca adrenalina să crească foarte rapid.

În legătură cu performanța jocului nu mă pot plânge, FPS-ul este stabil, fără scăderi bruște sau alte probleme de genul, iar de bug-uri nu se pune problema. Jocul se aseamănă foarte tare cu Inside, ceea ce nu e un lucru rău, dar încă din primele secunde jocul m-a dus cu gândul la competitorul său, jocurile în sine sunt foarte departe de a fi identice. Unele elemente legate de protagonist și tema jocului se aseamănă, în rest sunt jocuri complet diferite.

 

Garfică și Sunet

Stilul grafic utilizat este unul original. Jocul arată grozav pentru că folosește Unreal Engine 4. Culorile în general sunt închise pentru a crea o atmosferă sumbră și întunecată, ceva specific jocurilor horror. Six poartă o pelerină galbenă care o scoate perfect în evidență indiferent de lumina din camera în care se află, de obicei cam peste tot lumina este foarte slabă

Sunetul împreună cu stilul grafic și culorile creează o atmosferă foarte bună pentru acest tip de jocuri.

Concluzie

În cele 5 ore de gameplay, jocul te ține cu sufletul la gură și chiar reușește să transmită acea senzație de coșmar. Pe mine jocul m-a impresionat șiuneori chiar am simțit sentimentul de teamă, deci jocul își merită titlul. Little Nightmares este disponibil la prețul de $19.99 varianta standard, iar varianta cu toate DLC-urile este $29,99, pe Steam.

 

 

Lasa un comentariu
Asrock
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte